Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Η αγγελία που «έκαψε» την Ηλία

πηγή:

Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν 5 εντάλματα της Ιντερπόλ, τελικά «κρυβόταν» στη Βρετανία.  Μια απροσεξία ήταν ίσως το στοιχείο που οδήγησε την Ιντερπόλ να ξεσκεπάσει την άριστα «καμουφλαρισμένη» ζωή της Αντωνίας Ηλία στην Αγγλία. Φαίνεται ότι η καταζητούμενη πρώην ανακρίτρια που ζούσε στο Μπράιτον, μόλις μία ώρα δρόμο από το κέντρο του Λονδίνου, αδυνατούσε να τα «βγάλει πέρα» με τον μισθό της από το τοπικό κολέγιο όπου δίδασκε γλώσσες ως η Γαλλίδα? Αντωνία Ζαμέν και αναζήτησε επιπλέον εισόδημα μέσω αγγελίας της στο Διαδίκτυο.


Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν 5 εντάλματα της Ιντερπόλ, τελικά «κρυβόταν» στη Βρετανία.
Η επισήμανση ότι εκτός από γαλλικά δίδασκε και ελληνικά με εξειδίκευση στην επιχειρηματική, την τραπεζική και τη... νομική ορολογία, κίνησε τις υποψίες των αρχών που την αναζητούσαν έξι χρόνια.

Σε βάρος της εκκρεμούσαν 5 εντάλματα της Ιντερπόλ για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα. Η πρώην πρωτοδίκης είχε διαφύγει στο εξωτερικό παρά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επικαλούμενη λόγους υγείας. Μάλιστα, είχε δηλώσει πως «στην Ελλάδα απειλείται η ζωή της» και πως «δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη ως προς το πρόσωπό της» και ότι «σε βάρος της υπάρχει σκευωρία». Ειρωνική διαπίστωση για μια -μέχρι πρότινος- λειτουργό της Δικαιοσύνης...
Εκτοτε, πολλά είχαν γραφεί για το «καταφύγιο» της φυγόδικου που η φωνή της φέρεται να ακούγεται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της να διαπραγματεύεται την αποφυλάκιση κατηγορουμένου για εμπορία ναρκωτικών.
Αρχικά, οι πληροφορίες την ήθελαν στο Παρίσι, όπως αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε πάει και η έτερη συνάδελφός της, ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια. Αργότερα, ο Λίβανος θεωρήθηκε πιθανός προορισμός της, εξαιτίας του γεγονότος ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εκτελεστεί εκεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Το πιο... εξωφρενικό σενάριο που ακούστηκε ήταν πως εθεάθη μοναχή σε μοναστήρι του εξωτερικού, εκμεταλλευόμενη τις υψηλές διασυνδέσεις της ανάμεσα στις τάξεις των ιερέων (βλ. Ιάκωβος Γιοσάκης) και των μοναχών.
Η σύλληψή της στην Αγγλία διέψευσε όλα τα σενάρια. Με το όνομα Αντωνία Ζαμέν παρίστανε τη Γαλλίδα καθηγήτρια και με αυτή την ιδιότητα είχε εξασφαλίσει μια θέση στο κολέγιο City του Μπράιτον για να διδάσκει -μεταξύ άλλων- και... ελληνικά!
Ζώντας σε ένα τυπικό διαμέρισμα του γνωστού προαστίου, η καταζητούμενη μπορούσε να περνάει απαρατήρητη... Στην αγγελία που δημοσίευσε στο σάιτ αναζήτησης εκπαιδευτικών Beanbag Learning, η Αντωνία Ζαμέν προσδιόριζε ως έδρα της ένα σπίτι στη συμβολή των οδών Στόουνχαμ και Λίντον, πολύ κοντά στο κολέγιο όπου δίδασκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου