Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΔΗ !

ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!


Η διαδικασία εκλογής του "Συμπαραστάτη του Δημότη" στον Παπάγο-Χολαργό με αντιπάλους τους, Αντώνη Πολύδωρα (πρώην Αντιδήμαρχος Χολαργού) και Μάκη Βραχιολίδη (εκδότης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ¨) , επεφύλασσε ένα αποτέλεσμα έκπληξη:  
Ο Αντώνης Πολύδωρας εκλεκτός του Δημάρχου κ. Ξύδη όχι μόνον δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες για την εκλογή του 22 ψήφους, αλλά τον ψήφισαν μόνον 16 δημοτικοί σύμβουλοι, την ίδια ώρα που τον Μάκη Βραχιολίδη προτιμούσαν 10 άτομα για "Συμπαραστάτη του Δημότη"!!!
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τέσσερις (4) δημοτικοί σύμβουλοι του Ξύδη αποδοκίμασαν την επιλογή-εντολή του να ψηφίσουν τον Αντώνη Πολύδωρα. 
Η εξέλιξη αυτή, εκτός του ότι σηματοδοτεί το πρώτο πλήγμα-ήττα του κ. Ξύδη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ταυτόχρονα αποτελεί και ηχηρό χτύπημα στο γόητρο του Αντώνη Πολύδωρα. 

Ο επί πολλά έτη πρώην Αντιδήμαρχος Χολαργού, διατελέσας και Δήμαρχος επί δικτατορίας, αν και είχε δηλώσει δημοσίως ότι αποσύρεται οριστικά από τα κοινά προκειμένου να δώσει την θέση του σε νεώτερους, ξαφνικά μετέβαλε άποψη και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ξύδη να αναλάβει τα καθήκοντα του "Συμπαραστάτη του Δημότη"! Παρά το ότι απέναντι από τον πρώην Αντιδήμαρχο Χολαργού βρισκόταν ο εκδότης του "Παρατηρητή", για τον οποίο δημοσίως διεκήρυσσε ότι τον τιμά για τους αγώνες του, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, ο Αντώνης Πολύδωρας προτίμησε να αντιπαρατεθεί με τον κατά 35 περίπου χρόνια νεώτερό του Μάκη Βραχιολίδη! Η ανακολουθία αυτή και το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν επιθυμούσαν άλλο να συμβιβαστούν με φαινόμενα παλαιοκομματισμού και πολιτικής συναλλαγής, αποδοκίμασαν την υποψηφιότητα Πολύδωρα δίνοντας 10 ψήφους στον εκδότη της εφημερίδας μας. 

ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: "Ο κ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ, ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ 
ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ"

Ο Μάκης Βραχιολίδης λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ζήτησε και πήρε τον λόγο, όπου θέλοντας να καταδείξει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή και ότι δεν επρόκειτο περί αυθόρμητης πρωτοβουλίας του κ. Πολύδωρα να γίνει "Συμπαραστάτης του Δημότη", τόνισε μεταξύ άλλων: "Ο κ. Πολύδωρας δεν έκανε αίτηση. Όπως πληροφορούμαι έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο όπου αναγράφει "αποδέχομαι τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη". Αυτό δεν είναι αίτηση αλλά ότι αποδέχεται μια θέση που του προσφέρεται"
Αυτή την πολιτική συναλλαγή στηλίτευσε ο Μάκης Βραχιολίδης ο οποίος διευκρίνησε ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, επειδή βρίσκεται πέρα και μακριά από κόμματα και παρατάξεις και ότι ως εκπρόσωπος του Τύπου, στέκεται πάντα απέναντι στην εξουσία αλλά  δίπλα στον δημότη. "Επειδή ουσιαστικός συμπαραστάτης του δημότη είναι ο Τύπος, σε αυτόν προστρέχουν οι πάντες, σε αυτόν έρχεται και προσέρχεται ο ίδιος ο Δήμαρχος, γιατί λοιπόν να μην δοθεί πιο επίσημος χαρακτήρας στον ρόλο που διαδραματίζει ο Τύπος με την ανάληψη των καθηκόντων του "Συμπαραστάτη του Δημότη" από εκπρόσωπο του τοπικού Τύπου;" διερωτήθη ο Μάκης Βραχιολίδης.

Ο ΞΥΔΗΣ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ"  
ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
Σύμβουλος του Ξύδη: "Μέχρι και ο ... ( ανέφερε όνομα συμβούλου  αντίπαλης του Ξύδη παράταξης), τηλεφώνησε στον Πολύδωρα και τον διαβεβαίωσε ότι θα τον ψηφίσει. Αφού το εκλογικό του μέλλον περνάει από τον Πολύδωρα" (!)
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, δημοτικός σύμβουλος του Ξύδη, από τα σημαίνοντα στελέχη της παράταξης, πλησίασε τον Μάκη Βραχιολίδη και του είπε με ελαφρώς ειρωνικό ύφος:
"Σε καταψήφισα Μάκη. Μην νομίζεις ότι θα πάρεις πάνω από 1-2 ψήφους"
Βραχιολίδης: Δεν πειράζει. Αλλά πώς μιλάς με τέτοια βεβαιότητα;
Δημ. Σύμβουλος Ξύδη: Έχεις την εντύπωση ότι ο Ξύδης δεν έχει κλειδώσει την εκλογή Πολύδωρα; Όχι μόνο έχει βάλει ασφαλιστικές δικλείδες, αλλά έχει εξασφαλίσει και ψήφους από τις άλλες παρατάξεις. Ο Πολύδωρας θα πάρει πάνω από 22 ψήφους. Γύρω στις 25 ψήφους θα πάρει. Νομίζεις ότι έτσι κατέβασε τον Πολύδωρα ο Ξύδης; Μέχρι και ο ... (ανέφερε όνομα από αντίπαλη παράταξη), πήρε στο τηλέφωνο τον Πολύδωρα και τον διαβεβαίωσε οτι θα τον ψηφίσει. Αφού το εκλογικό του μέλλον περνάει από τον Πολύδωρα" !!!

Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει την διαπλοκή που υπάρχει και δυστυχώς αυτή θέλει να καθορίζει ακόμη τα πολιτικά πράγματα στον Χολαργό. Αυτή η διαπλοκή όμως, με την χθεσινή ψηφοφορία δέχθηκε καίριο πλήγμα. 
Άλλος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Ξύδη, αποκάλυψε ότι οι "ασφαλιστικές δικλείδες" είχαν ήδη ...εξασφαλιστεί από την προηγούμενη μέρα, όταν ο Δήμαρχος έβαλε όλους τους συμβούλους του (έναν προς έναν) να του πουν εάν είχαν αντίρρηση με το όνομα "Πολύδωρας". Όποιος δεν θα ψήφιζε τον Πολύδωρα θα έπρεπε προηγουμένως να το αποκαλύψει  στον κ. Ξύδη, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή κατά την ψηφοφορία. Όταν ένας σύμβουλος ρώτησε τον κ. Ξύδη "εντάξει, να σας πούμε τι θα ψηφίσουμε, αυτό όμως είναι μυστική ψηφοφορία;" η απάντηση που πήρε από τον Δήμαρχο ήταν -μέσες- άκρες: "Η ψηφοφορία θα είναι μυστική αρκεί να ξέρω εάν έχετε αντίρρηση με τον υποψήφιο Αντώνη Πολύδωρα"
Τελικά όπως αποτύπωσε η ψηφοφορία υπήρχαν έντονες αντιρρήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Ξύδη, τις οποίες προτίμησαν να εκφράσουν μέσα από την κάλπη.

ΝΙΚΑΚΗ-ΠΟΛΥΚΑΛΛΑ: ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ
Τόσο η Βίκυ Νικάκη (Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού) όσο και η Χριστίνα Πολυκαλλά (Κοινωνία Δημοτών) απέρριψαν και τις δυο υποψηφιότητες, ζητώντας από τα μέλη τους να ψηφίσουν λευκό. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η στάση της Βίκυς Νικάκη η οποία αν και νέα-δυναμική σύμβουλος, εντούτοις έβαλε στο ίδιο ...καζάνι τον Μάκη Βραχιολίδη με τον Αντώνη Πολύδωρα, θεωρώντας ότι μόνον ο (παραιτηθείς) Σκούρτης, πληρούσε τα κριτήρια για τον ρόλο του "Συμπαραστάτη του Δημότη"!!! Μετά δηλαδή από τον κ. Σκούρτη το...χάος, σύμφωνα με την  Βίκυ Νικάκη. Η θέση της  έτυχε μάλλον  της αποδοκιμασίας  στελέχους της πράταξής της, το οποίο ψήφισε τον εκδότη του 'Παρατηρητή". 

ΣΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΒΑΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Επιδεικνύοντας υψηλή δημοκρατική ευαισθησία, ο Δήμαρχος αποδέχτηκε σχετικό αίτημα και τοποθέτησε παραβάν, ώστε να διασφαλιστεί στο ακέραιο το "μυστικό" της ψηφοφορίας. Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου, ανοίγει τον δρόμο ώστε και σε άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες να ακολουθείται η ίδια διαδικασία και να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο. 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"
Μετά την αποτυχία να εκλεγεί "Συμπαραστάτης του Δημότη", η διαδικασία θα επαναληφθεί. Είτε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αρχές του χρόνου είτε ακόμη και μετά από 6 μήνες. Οπότε μπορεί να θέσουν και άλλοι υποψηφιότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου