Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΟΥ !


Ζήτημα καλλιτεχνικής αποτυχίας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο πρόκειται να  αναγερθεί στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, έθεσε η δημοτική σύμβουλος (και πρώην Αντιδήμαρχος)  κα Μαρία Αθανασάκου (φωτό), κατά τη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου. Έχοντας την πληροφόρηση ότι το γλυπτό δεν παρουσιάζει τον Έλληνα στρατηλάτη όπως του αρμόζει και όπως έχει καταστεί γνωστός στην Ιστορία, τόνισε πως είναι αδιανόητο να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για το πού θα τοποθετηθεί το άγαλμα, χωρίς να έχει δει κανείς από τους συμβούλους πώς είναι αυτό το γλυπτό. |"Επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι το άγαλμα είναι μια αποτυχία πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει πρώτα να  δούμε το γλυπτό και να παρουσιαστεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου", επισήμανε η κα Αθανασάκου.


Ήδη ο "Παρατηρητής" έχει αναφερθεί στο θέμα, σε παλαιότερο δημοσίευμά του, αναφέροντας τις ίδιες πληροφοίες περί κακής καλλιτεχνικής απόδοσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την πλευρά του καλλιτέχνη.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το πού τελικά θα τοποθετηθεί το άγαλμα, εάν και εφόσον συμφωνηθεί να εγκριθεί από το Δ.Σ. το συγκεκριμένο γλυπτό.
Ο δωροδότης κ. Στάϊκος φέρεται να επιμένει στην τοποθέτηση του γλυπτού στον Παπάγου. Κάποιες πληροφορίες τον φέρουν να έχει δηλώσει ότι όταν φεύγει ή επιστρέφει στο σπίτι  του, θέλει να βλέπει να ...χαιρετά το άγαλμα! Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν εγκριθεί από το Δ.Σ. η τοποθέτηση του αγάλματος στου Παπάγου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στάϊκος θα αποσύρει την δωρεά του.
Πάντως, η εφημερίδα μας εντός των επόμενων ημερών,  καταθέτει πρόταση για διεξοδική συζήτηση στο Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού, ώστε το άγαλμα του Μεγα-Αλέξανδρου να τοποθετηθεί στην πλατεία στο τέρμα της οδού 17 Νοεμβρίου, ζητώντας ταυτόχρονα να μετωνομαστεί η συγκεκριμένη οδός σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου". Ο "Παρατηρηγτής" δηλαδή θα επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του η οποία δεν είχε γίνει δεκτή επί διοικήσεως Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου