Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΞΥΔΗ: "ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ..."


                                                           Προς Δήμαρχο
                                                                           Παπάγου-Χολαργού
                                                                               Κ. Βασίλειο Ξύδη     
 
Κύριε Δήμαρχε,

Πέρασε ένας χρόνος και ακόμα  δεν έχετε κάνει Απογραφή και όσο σιωπάτε, εκτίθεστε…!

Είχατε δεσμευθεί μέσα από Δελτίο Τύπου που εκδώσατε τον Δεκέμβριο, ότι το θέμα της Απογραφής θα το φέρνατε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Καινούργιου Έτους. Είστε για μία ακόμη φορά ανακόλουθος με τις δεσμεύσεις που δημόσια έστω και καθυστερημένα αναλάβατε για αυτό το θέμα απέναντι στους Δημότες.

Ζητώ άμεσα να έλθει το Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ο Νόμος με την υπάρχουσα απόφαση  74445/29 29-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίζει . Θέμα : «Καθορισμός της διαδικασίας του τρόπου και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, αποκτήσεων και υποχρεώσεων καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των Δήμων που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του
όμου 3852/2010 και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 267  του νόμου 3852/2010.

Ο Δήμος θα έπρεπε:
Ø  Να απογράψει όλα  τα περιουσιακά στοιχεία, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις καθώς και τα διαθέσιμα χρηματικά μέσα που διαθέτει .
Ø  Έως της 31ης Μαρτίου 2011 θα έπρεπε να είχε συγκληθεί το    Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει και να αποφασίσει την έγκριση της Απογραφής της περιουσίας του Ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού και του Ισολογισμού Έναρξης 1-1-2011
Ø  Να αναρτήσει στο Διαδίκτυο του Δήμου τον Ισολογισμό έναρξης και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να την δημοσιεύσει σε μία τοπική εφημερίδα.


Μας προκαλεί ένα μεγάλο και εύλογο ερωτηματικό ότι παρόλο που οι Επιτροπές Απογραφής ολοκλήρωσαν το έργο τους στις 21-3-2011, ο Δήμαρχος δεν την έφερε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Δήμαρχε, υπάρχει μαύρη τρύπα στο ταμείο του τ. Δήμου Παπάγου ύψους 100.000 Ευρώ ενώ στον τ. Δήμο Χολαργού ούτε ένα ευρώ;  Σε ποιανού τσέπη πήγαν τα 100.000  Ευρώ του τ. Δήμου Παπάγου; Mήπως αυτό είναι  η αιτία και ένα χρόνο καθυστερείτε να εφαρμόσετε το νόμο που μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή, εσάς και κάποιους;

Ζητώ να λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ και οι Δημότες να την πληροφορηθούν!

Όσο για τα προεκλογικά ψέματα για χρέος του τ. Δήμου Χολαργού ύψους 22.000.000 Ευρώ σας προκαλώ να ζητήσετε Δημόσια συγνώμη, διότι τα επίσημα στοιχεία του Ισολογισμού 2010 του τ. Δήμου Χολαργού που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ακριβώς 7.778.000 Ευρώ και ήταν από δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της τ. Διοίκησης Σκούρτη και της δικής μου, που ανελλιπώς καταβάλλονται οι δόσεις χωρίς καμιά καθυστέρηση και σήμερα το χρέος έχει μειωθεί σε 6.500.000 Ευρώ χωρίς να επιβαρύνονται οι Δημότες Χολαργού και Παπάγου διότι οι δόσεις παρακρατούνται από τον ΚΑΠ.

Σας προειδοποιώ κύριε Δήμαρχε,  ότι εάν συνεχίζετε να σιωπάτε και δεν έλθει το Θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με  λύπη μου θα σας καταγγείλω στον Εισαγγελέα, και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με εκτίμηση,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου