Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΕΠΟΙΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΥ


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ! 

Πριν από μερικές ημέρες γράψαμε για άστεγο λαθρομετανάστη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος χρησιμοποιεί τον χώρο γύρω από το Κηποθέατρο Παπάγου για να κοιμάται. Εγκατέστησε την...περιουσία του και έγινε "κάτοικος Παπάγου" !
Το φαινόμενο όμως των αστέγων λαθρομεταναστών στην περιοχή, λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.   Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 12:30 εντοπίστηκε άστεγος Βουλγαρικής εθνικότητας να έχει εγκατασταθεί στον υπαίθριο χώρο του λόφου Κόρακα (Χολαργού) και να διανυκτερεύει στο σημείο, έχοντας μάλιστα ανάψει μικρή εστία  φωτιάς  για να ζεσταθεί και να μαγειρέψει. Επιλήφθηκε ομάδα  εθελοντών καλώντας την ΕΛ.ΑΣ η οποία έσπευσε επιτόπου με περιπολικό Α.Δ. όπου και παρελήφθη ο άστεγος. Εν συνεχεία  το πλήρωμα τον   προσήγαγε στο Α/Τ Χολαργού, συνοδευόμενος και από εθελοντή για τα περαιτέρω διαδικαστικά.

Η περίπτωση αυτού του λαθρομετανάστη πρέπει να κινητοποιήσει τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και να "χτενίσει" τον Υμηττό. Άστεγοι λαθρομετανάστες σαν τον συγκεκριμένο Βούλγαρο είναι βέβαιον ότι το καλοκαίρι θα καταφύγουν στον Υμηττό όπου θα ανάβουν τέτοιες φωτιές για να ζεσταθούν ή για να φτιάξουν φαγητό. Ο Υμηττός κινδυνεύει να καεί και από τους λαθρομετανάστες. Κίνδυνος πυρκαϊάς που βεβαίως δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. 

            Για άλλη μια φορά η Ομάδα Δασοπροστασίας Χολαργού όπως πάντα, αθόρυβα και αποτελεσματικά έκανε το έργο το οποίο έχει ταχθεί να κάνει.
            Εξάλλου  την ίδια ημέρα σάββατο 2/6 και ώρα 17:20 εκδηλώθηκε πυρκαγιά εν υπαίθρω στη περιοχή Καρέα (Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος) πλησίον του παλιού υδραγωγείου. Το Χολαργός 2 συμμετείχε επικουρικά στο τόπο του συμβάντος μετά από κλήση του κέντρου Σ.Π.Α.Υ. (πυροφυλάκειο Βύρωνα) με τριμελές πλήρωμα. Μετά από εντολή του Δ/τη 1ου Π.Σ. (1/10) το Χολαργός 2 αποχώρησε περί ώρας 18:15 και επέστρεψε στο τομέα  ευθύνης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου