Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΤΣΑΜΠΙΑ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ!

Εκρητικές διαστάσεις παίρνει καθημερινά το φαινόμενο των ζητιάνων έξω από τις εκκλησίες. Κρέμονται σαν τσαμπιά από σταφύλια, απλώνοντας το χέρι τους μπροστά στα μούτρα των εκκλησιαζομένων. Δεν προλαβαίνουν να κάνουν τον σταυρό τους και μπροστά στην πόρτα του ιερού ναού οι ζητιάνοι τους περιμένουν με τα χέρια απλωμένα.
"Σε λίγο όπως πάνε θα διακόπτουν την λειτουργία και θα μπαίνουν να ζητιανεύουν μέσα στους ιερούς ναούς" λένε με αγανάκτηση πολλοί από τους πιστούς.
"Μας κολάζουν" λένε άλλοι και συμπληρώνουν: "Πολλοί, οι περισσότεροι πουλάνε παραμύθι. Χτυπούν τις ευαίσθητες χορθές των πιστών για να πάρουν την υλική βοήθεια, χωρίς να έχουν πραγματική ανάγκη. Το έχουν κάνει βιοποριστικό επάγγελμα. Αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ιδιαίτερα προκλητικοί".
Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και θα καταλάβετε:

Στην πρώτη φωτογραφία δύο ζητιάνες (η μία βαστάει στην αγκαλιά της το μωρό της)  και ένας ζητιάνος, έχουν κυριολεκτικά φράξει την έξοδο του ιερού ναού.  Προσέξτε αυτήν με την μαύρη μαντήλα: Πρόκειται για επαγγελματία ζητιάνα, η οποία έρχεται επί χρόνια σε όλες τις εκκλησίες του Χολαργού-Παπάγου, είναι ιδιαίτερα κοτσονάτη με αθλητικό παράστημα (πρέπει να γυμνάζεται), ενώ αρκετές φορές μετά την ζητιανιά, παίρνει ταξί για να πάει σπίτι της!!!
Η δεύτερη φωτογραφία: Στις σκάλες βρίσκεται άλλος, ο οποίος έχει βάλει έναν νεαρό σε καρέκλα, επιδεικνύοντάς τον ως πειστήριο του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, ώστε να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα!

Η Αρχιεπισκοπή, πέρα από τις όποιες χριστιανικές ευαισθησίες που μπορεί να εκδηλώνει προς όλους αυτούς, καλό είναι να μεριμνήσει ώστε το φαινόμενο να μην λάβει άλλες διαστάσεις, διότι στο τέλος θα μπουν και μέσα στους ναούς, με συνέπεια να γίνει παζάρι ζητιάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου