Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ





 Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος 
δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

Σύμφωνα με το Ν.4039/2012, ο οποίος ισχύει από 8-4-2013, «ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου, υποχρεούται να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου του. Στους παραβάτες θα βεβαιώνεται από τη Δημοτική Αστυνομία πρόστιμο 100 ευρώ».
Η πλειοψηφία των συνδημοτών μας δικαιολογημένα θα υποστηρίξει πως δεν χρειάζεται απολύτως καμία αναφορά σε οποιονδήποτε Νόμο για κάτι το οποίο είναι αυτονόητο.
Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα ελάχιστοι συμπολίτες μας κρατούν στα χέρια τους σακούλα και φαρασάκι για να περισυλλέγουν τα περιττώματα των δικών τους σκύλων. Αρκεί μια βόλτα στο Χολαργό όπου άμεσα θα διαπιστωθεί πως η εικόνα είναι επιεικώς απαράδεκτη.  
                                                       
Αποτέλεσμα αυτής της ασυνείδητης και απαράδεκτης συμπεριφοράς καθημερινά όλα σχεδόν τα πεζοδρόμια και οι    κοινόχρηστοι χώροι να ρυπαίνονται από τα περιττώματα των σκύλων που τα βγάζουν βόλτα οι σύνοδοί τους. Σίγουρα τα μόνα που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη είναι τα συμπαθή τετράποδα.
Προσωπικά, για άλλη μια φορά, κάνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας, όταν βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα, να κρατούν φαρασάκι και σακουλίτσα, με τα οποία θα μαζεύουν τα περιττώματα των δικών τους ζώων.
Αναμφισβήτητα αυτό είναι πολιτισμός και σεβασμός στον συνάνθρωπο που περπατά αμέριμνος στους δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση όταν πατάει τις σχετικές ακαθαρσίες.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό που ζητάει η πλειοψηφία των συνδημοτών μας δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.
Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι καθόλου σωστό να μεταφέρουν στους δρόμους της πόλης μας, αυτά που δεν θέλουν να έχουν στο σπίτι τους. Μια υποχρέωση, που είναι αποκλειστικά δική τους, είναι ανεπίτρεπτο να την μεταβιβάζουν στους υπόλοιπους, οι οποίοι αναμφισβήτητα δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου