Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ»!


Αυτή είναι η ομολογία αποτυχίας από έναν Υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Τον πλέον …αρμόδιο μάλιστα, για την…Ανάπτυξη της χώρας: Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη  ο οποίος δηλώνει δημοσίως την παταγώδη ανικανότητα της Κυβέρνησης Παπανδρέου να διαχειριστεί, όχι μόνον το δημόσιο χρέος, αλλά και τα τοκοχρεολύσια, τα οποία παραδέχεται ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες της χώρας!!! Καταλήγει μάλιστα λέγοντας ότι «πήραμε τα 110 δις για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας». Δηλαδή για να μπορέσει η χώρα να επιβιώσει προσωρινά και ταυτόχρονα να την … «βγάλουν καθαρή» αυτοί και ο θίασος-οπερέτα του ΠΑΣΟΚ για κανα-δυο χρόνια, ώστε να πάνε σε νέες εκλογές φλομώνοντας τον λαό με νέα ψέματα!!!
Η ομιλία του κ. Χρυσοχοϊδη σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Χολαργό έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και τα όσα δηλώνει είναι απογυμνωτικά του σκηνικού μπλόφας που έχει στήσει η Κυβέρνηση σε βάρος του λαού. Ακόμη και σήμερα αυτοί που μας έβαλαν με το έτσι θέλω στο ΔΝΤ, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αποκαλυπτική του θεάτρου που παίζει η παρέα του Παναδρέου, είναι και η δήλωσή του κ. Χρυσοχοϊδη για το "υπάρχουν λεφτά του Τζέφρυ""Λέγαμε ότι υπάρχουν λεφτά, γιατί εμείς πιστεύαμε και το πιστεύουμε και σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα είναι μια πλούσια χώρα με μεγάλες δυνατότητες"!!!
Ακούσατε Έλληνες ψηφοφόροι-χαχόλοι; Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, εννούσε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν δυνατότητες!!!

Δείτε, διαβάστε και ακούστε την συνέντευξη του κ. Χρυσοχοϊδη. Και προσέξτε πώς ο Υπουργός Ανάπτυξης, με την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί, περί «δεξιάς», «συντήρησης» και «προοδευτισμού» (!!!), μιλάει υποτιμητικά για τον επιχειρηματικό κόσμο, τα συμφέροντα του οποίου καλείται να στηρίξει και οποίος πλήττεται από την κρίση, λέγοντας: «σε μια πολιτική αναμέτρηση σε ένα πάνελ υπήρχαν επιχειρηματικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι έλεγαν διάφορα ανέκδοτα»
Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου "Πώς θα βγούμε στις αγορές, αφού δεν μπρούμε να διαχειριστούμε τα τοκοχρεωλύσια;", ο κ. Χρυσοχοϊδης, δεν απάντησε τίποτε! Τι να απαντήσει άλλωστε; Και η ψευτιά τους κάποια στιγμή είναι στεγνή από επιχειρήματα. Κολλάει στον τοίχο!

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ήταν ο Οκτώβριος του 2009 όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή ουσιαστικά δραπέτευσε και πήραμε εντολή από τον λαό να κυβερνήσουμε την χώρα. Και επειδή αυτό το χρονικό διάστημα, αυτές τις μέρες τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, μια σειρά από ερωτήματα για το κατά πόσο αναγκαία ήταν αυτή η εξέλιξη από τότε μέχρι σήμερα, για το κατά πόσο εμείς ήμασταν ειλικρινείς, ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι και η Κυβέρνηση με το λαό για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα.
Θέλω να θυμίσω το εξής, γιατί δεν νομίζω ότι έχει καμιά αξία για κανέναν πια, μια καταδικασμένη πολιτική από τον  λαό και στην ψηφοφορία της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά μια πολιτική που έχει καταδικαστεί και από πριν από όλες τις κοινωνικές ομάδες, του ελληνικού λαού, δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε. Απλά προχθές ήμουν σε μια πολιτική αναμέτρηση σε ένα πάνελ και υπήρχαν και κάποιοι εκπρόσωποι της δεξιάς και μάλιστα  επιχειρηματικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι έλεγαν διάφορα ανέκδοτα…Και θύμισα και θυμίζω εδώ ότι ο κύριος Αλογοσκούφης αυτός ο πολύ επιτυχημένος τότε Υπουργός Οικονομίας που οδήγησε την χώρα σε αυτό το αδιέξοδο μαζί με τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους, όλοι αυτή η ομάδα της δεξιάς και της συντήρησης. Θυμίζω λοιπόν ότι είχαν βγάλει ένα πακέτο 28 δισεκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες, γιατί το βγάλανε; Αν η Οικονομία ήταν μια χαρά γιατί βγάλανε 28 δισεκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις για τις τράπεζες; Διότι από το φθινόπωρο του ’08 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της Ελληνικής Οικονομίας. Και οδηγηθήκαμε ουσιαστικά μπροστά στην χρεωκοπία το φθινόπωρο του 2009 όταν παραλάβαμε την εξουσία!

Δημοσιογράφος: Εσείς γιατί είπατε λεφτά υπάρχουν;

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:  Μόλις με ρωτήσετε θα απαντήσω και σ’ αυτό. Δημοσιογράφος είστε;

Δημοσιογράφος: Ναι.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όταν έρθει η ώρα κάντε την ερώτησή σας.

Δημοσιογράφος: Την κάνω τώρα..

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Έλεγα λοιπόν ότι η κρίση χτύπησε την πόρτα της Εθνικής Οικονομίας  με έναν τρόπο αυταπόδεικτο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί παραδώσανε μια οικονομία η οποία «έτρεχε» με 5-5,5% και φτάσαμε τέλος του ‘09 η οικονομία να τρέχει με αρνητικούς ρυθμούς. Το τι έγινε είναι γνωστό, σημασία έχει το εξής: Για μια ακόμη φορά η συντήρηση και η δεξιά οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδα και την οικονομία σε χρεωκοπία. Είχε ξανασυμβεί πάλι στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Και για μια ακόμη φορά καλείται η προοδευτική παράταξη ξανά να πάρει στα χέρια της μια χώρα σε χρεωκοπία και να τη διασώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γιατί λέγαμε ότι υπάρχουν λεφτά: Γιατί αγαπητέ μου φίλε, εμείς ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν 9% και όχι 15,5%. Και γιατί γνωρίζαμε από τις δικές μας έργα και ημέρες ότι εν πάσει περιπτώσει υπάρχει μια διαχείριση η οποία θα μπορούσε υπό ορισμένες προϋποθέσεις  να καταστεί δυνατή από την πλευρά μας, αλλά όλοι ξέρετε πια  τι βρήκαμε και τι παραλάβαμε. Συνεπώς τα ερωτήματα θα πρέπει να απευθυνθούν σε αυτούς  Και το ερώτημα "γιατί λέγατε ότι υπάρχουν λεφτά"; Γιατί εμείς πιστεύαμε και το πιστεύουμε και σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα είναι μια πλούσια χώρα με μεγάλες δυνατότητες. Οι πολιτικές και οι κυβερνήσεις των πολιτικών οδηγούν την Ελλάδα στην φτώχια και στην χρεωκοπία.  

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η διαχείριση του δημόσιου χρέους από μέρους της Κυβέρνησης; Γιατί κατηγορήσατε την προηγούμενη Κυβέρνηση. Σε ένα χρόνο, από 300 δις ευρώ πήγατε στα 342 δισεκατομμύρια. Τα χρήματα δηλαδή πού πηγαίνουν μετά από την σκληρή λιτότητα του ενός χρόνου;

Από το κοινό: Σε τοκοχρεωλύσια πάνε..

Δημοσιοράφος: Άρα πάνε τσάμπα αν πάνε σε τοκοχρεωλύσια. Πάνε χαμένα ..
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: (Πουλάει πνεύμα) Αν απαντάτε εσείς εγώ τότε γιατί να απαντήσω; Είναι πολύ απλό. Είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε τοκοχρεωλύσια τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες της χώρας γιατί υπήρξε αυτός ο υπερδανεισμός της χώρας  από την πλευρά της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτά, μην ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες Μην ψάχνετε να βρείτε απαντήσεις σε αυτά..

Δημοσιογράφος: Είστε Υπουργός Ανάπτυξης.
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η απάντηση είναι αυτονόητη. Υπερχρέωσαν τη χώρα με τοκοχρεωλύσια και δόσεις που υπερβαίνουν τις δυνατότητές μας, οι αγορές δεν μας δανείζουν με χαμηλά επιτόκια, δανειζόμαστε με μεγάλα επιτόκια και πήραμε τα 110 δις για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια…
Δημοσιογράφος: Πώς θα βγούμε στις αγορές;
Καμμία απάντηση!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου