Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ 
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου, δικάζεται αύριο σε δύτερο βαθμό στο Εφετείο Πλημμελημάτων, για παράβαση καθήκοντος, για την γνωστή υπόθεση με  καφετέρια της περιοχής, όπου κατηγορείται ότι δεν εκτελούσε απόφαση περί κλεισίματός της, παρά το ότι είχαν γίνει πολλές μηνύσεις και καταγγελίες εναντίον της.
Ο Δ. Νικολάου που είχε τιμωρηθεί με 10 μήνες φυλάκιση σε πρώτο βαθμό, θεωρεί -και μάλλον δικαίως- ότι θα αθωωθεί, δεδομένου ότι δεν ζημιώθηκε το δημόσιο, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος, αντιθέτως προσέφερε κοινωνική υπηρεσία, μια και ενήργησε με κοινωνικά κριτήρια για την επιχείρηση, στην οποία εργάζονταν 40 περίπου άτομα.
Η υπεράσπιση του Νικολάου θα προβάλλει εντόνως το επιχείρημα αυτό, όπως επίσης και δύο ακόμη -κρυμμένους άσσους στο μανίκι- με τα οποία ευελπιστεί ότι θα αθωωθεί:
α) πριν από λίγες ημέρες για παρόμοιο αδίκημα (παράβαση καθήκοντος) αθωώθηκε. Πρόκειται για την υπόθεση της ταβέρνας ΑΒΡΑΑΜ που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα από την εν λόγω καφετέρια.
β) Εντός των προσεχών 2 μηνών αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στην Βουλή, η οποία και τέτοια αδικήματα δεν θα τα τιμωρεί με έκπτωση από το αξίωμα, επειδή ακριβώς είναι τυπικής φύσεως και δεν  ζημιώνουν το δημόσιο. Επειδή δηλαδή ο Νικολάου δεν ζημίωσε οικονομικά τον Δήμο του, η υπεράσπιση θα ζητήσει ένα-δύο μήνες αναβολή έως ότου περάσει με νόμο η τροπολογία, για να αθωωθεί και τυπικά στο επόμενο δικαστήριο. Ο φόβος λοιπόν του Νικολάου και των συνεργατών του μην εκπέσει του αξιώματός του, μάλλον απυδυναμώνεται.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ

Πάντως, πέραν από τα δύο αυτά δυνατά χαρτιά στα χέρια του Νικολάλου, ενδεχομένως αύριο να αναβληθεί και πάλι η δίκη, επειδή -όπως λέγεται-  κ. Καπερνάρος, συνήγορος του Νικολάαου, θα απουσιάζει σε σοβαρή δίκη, στην επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου