Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΚΑΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

Είναι ο μοναδικός πολιτικός-βουλευτής που ασχολείται με τόσο πάθος για την προστασία του Υμηττού. Με συνεχείς παρεμβάσεις και ερωτήσεις του στην Βουλή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπενθυμίζοντας τα καθήκοντα σε όσους επιμένουν να ξεχνούν και να μην εφαρμόζουν τις αποφάσεις σωτηρίας του Υμηττού.
 Οι πρόσφατες ενέργειες του Βύρωνα Πολύδωρα επιβεβαιώνουν τον κανόνα:
 Στις 27 Ιανουαρίου 2011 με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο επαναφέρει το θέμα της ανακήρυξης σε προστατευόμενο  Αρχαιολογικό χώρο της περιοχής Υμηττού γύρω από το  Κορακοβούνι –Μονή Αγίας Ελεούσας. Απόφαση Υπουργική η οποία ωστόσο δεν εφαρμόζεται!!!
 Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και επειδή οι αποφάσεις που δεν τηρούνται μπορεί να αλλάξουν εν μία νυκτί, ο Βύρων Πολύδωρας, ερωτά τον κ. Γερουλάνο:

Τι σκέπτεται να πράξει το Υπουργείο Πολιτισμού,
 Α. Για τη διάσωση του Κορακοβουνίου από τους οικοπεδοφάγους, υπαρκτούς ή δυνητικούς;
 Β. Για τις πηγές του Ιλισσού, προκειμένου να εντοπισθούν, να ενεργοποιηθούν (π.χ. διά υδρομαστεύσεως) και να ανακηρυχθούν ως Αρχαιολογικό Μνημείο; Και
 Γ. Για τα αρχαιολογικά ευρήματα  στην περιοχή Αγίας Ελεούσας και την κήρυξη της εν λόγω ζώνης σε Αρχαιολογικό Χώρο; Σε Αρχαιολογικό και Οικολογικό Πάρκο., όπως είχαμε αρχικά εισηγηθεί;

 Ουσιαστική επίσης ήταν η παρέμβαση Πολύδωρα τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, αναφορικά με την εξαίρεση 87,29 στρεμμάτων από την αναδάσωση του Υμηττού, μετά τις φοβερές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007. Φοβούμενος πάλι την δράση των οικοπεδοφάγων, ο κ. Πολύδωρας ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

Σε ποιες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προτίθενται (ή όχι) να προβούν, ώστε:
 Α) Να κατασφαλισθεί ο δασικός χαρακτήρας όλων ανεξαιρέτως των εκτάσεων της εν λόγω περιοχής και
 Β) Να ανακληθεί η εξαίρεση από αναδασωτέες των σχετικών εκτάσεων (εμβαδού 87,29 στρ.);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου