Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ!

ΣΗΡΙΑΛ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ¨Η ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ! Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
 Πλέον άρχισαν να εκνευρίζονται όλοι. Σήριαλ σε επεισόδια σαν τον Σουλεϊμάν κατάντησε η δικαστική διαμάχη Νικολάου-Ξύδη. Και τρίτο επεισόδιο θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου, με τη συνέχεια των καταθέσεων 2 μαρτύρων υπεράσπισης (ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΌΠΟΥΛΟΥ-ΣΚΟΛΙΔΗ) και την απολογία των κατηγορουμένων. Αμέσως θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέος και κατόπιν οι αγορεύσεις των συνηγόρων μηνυτή και κατηγορουμένου, για να ακουστεί η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, πιθανώς σε 4η δίκη!!!
Σήμερα κατέθεσαν οι δύο εναπομείναντες μάρτυρες του μηνυτή, τουτέστιν οι κ.κ. Γκοτσόπουλος-Κωνσταντάτος και τρεις από τους μάρτυρες υπαράσπισης, δηλαδή οι κ.κ. Κουτάκης, Δεληγιάννης, Βραχιολίδης. 
Ο εκδότης του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" διευκρίνησε ότι δεν είναι μάρτυρας υπεράσπισης κανενός αλλά μάρτυρας της αλήθειας. "Είχα τους πάντες απέναντί μου. Και τον κ. Νικολάου και τον κ. Ξύδη οι οποίοι με έχουν μηνύσει και οι δύο, όπως είχα απέναντί μου και τους δυο δικηγόρους, τόσο τον κ. Καπερνάρο όσο και τον κ. Ανδρεουλάκο. Κατά συνέπεια είναι όλοι απέναντί μου. Διπλα μου έχω μόνο την αλήθεια", επισήμανε ο εκδότης της εφημερίδος. Διευκρίνησε ότι η εικόνα που αποκόμισε, είναι ότι η διαθήκη έχει τα χαρακτηριστικά γνήσιας διαθήκης η οποία όμως δεν κυρώθηκε από τον πρώην Δήμαρχο. Είπε επίσης ότι προσπάθησε να διερευνήσει τα στοιχεία της διαθήκης για να διαπιστώσσει εάν ήταν προϊόν απάτης και σκευωρίας όπως έλεγε ο κ. Νικολάου ή εάν όσα λέγονταν σε αυτή ήταν πραγματικά περιστατικά". 

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον δημοσιογράφο να διαβάσει αποσπάσματα από την έρευνά του που είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα και ζήτησε να μάθει εάν συντάχθηκε στο Δημαρχείο κανονική διαθήκη. Ο Μ. Βραχιολίδης είπε ότι προφανώς δεν συντάχθηκε κανονική διαθήκη γιατί απ'όσο ξέρει έπρεπε να γραφεί και σε χειρόγραφο και να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, κάτι που δεν έγινε, τονίζοντας ότι για το αν τελικά ήταν έγκυρη ή όχι, είχε αμφιβολίες και ο ίδιος ο κ. Νικολάου ο οποίος την επίμαχη ημέρα του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να εξακριβωθεί η εγκυρότητά της και αν ήταν έγκυρη να παίρνανε τα χρήματα υπέρ του Δήμου. 
Ο δικηγόρος κ.Καπερνάρος ζήτησε να μάθει εάν ο μάρτυρας φρόντισε να διερευνήσει εάν τα όσα έλεγε ο κ. Ξύδης περί διαθήκης, ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ο μάρτυρας του είπε ότι "όπως εσείς δηλώσατε σήμερα στην τηλεόραση "ο Στουρνάρας είναι υπάλληλος τη τρόϊκας" και οι δημοσιογράφοι μετέφεραν τη δήλωσή σας έτσι κι εγώ μετέφερα στους αναγνώστες μου τι είπε εκείνη την ημέρα ο κ. Ξύδης. Αλλοίμονο εάν έψαχνα πρώτα να μάθω εάν η διαθήκη ήταν αληθής και μετά να τα δημοσίευα. Δημοσίευσα όμως όσα είπε ο κ. Νικολάου την ίδια μέρα. Και κατόπιν έκααν την έρευνά μου". 

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ανδρεουλάκος, ζήτησε απο τον μάρτυρα να αναφέρει τι του δήλωσε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου όπου νοσηλευόταν η μία από τις δύο αδερφές Καρύδη και κυρίως στο σκέλος που αφορούσε μία ακόμη άκληρη γυναίκα την Γενοβέφα Χορλόβα της οποίας τα έξοδα νοσηλείας  είχε πει ότι θα αναλάμβανε ο Δήμος Χολαργού. Τελικά, ο Δήμος δεν τα ανέλαβε διότι όπως είχε δηλώσει ο κ. Νικολάου, δεν είχε γράψει την περιουσία της στο Δήμο! 
Ανδρεουλάκος: "Ο μηνυτής λέει ότι ενημερωθήκατε από την κα Κούτρα γιαα την διαθήκη πριν ο Δήμαρχος συγκαλέσει το Δ.Σ και προβεί σε ανακοινώσεις.   

Ερωτήσεις στον μάρτυρα έκανε και ο κατηγορούμενος, Δήμαρχος Ξύδης: 
Ξύδης: "Σας έχω μηνύσει κύριε Βραχιολίδη;"
Με μηνύσατε και με γδάραατε οικονομικά" απάντησε ο εκδότης του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή". Ξύδης: "Τιμωρηθήκατε στο Πρωτόδικο Δικαστήριο με 8 μήνες φυλακή;", συνέχισε ο κ. Ξύδης. 
Βραχιολίδης: "Αθωώθηκα όμως στο Εφετείο". 
Ξύδης: "Ήμασταν δηλαδή αντίπαλοι;"
Βραχιολίδης: "Κι εξακολουθώ και είμαι αντίθετος. Συντάσσομαι με την αλήθεια κάθε φορά". 
Ξύδης: "Σας έδωσα κάποια πληροφορία ή είχατε κάποια ενημέρωση από μένα πριν από την ενημέρωση που έκανα στο δημοτικό συμβούλιο;"
Βραχιολίδης: "Όχι και ορκίστηκα γι' αυτό. Προσπάθησα να πάρω ενημέρωση πριν από το δημοτικό συμβούλιο αλλά εσείς επιμένατε όπως και έγινε, να ανακοινώσετε τα πάντα μέσα από το δημοτικό συμβούλιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου