Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο ΜΗΤΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΜΕΝΟΥΣ!

Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους (τζαμιού) στον Ελαιώνα Αττικής  ζήτησε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Όπως ισχυρίζεται ο Μητροπολίτης παραβιάζεται το άρθρο 13 του Συντάγματος που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης  και τούτο γιατί προϋπόθεση για την κατασκευή Τεμένους είναι να έχει ερευνηθεί πρώτα εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων του Βοτανικού. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει, όπως υποστηρίζει ο κ. Σεραφείμ.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη μάλιστα, έθεσε εθνικό θέμα αλλά και θέμα αποδόμησης της συνοχής της κοινωνίας.

Απ΄ την πλευρά του ο δικηγόρος του Μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο Μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε  ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει Τέμενος, ενώ ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για του Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στην χώρας μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν  σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού κατά της δημιουργίας τζαμιού -εκτός του Μητροπολίτη Πειραιώς - έχουν ταχθεί: ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.
Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου