Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΥΛΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ


Συντάχθηκε από τον/την Makelaris Στις 12 Ιουνίου 2012 - 16:09.

zahopoulos tsekou
ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ
Με την κατάθεση του Χρ. Ζαχόπουλου , ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού και επιχείρησε να αυτοκτονήσει το 2007 υπό την απειλή ότι θα ξεσπάσει ροζ σκάνδαλο με τη δημοσιοποίηση DVD το οποίο περιλάμβανε ερωτική του συνεύρεση με την υπάλληλο του υπουργείου Εύη Τσέκου, ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση στο εφετείο.
Ο Χρ. Ζαχόπουλος στην κατάθεσή του περιέγραψε την προσωπική σχέση με την Τσέκου ισχυριζόμενος ότι με την απειλή δημοσιοποίησης του επίμαχου υλικού, του ζητούσε χρήματα 200.000 ευρώ και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.
Είπε ότι: "Ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. Σκοπός ήταν να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για να πλήξουν κάποιον.
Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν". Αναφερόμενος στο επίμαχο ροζ υλικό και την πρόθεση να δημοσιοποιηθεί λέει: "Σκέφτηκα την παραίτηση για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση καθώς και την ιδέα της αυτοκτονίας. Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια μου και πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγγνώμη".
Στο εδώλιο είναι παρόντες οι Εύη Τσέκου και Χρ. Νικολουτσόπουλος και δια εκπροσώπων οι Θ. Αναστασιάδης και Ι. Μακρυγιάννης. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26/6.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου