Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒAΡΚΕΛΩΝΗ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΕ 1-1



PAO-BARTSA2


Το 2011 της είχε κλείσει το σπίτι, αλλά επειδή μία ίσον... καμία, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε τα... κλειδιά του Παλάου Μπλαουγκράνα για δεύτερη φορά,
οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε νίκη - break με 66-65 επί της Μπαρτσελόνα! Η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τους Καταλανούς και το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται να την... υποδεχτεί την ερχόμενη Τρίτη (16/4), ώστε να ανοίξει για τα καλά ο δρόμος για το Λονδίνο!
Διαμαντίδης: Απλά ισοφαρίσαμε
H ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που και σ΄αυτό το ματς πήρε την... ταυτότητα του Πασκουάλ, θα έχει δύο ματς στο ΟΑΚΑ και εφόοσον εκμεταλλευτεί και στις δύο περιπτώσεις την ισχυρή της έδρα, τότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση για το Final Four.
Γκιστ, Μπράμος, Λάσμε και φυσικά Διαμαντίδης οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι που και στο δεύτερο ματς της σειράς έπαιξε άμυνα για σεμινάριο!
Α Γ Ω Ν Α Σ: Η αφετηρία του αγώνα είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πώς είχαν ξεκινήσει οι δύο ομάδες πριν από δύο βράδια. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο η Μπαρτσελόνα σκόραρε μόλις 11 πόντους, μένοντας μάλιστα χωρίς πόντο στο δεύτερο μισό! Ο Παναθηναϊκός, με τον Σχορτσανίτη να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες το εξαργύρωσε με προβάδισμα πέντε πόντων (26-11).
Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά άλλαξαν οι... ρόλοι. Ο Παναθηναϊκός "κόλλησε" στη ζώνη της Μπαρτσελόνα, πέτυχε μόλις 11 πόντους σε ολόκληρη την περίοδο, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε θέση κυνηγού. Ο Ναβάρο με εννέα πόντους έκανε τη ζημιά, με το Τριφύλλι να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο -5 (32-27).
Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τις χειρότερες των προϋποθέσεω για το Τριφύλλι. Ο Ματσιούλις, αφού πρώτα δεν πήρε φάουλ στην επίθεση, "χρεώθηκε" φάουλ στην άμυνα πάνω στον Σάρας, χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή και... εισέπραξε τεχνική ποινή. Μ' αυτά και μ' αυτά, οι Καταλανοί πήγαν ξανά στο +6 (54-48), ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε ξανά απαντήσεις με τον Αργύρη Πεδουλάκη να επιστρατεύει ένα "σοφτ" σχήμα, χρησιμοποιώντας τον Ματσιούλι στο "4". Με Διαμαντίδη (5π.) και Μπράμος το Τριφύλλι... προσπέρασε 60-58 στο 36'!
Το σερί 6-0 του Ναβάρο έφερε μπροστά την Μπάρτσα με 64-60 με 90" να αμπομένουν στο χρονόμετρο! Ο Μάικ Μπράμος είχε ξανά απάντηση και με το τρίτο τρίποντο (σε ισάριθμα σουτ) έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (64-63 στο 39').
Ο ομογενής γκαρντ δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε δύσκολη προσπάθεια στα 25" πριν από το τέλος και αναγκαστικά πλέον οι πράσινοι έστειλαν στη γραμμή τον Ναβάρο, ο οποίος ευστόχησε στη μία από τις δύο, δίνοντας επίθεση 20" (65-63).
Ο Διαμαντίδης, έχοντας πάνω του τον Τζάουαϊ, σηκώθηκε από τα 6 και 75 και "εκτέλεσε" τους Καταλανούς για το 66-65 στα 8" πριν από το τέλος. Ο Λάσμε έκρυψε το... φως στον Ναβάρο στην άμυνα, ενώ ο Σάρας αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή, βλέποντας την πρώην του ομάδα να του... κλείνει το σπίτι.
Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός... έμεινε στα αποδυτήρια στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όπου έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο και πριν καλά καλά το καταλάβει βρέθηκε στο -13 (40-27)! Στο -13 ο Παναθηναϊκός βρήκε... σφυγμό. Αντέρδασε και όχι απλώς και μόνο περιόρισε κάπως τη διαφορά, αλλά με τρίποντα των Γκιστ, Μπράμος, Ούκιτς (2) "έπιασε" την Μπάρτσα (45-45) δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου. Οι πράσινοι είχαν απάντηση και στο προσωπικό σερί 5-0 του Αμπρίνες και με γκολ - φάουλ του Λάσμε μπήκαν στην τελική ευθεία στο -2 (50-48).
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου