Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο ΞΥΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απάντηση στο Δελτίο Τύπου
του κ. Δημήτρη Νικολάου

             Αναφερόμενοι στο με ημερομηνία 2-4-2013 Δελτίο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού του κ. Δημήτρη Νικολάου με τίτλο “ Η Αλήθεια για τη Δίκη Ξύδη, ένοχος ως υβριστής-αθώος ως συκοφάντης” δηλώνουμε ότι αυτό είναι ανακριβές, ψευδές και παραπλανητικό.
             Ο κ. Δημήτρης Νικολάου είχε μηνύσει το  νυν Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού για όσα ανάφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μαρτίου 2011 σχετικά με την υπόθεση της διαθήκης της απoβιωσάσης Δήμητρας Καρύδη, ισχυριζόμενος ότι ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ξύδης υπέπεσε στο αδίκημα της συκοφαντικής του δυσφήμισης δια του Τύπου.
            Η αλήθεια είναι ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε ομόφωνα το Δήμαρχο Βασίλη Ξύδη αθώο, τόσο της κατηγορίας της συκοφαντικής δυσφήμισης όσο και της κατηγορίας της απλής δυσφήμησης. Αθώα επίσης κήρυξε και την τέως Αντιδήμαρχο κ. Αγγελική Κούτρα.
           Όσον αφορά στην εξύβριση, το Δικαστήριο δεν εξέτασε καν την ουσία διότι έχει παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής και, επομένως, δεν υπήρχε λόγος να εξεταστεί η τυχόν διάπραξη αυτού του αδικήματος.
            Εάν ο ηττηθείς στο δικαστήριο τέως Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημήτρης Νικολάου αισθάνεται ψυχική ανακούφιση να εκλαμβάνει την παραπάνω απόφαση περί παραγραφής ως καταδίκη, είναι δικό του θέμα και δεν αφορά το Δήμαρχο Βασίλη Ξύδη, όπως δεν αφορά και τους Δημότες του Δήμου Παπάγου –Χολαργού.
Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου