Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ! ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ!


anaplasi

Η πρόταση του ολλανδικού γραφείου OKRA, ανάμεσα σε 71 συμμετοχές ήταν αυτή που επικράτησε του διαγωνισμού που χρηματοδότητσε το ίδρυμα Ωνάση για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Οι γερμανικές εταιρείες και οι δορυφόροι της Γερμανίας (Ολλανδία, Αυστρία, Σκανδιναβικές χώρες) θα παίρνουν όλες τις δουλειές.
Στη φιέστα που οργανώθηκε χτες από το Ιδρυμα Ωνάση με την παρουσία και του πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη που προκρίθηκε για την «ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου». Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κατά την προσφώνησή του, συνέδεσε την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις που προωθούνται στο Ελληνικό, το Φαληρικό Ορμο και το θαλάσσιο μέτωπο από το Φάληρο ως το Σούνιο, προκειμένου να δημιουργηθεί νέος ζωτικός χώρος για την κερδοφορία ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων με το ξεπούλημα δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Θριαμβευτικοί ήταν  και οι χαιρετισμοί του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ...ευχή μία ακόμη παρέμβαση, όπως αυτή, «να μη μείνει στις μακέτες»! Ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης συνέδεσε τη μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου με τη σύσταση του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης που προωθεί ο δήμος σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μέσω του οποίου θα γίνουν αστικές αναπλάσεις μεγάλης κλίμακας σε σκόπιμα υποβαθμισμένες περιοχές, με κρατική υποστήριξη, προκειμένου μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια να τοποθετηθούν εκεί πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.
H ανάπλαση υπολογίζεται να στοιχίσει περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ! Τσάμπα πράγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου