Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤO ΣΥΝΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ


Χριστιανοί! Τολμάμε να δίνουμε στους εαυτούς μας το χαρακτηρισμό Χριστιανός. Και τολμάμε να μιλάμε για τους Πατέρες της Εκκλησίας λες και είμαστε παιδιά τους, ακριβώς όπως οι Φαρισαίοι ονόμαζαν τους εαυτούς τους χωρίς καμμιά ντροπή παιδιά του Αβραάμ τη στιγμή που έκλειναν τα αυτιά τους στην Αλήθεια που στεκόταν μπροστά τους και τους μιλούσε!
Παρακολουθήσαμε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου την εκδήλωση με θέμα «Τα αίτια της κρίσεως στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβαση της» που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών.
Άνθρωποι που υποτίθεται είναι χριστιανοί και πατριώτες και πιστοί στις Παραδόσεις δημιούργησαν Ίδρυμα για τη μελέτη των Πατέρων –υποτίθεται. Χωρίς να θέλουν καμμία ανάμειξη στην πολιτική –υποτίθεται. Και οργανώνουν καθαρά πολιτική συγκέντρωση. Κι αυτοί, οι κοπτόμενοι υπέρ των Παραδόσεων και των Πατέρων, καλούν για ομιλητή τον κύριο Καζάκη. Ο οποίος έχει πει: «Είμαι άθεος όχι γιατί δεν είμαι χριστιανός. Είμαι άθεος εκ πεποιθήσεως. Είμαι άθεος έναντι σε κάθε δόγμα και έναντι σε κάθε θρησκευτική προσήλωση.»
Αυτοί οι νεοπατερικοί «παραδοσιακοί» «χριστιανοί» εντελώς «μη-πολιτικά» καλούν τον κύριο Καζάκη για να τους δώσει τα μη-πολιτικά φώτα του, γιατί δεν ασχολούνται με την πολιτική! Τον καλούν γιατί έχει την ανάλογη «πατερική»  σοφία και τις γνώσεις για να δώσει διέξοδο στις ανησυχίες τους  και λύσεις στα προβλήματά τους! Πάντα μη-πολιτικά!...
Κι όταν ο πρόεδρος της Παρατάξεώς «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με την ευγένεια και τη διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει ζήτησε να κάνει μια μικρή παρέμβαση, του απάντησαν ότι δεν δέχονται να μιλήσουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων! Και δεν χαιρέτησαν καν την παρουσία του. Χαιρέτησαν όμως δημόσια την παρουσία του κ. Σταμπολιάδη, που όλοι ξέρουν ότι μιλάει εξ ονόματος του κόμματος του κ. Παπαθεμελή!
Επιτέλους, βρε παιδιά, ξαναβρήκαμε το ήθος των Πατέρων μας! Είδατε τι καλό μας κάνει η μελέτη τους; Μας μαθαίνει τον χαρακτήρα τους. Μας μαθαίνει πώς να βγάζουμε τα μάτια των αδελφών μας και να αγκαλιάζουμε με ολόψυχη εγκαρδιότητα τους ειδωλολάτρες!... Ακριβώς όπως έκαναν και εκείνοι!...
Έτσι μπράβο! Για να σώσετε τον Τόπο εσείς και οι όμοιοι σας!

πηγή: orthodoxovima.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου