Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Παρεμβάσεις-Προτάσεις
του
Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου – Χολαργού


         Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 26 Απρ.2012, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας έκανε πλήρη και αναλυτική πρόταση για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από την οδό 25ης Μαρτίου στην οδό Γρεβενών.

         Η συνεχής και μεθοδική προσπάθεια του Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα και των συνεργατών του που επί αρκετές εβδομάδες παρακολουθούν τη Λαϊκή Αγορά της 25ης Μαρτίου και συγκεκριμένα  από τις 6 Φεβ.2012 που άρχισε να  λειτουργεί στη θέση αυτή, είχε σαν συνέπεια τη διαπίστωση πολλών και ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων.

         Τα προβλήματα που διαπίστωσε αφορούν στις δυσκολίες της οδικής παράκαμψης της 25ης Μαρτίου, αλλά και στη χωροταξική ανάπτυξή της. Κατόπιν αυτών και στην προσπάθεια για την καλλίτερη και ανετότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας έκανε προ Ημερησίας Διατάξεως την παρακάτω Παρέμβαση – Πρόταση.


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ
25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


       Την περίοδο αυτή και για ένα τετράμηνο η Λαϊκή Αγορά στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού ευρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου, από το ύψος του Ηρώου έως την οδό Σαρανταπόρου.

       Οι άλλες δύο θέσεις που αποφασίσθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Ιουλίου 2011 είναι στις οδούς Φανερωμένης και Ευρυπίδου.

        Η επί τρεις περίπου μήνες ανάπτυξη της Λαϊκής Αγοράς στην οδό 25ης Μαρτίου, διάστημα μεγάλο αλλά και κρίσιμο, έδωσε τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να κάνει τις όποιες βελτιώσεις εκτίμησε ότι έπρεπε να κάνει, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι κινούμενοι εγγύς της 25ης Μαρτίου, οδηγοί.

       Τα συμπεράσματα που εκ του ασφαλούς μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι παρά τις προσπάθειες που κατάβαλε η Δημοτική Αστυνομία τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν στον επιθυμητό βαθμό και θα τα συνοψίζαμε σε δύο :

        α. Η παράκαμψη της μεγάλης οδικής αρτηρίας της 25ης Μαρτίου, αποτελεί πρόβλημα λόγω του δύσκολου οδικού δικτύου που υποχρεώνεται να ακολουθήσει ένας οδηγός. Οι δυσκολίες γίνονται ακόμη  μεγαλύτερες αν ο οδηγός δεν γνωρίζει καλά την περιοχή.

        β. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τη θέση αυτή της Λαϊκής Αγοράς, δεδομένου ότι είναι στο άκρο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.

        Κατόπιν των προαναφερθέντων μελετήσαμε διάφορες λύσεις σε όλη την έκταση της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και προτείνω όπως μία θέση Λαϊκής Αγοράς είναι η οδός Γρεβενών από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Ναυαρίνου.

        Τα χαρακτηριστικά της οδού Γρεβενών τα οποία μας επιτρέπουν την επιλογή της ως χώρο ανάπτυξης  Λαϊκής Αγοράς, είναι :

        α. Ωφέλιμο πλάτος οδού  7 μ. (Όσο και της 25ης Μαρτίου)

       β. Συνολικό μήκος οδού 400μ. (Όσο και της 25ης Μαρτίου)

        γ.  Αρχίζει από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο τέλος της οδού 17 Νοέμβρη, έως τη συμβολή της με την οδό Ναυαρίνου,  παρακάμπτεται εύκολα μέσω των οδών Δοϊράνης, Ναυαρίνου και Κωνσταντινουπόλεως.

        δ. Όλες οι κάθετοι οδοί ήτοι Σκρά, Γιαννιτσών, Κρέσνης και Κουντουριώτου, κυκλοφορούνται χωρίς καμιά δυσκολία.

        ε. Η οδός αυτή είναι μικρής κυκλοφορίας και η παράκαμψή της δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα.

       Στ. Είναι σε πλεονεκτική θέση και εξυπηρετεί αναμφισβήτητα καλύτερα τους κατοίκους του Χολαργού.

       Η θέση της οδού Γρεβενών αφορά μόνο τα οπωροκηπευτικά, ενώ για τα εμπορικά προσφέρεται το τμήμα της οδού Μυκόνου από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης η αρχή και το τέλος της οδού Γρεβενών προσφέρονται για τα ψαράδικα.

       Η παραπάνω πρόταση βρίσκει σύμφωνους αρκετούς κατοίκους με τους οποίους συζήτησα. 

       Εάν υιοθετηθεί η πρότασή μου, θα έχουμε συνολικά τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς ήτοι, Φανερωμένης, Ευρυπίδου και Γρεβενών, οι οποίες χωροταξικά καλύπτουν όλη την έκταση της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και κατά την άποψή μου με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι κάτοικοι του Χολαργού.

      Προτείνεται η έγκριση μεταφοράς της Λαϊκής Αγοράς από την οδό 25ης Μαρτίου στην οδό Γρεβενών και η ανά 4μηνο εναλλαγή δηλαδή Φανερωμένης, Ευρυπίδου και Γρεβενών.

       Το πρόβλημα είναι σοβαρό, αλλά η αντιμετώπισή του εύκολη. Θέλει όμως ισχυρή βούληση και πιστεύω ότι θα την επιδείξετε.

      Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.



                                            Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
                                      Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου