Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



«Τελεσίγραφο» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ζητώντας κατάργηση ή συγχωνεύσεις υπηρεσιών και φορέων του βάσει των εντολών που έχει λάβει από την τρόικα!
 
Μέχρι τις 20 Απριλίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να αποστείλει στην κεντρική υπηρεσία συγκεκριμένα στοιχεία για τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση φορέων και νομικών προσώπων!
 
Ο υπουργός ζητά να αποτυπωθεί η εικόνα που επικρατεί όσον αφορά την ολοκλήρωση «της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού», την αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, τη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κτλ.
 
Με εγκύκλιο που εστάλη χθες, Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 (Αρ. Πρωτ.: ΔΟΑ/Φ.20/οικ.9824) επιδιώκεται η επιτάχυνση των προβλεπόμενων ενεργειών στο ζήτημα των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων ενώ τα υπουργεία καλούνται να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για «Προσωπικό», «Κτιριακή Υποδομή», «Εξοπλισμό», «Δαπάνες» και «Ολοκλήρωση Συγχώνευσης, Κατάργησης ή Εκκαθάρισης».
 
Με τις ρυθμίσεις των άρθρων 1 έως 13 του νόμου αυτού καταργήθηκαν οκτώ φορείς του δημοσίου «των οποίων η αποστολή και ο ρόλος κρίθηκε ότι μπορεί πλέον να ασκηθεί από κάποια υφιστάμενη δομή συνεκτικότερα» και συγχωνεύθηκαν 197 νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα.
 
Μάλιστα η τρόικα επέβαλε στον Α.Μανιτάκη να ορισθούν επίτροπος στο ΥΠΕΘΑ ο οποίος θα συντονίζει τα παραπάνω.
 
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια ανακοίνωση, σε τι το αφορά το "τελεσίγραφο" Μανιτάκη και ποιοι φορείς του θα καταργηθούν και θα συγχωνευθούν, αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού: Ότι η τρόικα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, έχει εισβάλλει στον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας...
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος, είχε αποδυθεί σε αγώνα ανάσχεσης των απαιτήσεων της τρόικα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
 
Να δούμε εν τέλει πόσα κατάφερε να πετύχει ("Ούτε βήμα πίσω σε θέματα εθνικής ασφάλειας" είναι η θέση του), αφού αναμένεται ανακοίνωση του υπουργείου μετά τις εξελίξεις αυτές.
 
Πάντως πηγές του υπουργείου διάψευδαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις ή μη ανανεώσεις συμβάσεων ΕΠΟΠ κλπ.
defencenet
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου