Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Νοθεία στα καύσιμα στρατιωτικών οχημάτων!από την Ζωή Ηλία
Νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οδηγοί εκατοντάδων τζιπ, αλλά και αρμάτων μάχης είχαν διαπιστώσει ότι καμιά φορά κάτι δεν πήγαινε καλά με τους κινητήρες. Έπειτα από καταγγελία που έγινε στους αρμόδιους αξιωματικούς, κ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος διέταξε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.
  Κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους στις 26 Οκτωβρίου 2011, στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούσαν τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα κατέληξαν στα εξής αποτελέσματα, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συνταχθεί και παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
- Τα καύσιμα και στις τρεις μονάδες ήταν «μη κανονικά», περιείχαν ουσίες επικίνδυνες για τον κινητήρα των οχημάτων.
- Στις δύο από τις τρεις μονάδες τα καύσιμα ήταν και νοθευμένα με νερά ή κατάλοιπα πετρελαιοειδών.
  Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε αμέσως εντολή να παραπεμφθεί η υπόθεση για ανάκριση στον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Λάρισας και με έγγραφό του ζητούσε έως τις 15 Νοεμβρίου να διενεργηθούν έλεγχοι στα καύσιμα όλων των μονάδων (περιλαμβανομένων και της Πολεμικής Αεροπορίας) και τα πορίσματα να αποσταλούν στο υπουργείο. Μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου το βράδυ καμία μονάδα δεν απέστειλε τα αποτελέσματα του ελέγχου που έπρεπε να διενεργήσει.   Με νέα εντολή του ο υφυπουργός, αφού επιμένει στους ελέγχους, διευκρινίζει ότι «ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά στο στάδιο της προμήθειας των καυσίμων, όσο και τη μεταφορά των καυσίμων στις μονάδες». Όπως ανέφερε  ο Κ. Σπηλιόπουλος «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέλος τους ελέγχους για να διαπιστώσουμε την έκταση της νοθείας, δεν μπορεί ορισμένοι να κερδοσκοπούν εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου