Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βρέθηκαν εκτοξευτήρες με χειροβομβίδες στου Παπάγου


πηγή; ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ



immitosΣυναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του Παπάγου εντοπίστηκαν εύχρηστες χειροβομβίδες, προσαρμοσμένες μάλιστα σε εκτοξευτήρες.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας που έκανε περίπατο στην οδό Αναστάσεως, στις αρχές του δρόμου που οδηγεί προς τις κεραίες Υμηττού και ανάμεσα από τα δύο νεκροταφεία Χολαργού και Παπάγου, έμεινε άναυδος εντοπίζοντας σε φυτά δίπλα στον δρόμο, τους εκτοξευτήρες με τις δύο χειροβομβίδες.
Αμέσως, ειδοποίησε τις Αρχές και άντρες της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (TEEM) έφτασαν στο σημείο και το απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας. Οι χειροβομβίδες παρελήφθησαν λίγη ώρα έπειτα από κλιμάκιο του Στρατού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο χειροβομβίδες μοιάζουν με αυτές του Ελληνικού Στρατού ήταν εύχρηστες, ενώ η μία φέρεται να ήταν αμυντικού τύπου και η δεύτερη εκπαιδευτική.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ύποπτο υλικό στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού πηγές αναφέρουν ότι και πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε εντοπιστεί «συσκευασμένος» σε κούτα ένας πυροσωλήνας, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Σημειώνεται δε, πως τόσο από μαρτυρίες ατόμων όσο και από έρευνες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ κατά το παρελθόν, έχουν εντοπιστεί τόσο ύποπτα άτομα όσο και μέλη τρομοκρατικής οργανώσεως που συνελήφθησαν στη συνέχεια, να κάνουν «σκοποβολή» στον Υμηττό.
Βέβαια, η υπόθεση των χειροβομβίδων ερευνάται, αφενός για το ποιος μπορεί να τις εγκατέλειψε σε αυτό το σχετικά εμφανές σημείο και αφετέρου για την προέλευση τους, χωρίς βέβαια, να αποκλείεται και η εμπλοκή τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου