Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο 2ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ


HMIathinas

Περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι και περίπου 500 εθελοντές θα βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή διέλευση των 10.000 δρομέων που αναμένεται να δώσουν το παρών στην διοργάνωση.
Για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστοί από τις 7 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, ώρες στις οποίες πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή απλοί πολίτες και συμμετέχοντες αφού τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας αλλάζει και η ώρα με την έλευση του θερινού ωραρίου.
Τρία είναι τα σημεία αναφοράς του 2ου Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας. Η πλατεία Συντάγματος και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου θα δοθούν όλες οι εκκινήσεις, το προαύλιο του Ζαππείου Μεγάρου όπου θα γίνουν όλοι οι τερματισμοί καθώς και το Γυμναστήριο του Φωκιανού όπου θα στηθεί όλο το αρχηγείο του αγώνα καθώς και το κέντρο διανομής και ενημέρωσης για τους συμμετέχοντες.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου Ακρόπολις και παράλληλων αθλητικών εκδηλώσεων.
Από τις 8:00 έως τις 12:30 θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:
Λεωφόρος Βασ.Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Βασ.Όλγας έως την οδό Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επεκταθεί από ώρες 06:30 έως 14:00.

Λεωφόρος Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Βασ.Όλγας έως τη Λεωφόρο Συγγρού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Ομονοίας.
Πλατεία Συντάγματος.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων, στο τμήμα από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την οδό Αγ. Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα περιοριστεί κατά τις ώρες 08.45 έως 10.30.
Λεωφόρος Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λεωφόρος Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Βούρβαχη έως τη Λεωφόρο Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ησιόδου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πειραιώς, στο τμήμα της από την οδό Κολωνού έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αθηνάς, στο τμήμα της από την οδό Σοφοκλέους έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την Λ. Βασ. Σοφίας.
Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
Μονή Πετράκη, στο τμήμα της από την οδό Υψηλάντου έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.
Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
Τσόχα, στο τμήμα της από την οδό Κυριακού έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.
Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της από την οδό Τιμολέοντος έως την οδό Αρδηττού, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αθ. Διάκου.
Αρδηττού, στο τμήμα της από τη Λ. Βουλιαγμένης έως τη Λ. Βασ. Όλγας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως την οδό Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Β. Αλεξάνδρου έως την οδό Φειδιππίδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει από ώρες 08.15΄ έως 13.00΄.
Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της από την οδό Πανόρμου έως την οδό Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη και Δημητσάνας.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Φραντζή έως την Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
Επιπρόσθετα και κατά μήκος της ημιμαραθώνιας διαδρομής δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:
Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.
Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.
Λ. Αλεξάνδρας – Δημητσάνας.
Πατησίων – Κοδρικτώνος.
Πατησίων – Χαλκοκονδύλη.
Πατησίων – Στουρνάρα.
Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).
Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Κων/νου.
Λ. Βασ. Σοφίας – Ριζάρη (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).
Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.
Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ).
Λ. Βασ. Σοφίας – Μαρασλή (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).
Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.
Λ. Βασ. Κων/νου – Β. Αλεξάνδρου
Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Γεωργίου.
πηγές: lay-out.gr, runningnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου