Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

αθώωσαν τους κατηγορούμενους για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ»από την Ζωή Ηλία
Μέσα σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου στην Κύπρο αθώωσαν τους κατηγορούμενους για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, δυστύχημα το οποίο  κόστισε τη ζωή 121 ανθρώπων.
  Ειδικότερα, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».
   Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν σε ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.
    Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία.
  Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφασή του, το Δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει από τις κατηγορίες.
   Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου