Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ-ALPHA BANK ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ!

ανθίσταται η ALPHA BANK και δεν 
επιτυγχάνεται προς το παρόν ο...γάμος

                                                        
Όλοι προσδοκούν με αγωνία στην συγχώνευση της ALPHA BANK στην Εθνική Τράπεζα διότι κατ' αυτόν τον τρόπο όπως λένε, η Εθνική Τράπεζα θα γίνει ένας από τους μεγάλους τραπεζικούς κολοσσούς της Ευρώπης και θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας με ταυτόχρονη ροή ρευστού στην αγορά.
Τα πράγματα λένε πως εφόσον ευοδωθούν θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ελληνική Οικονομία, όμως για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τους τίτλους της βαρύγδουπης είδησης, μπορούν να αντιληφθούν τον νέο σχεδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου:
Ο κρυφός καημός του Έλληνα Πρωθυπουργού πρέπει ήδη να θεωρείται η πώληση της Εθνικής Τράπεζας και η εξοικονόμηση ενός αρκετά σημαντικού ποσού για την χώρα. Ποσό που βεβαίως θα πάει ...subito για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων! 
Για να εξασφαλισθούν όμως οι καλύτεροι όροι ...ξεπουλήματος της Εθνικής Τράπεζας, είναι αναγκαία η συγχώνευσή της με έναν ισχυρό παίκτη-τραπεζικό Οργανισμό που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ALPHA Bank!
Με την ALPHA Bank αγκαζέ, η Εθνική Τράπεζα θα ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, ελκύοντας  μικρούς και μεγάλους επενδυτές στους κόλπους της. Ανάμεσα σε αυτούς θα υπάρξουν πολύ πιο εύκολα και οι μεγάλοι Τραπεζικοί κολοσσοί που θα θελήσουν να αγοράσουν την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος! 
Ιδού λοιπόν το δέλεαρ, το δόλωμα που σερβίρει ο Παπανδρέου στους μεγάλους κερδοσκόπους για την εφαρμογή της εντολής της Τρόϊκας περί ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης αξίας 50 δις ευρώ!
Υπολογίζεται ότι μετά το πάντρεμα Εθνικής-ALPHA Bank η Κυβέρνηση μπορεί να ξεπουλήσει την Εθνική μέχρι του ποσού των 10 δις ευρώ!
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα επέλεξε να απορροφήσει την ALPHA Bank. Ενώ η λογική έπρεπε να οδηγήσει την Εθνικής στο να εξαγοράσει μικρότερες τράπεζες, όπως την Αγροτική ή και την Πειραιώς, πήγε κατευθείαν στην ALPHA την πιο δυνατή ιδιωτική τράπεζα! Ακριβώς διότι στοχεύει στην μέγιστη ισχυοποίησή της και στην όσο το δυνατόν καλύτερη προοπτική μελλοντικής εξαγοράς της από ξένους επενδυτές!
Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο πιο ισχυρός οικονομικά  δημόσιος Οργανισμός του οποίου το management το έχει το δημόσιο. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν για ποιες διαστάσεις ξεπουλήματος θα μιλάμε, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο του Γ. Παπανδρέου: Θα απογυμωθεί παντελώς το κράτος από δημόσια περιουσία, σε ότι αφορά τους δημόσιους οργανισμούς του!
Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθθνική Τράπεζα είναι συνυφασμένη με την νεώτερη ιστορία της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 1841, λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου