Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ! ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: "ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"-ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ! Ο...ΝΤΑΛΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

Προς διάσπαση οδηγούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς στο κόμμα επικρατεί ένα κλίμα διχασμού με πρωταγωνιστές όσους τάσσονται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση του ονόματος της...


Μακεδονίας.


Ενώ η θέση του κόμματος υποτίθεται πως είναι κατά της συμφωνίας, οι ΑΝΕΛ παραμένουν στην συγκυβέρνηση και αριθμός των βουλευτών στηρίζει τη συμφωνία. Ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται εν μέσω ριπών για ένα χάος στο οπίο φέρει μερίδιο ευθύνης.

Ακραίες φυγόκεντρες τάσεις αναπτύσσονται και πάλι στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων αυτή την φορά από τα στελέχη του κόμματος που τάσσονται υπερ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς προδιαγράφουν ακόμα και την παταγώδη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες η «γραμμή» του Πάνου Καμμένου για καταψήφιση της Συμφωνίας και άρση της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση βρίσκει την στήριξη δύο βουλευτών με τους υπόλοιπους τέσσερις να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.


Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Είναι ενδεικτικό λίγες ώρες μετά τις δημόσιες απειλές του κ. Πάνου Καμμένου πως όσοι ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας θα διαγραφούν από το κόμμα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε δημόσια ότι θα πάει κόντρα στην κομματική γραμμή.

Βέβαια ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι θα παραδώσει την έδρα του και δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί αφού βεβαίως πρώτα ψηφίσει υπερ της συμφωνίας και υπερ σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Σε περίπτωση δε που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Τέρνες Κουίκ, ο οποίος όμως εκφράζεται θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ελενα Κουντουρά

Πέραν αυτών, πηγές από το υπουργικό συμβούλιο υποστηρίζουν ότι κατά συνείδηση – και άρα κόντρα στην κομματική γραμμή – θα ψηφίσει και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει.
Βασίλης Κόκκαλης
«Κλειστά χαρτιά» κρατά προς ώρα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλη αν και πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις την τελευταία ώρα και ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων που θα έχει διαμορφωθεί.
Κώστας Ζουράρις
Κατά της συμφωνίας αλλά και της προοπτικής να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση εμφανίζεται ο κ. Κώστας Ζουράρις
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης
Υπο αυτά τα δεδομένα οι μόνοι που φαίνεται να τηρούν την «γραμμή» που επιχειρεί να επιβάλλει ο κ. Καμμένος είναι οι Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.
Ο Καμμένος κατήγγειλε προκαταβολικά τους… αποστάτες
Από την Κυριακή πάντως, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε συνεργάτες του για αχαριστία, με την γνωστή του φρασεολογία κατήγγειλε -χωρίς να κατονομάσει-κάποιους άλλους που έγιναν «μάγκες» στην πλάτη των έμπιστων κολούθων του και απείλησε όσους έχουν εγκαταλείψει ή προτίθενται να εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΛ ότι… θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι, προφανώς αναφερόμενος στην πολιτική έννοια της φράσης…
η επίθεση που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ κ τα social media, καταδεικνύει την πολιτική υπέροχη του Πάνου Καμμένου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ των ενεργών στελεχών του...
Δεν θα ανεχτώ όμως Κώστα πια την αχαριστία ανθρώπων που βάλαμε σε θέσεις κλειδιά χωρίς να εχουν εκλεγεί και στα ζόρικα πήγαν απέναντι. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα είναι μόνο για τους ζόρικους που άντεξαν. Ως εδώ αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας...
Άγριος καυγάς μεταξύ Καμμένου-Κοτζιά ξέσπασε στο υπουργικό καθώς ο ΥΠΕΞ αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην εκχώρηση της Μακεδονίας και θερμό υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο Π. Καμμένος, ενώ τάσσεται κατά της συμφωνίας παραμένει στην κυβέρνηση, ενώ έπρεπε να την έχει «ρίξει” εδώ και καιρό.
Με επίκεντρο το Σκοπιανό, αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι πολιτικές συγκρούσεις.
Αντιπαράθεση πέρα από κάθε προηγούμενο ξέσπασε στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Κοτζιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο με την κόντρα ανάμεσα στους δυο άντρες να είναι έντονη. Ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο κατηγορώντας τον ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια.
Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε σύμφωνα με πληροφορίες τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσημη δέσμευση του Πάνου Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων. Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες απευθυνόμενος σαφέστατα στον υπουργό Άμυνας ζήτησε από τον κ. Καμμένο να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είπε:
«Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημονια με την κοινωνία όρθια. Κατανοώ ότι το θέμα της πΓΔΜ δημιουργεί διαφορές αλλά δεν μπορεί στο όνομα των διαφορών να προαναγγέλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης.
Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτοστείτε με την αξιωματική αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Οτι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση με αληθινη αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειας μας να ανορθώσουμε την οικονομια και να επιταχυνουμε τις διαδικασιες της κάθαρσης».
Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με πηγές απάντησε: «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».
Πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στον υπουργό Άμυνας αναφέρουν ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην Συμφωνία των Πρεσπών, όμως η θέση των ΑΝΕΛ είναι γνωστή εδώ και καιρό».
Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Κλείνοντας, έθεσε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση, με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, κατέληξε στην εισήγησή του ο Αλ. Τσίπρας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει.

pentapostagma.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου