Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ "ΝΙΚΗΣ" :ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ για τον "ΔΡΑΚΟ" του Ν. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ



Στις 12 Μαΐου, η ομάδα Πολιτισμού της «ΝΙΚΗΣ» ξεκίνησε τις προβολές ταινιών, που θέλουμε να γίνονται κάθε μήνα. Η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου, στον Τσακό  επελέγη για την πρώτη ταινία που ήταν «ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, μεγάλη ταινία του 1959, με σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς,  (μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βέγγος), σε σκηνογραφία του Τάσου Ζωγράφου και ήταν γεμάτη κόσμο. Σημειώνουμε ότι οι ανωτέρω τρείς, «πρωτοσυναντήθηκαν» στην Μακρόνησο ως πολιτικοί κρατούμενοι.
Η παρουσία του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου αλλά και των Ασημίνας Βέγγου, και Έφης Ζωγράφου (πάνω φωτό) , συζύγων των αείμνηστων Θανάση Βέγγου και Τάσου Ζωγράφου, καθόρισε το κλίμα της εκδήλωσης που ήταν μια βραδιά υψηλής πολιτιστικής παιδείας, συγκίνησης και ευαισθησίας.
Ο Στέφανος Κοπανάκης, από τη «ΝΙΚΗ», περιέγραψε τους στόχους και τις επόμενες εκδηλώσεις της ομάδας Πολιτισμού, μετά από τον Γιάννη Σταθόπουλο (φωτό αριστερά) που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στους Αγιοπαρασκευιώτες Θανάση Βέγγο και Τάσο Ζωγράφο. Ο σκηνοθέτης Σταύρος Στρατηγάκος και η ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη, έδωσαν τον δικό τους τόνο για τους συντελεστές της ταινίας και ο Νίκος Κούνδουρος μας μάγεψε με τις επισημάνσεις του για την ταινία και το κλίμα της εποχής.
Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους Δημοτικούς Συμβούλους Γερ. Βλάχο, Γ. Σιδέρη, Ζ.Φωτεινού, Γ. Καζάκο, Φ. Αλεξόπουλο, τους πρ. Δημ. Συμβούλους Σωτ. Παπαμιχαήλ, Κατ. Φλατσούση και Τ. Καλογερά, τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Β. Σαβίδη και Τ. Μίχα, όπως και το μέλος του Δ.Σ. Σταύρο Πασχαλίδη, την Πρόεδρο των Αιτωλοακαρνάνων Λένα Βακαλοπούλου, των Αρκάδων Σούλη Σταθοπούλου, του Τέννις Γιάννη Σερκεδάκη, τον θεατράνθρωπο Ανδρ. Κατσικόπουλο, τους συγγραφείς Μ. Κασόλα, Χρ. Αντωνίου και Γιώργη Σερκεδάκη, την σκηνοθέτιδα Τόνια Σταυροπούλου, τον αντιπρ. της ΚΟΙΠΕΔΑΠ  Νίκο Αργυριάδη, τον σκηνοθέτη Γιάννη Τζιβραίλη, από το Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών την Ιλεάννα Σακκά, από το ΠΑΣΟΚ την Δήμητρα Χριστοφοράτου, από τους Οικολόγους την Κατερίνα Γιαγή, όπως και πολλούς ανθρώπους της Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου