Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! ΚΟΤΖΙΑΣ: "ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ"!

Παραφράζοντας την γνωστή λαϊκή ρήση που λέει «από μικρό και από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια», μπορούμε να πούμε ότι από κάποιον που παριστάνει τον μικρό ή τον χαζό (διαλέγετε και παίρνετε) ίσως να μαθαίνουμε αλήθειες. 

Ο λόγος για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος αφού προκάλεσε τον γέλωτα (και την...


αηδία), αναπαραστώντας τον ήχο του φελλού μπροστά σ’ ένα μικρό παιδί, φαίνεται ότι μέσα από μια νέα δήλωσή του βγάζει «είδηση».

Ο υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του από την Νορβηγία, αναφέρθηκε στις συνομιλίες που γίνονται με την Αλβανία, κάνοντας λόγο για «οριοθέτηση συνόρων»! Υπονόησε, δηλαδή, αλλαγή τους, διαψεύδοντας έτσι τα όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα στην ΔΕΘ ο Τσίπρας, όπου μίλησε απλά για πρόγραμμα συντήρησης των πυραμίδων που χαράσσουν τα σύνορα με την Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοτζιάς είχε υποστηρίξει μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι, μέχρι να πάει διακοπές, θα έχει διευθετηθεί και το θέμα με την Αλβανία. Αυτό δεν έγινε, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έκρινε ότι το κλίμα ήταν βαρύ και οι αντιδράσεις έντονες με το ξεπούλημα της Μακεδονίας για να ανοίξει ακόμη ένα Εθνικό θέμα, που θα μπορούσε να αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Χώρας.

Τι ακριβώς συμβαίνει, λοιπόν; Τι συζητά η κυβέρνηση με την Αλβανία; Όπως χαρακτηριστικά είπε την Δευτέρα ο Κοτζιάς «μια δέσμη 10 θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η οριοθέτηση των συνόρων και των θαλάσσιων ζωνών»!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και, αν κρίνουμε από τις ανάλογες πρόσφατες επιδόσεις του αρέσκοντα στην αυτογελοιοποίηση υπουργού Εξωτερικών της Χώρας μας, τα λεγόμενά του κρύβουν μια νέα προσπάθεια εθνικής ταπείνωσης της Ελλάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ (το διαβάσαμε στο http://www.eglimatikotita.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου