Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ APPLE ΜΕ GOOGLE-SAMSUNG ΓΙΑ ΤΟ…ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!


* Η Apple στο πλευρό της Ελλάδος, τυπώνει χάρτη-χαστούκι για τα Σκόπια!
* Απάντηση και στον προκλητικό Σκοπιανό Πρόεδρο Γιόργκι Ιβάνοφ

του  Μάκη Βραχιολίδη

Εντείνεται ο πόλεμος της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, μεταξύ των εταιρειών-κολοσσών Apple και Google-Samsung,. Ο Στηβ Τζομπς, δημιουργός της Apple, λίγο πριν πεθάνει είχε προδιαγράψει τα χαρακτηριστικά της τιτανομαχίας, τονίζοντας ότι ήταν διατεθειμένος να δώσει και τα τελευταία χρήματά του προκειμένου να εξοντώσει τις  εταιρείες Google και Samsung, οι οποίες πρακτικά αποτελούν κοινό μέτωπο συνεργασίας εναντίον της Apple. Το νέο I-Phone 5 το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο, προβλέπεται, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Apple, να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στην Samsung.
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι η σύγκρουση ανάμεσα στην Apple και τις Google-Samsung, περιλαμβάνει και πολιτική αναμέτρηση:
Θυμάστε την Google που εξέδωσε χάρτη στον οποίο ονόμαζε τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Το θέμα είχε προκάλεσε σάλο και μετά από διαμαρτυρίες, η Google αναγκάστηκε να διορθώσει το λάθος της, το οποίο μόνον τυχαίο δεν ήταν.
Η Apple εμφανίζεται σήμερα όμως, με χάρτη της Ελλάδος, στον οποίο τα γειτνιάζοντα προς την χώρα μας Σκόπια, ονομάζονται «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία»! Η Apple δηλαδή, όχι μόνον δε αναφέρει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» όπως έκανε η Google, όχι μόνο δεν τα ονοματίζει «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) όπως είναι διεθνώς ανεγνωρισμένη η ονομασία τους, αλλά απαλείφει ολοκληρωτικά την λέξη «Μακεδονία» από το γειτονικό κρατίδιο, ονομάζοντάς τα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία»!! Πρακτικά δηλαδή, η Apple δεν συντάσσεται απλά με τα δίκαια της Ελλάδος αλλά δείχνει τον δρόμο στην ελληνική εξωτερική πολιτική, διαγράφοντας κάθε παράγωγο της Μακεδονίας για τα Σκόπια!!! Η Apple αποκαθιστά πλήρως την Ιστορία.
Τον χάρτης της Apple, μεταφρασμένο στα ελληνικά, μπορείτε να τον βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:
Ο χάρτης της Apple αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στον Πρόεδρο των Σκοπίων Γιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος δηλώνει ότι «Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα που αποκαλείται “Δημοκρατία της Μακεδονίας” όπου ζουν οι Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»! Ο κολοσσός της Apple αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και καλά θα κάνει ο Γιόργκι Ιβάνοφ,  να σταματήσει τις προκλήσεις και να δει καλά τον χάρτη της χώρας του, η οποία με τέτοιες ιταμές προκλήσεις,
δεν θα λάβει κανένα όνομα και  θα παραμείνει μονίμως «Πρώην»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου