Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ...ΣΑΠΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ



NA ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ!
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! 

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ακόμη μια τραγωδία για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με θύμα στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στην περιοχή Ωρωπού. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 6.00 χθες το πρωί όταν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, ανετράπη άρμα μεταφοράς προσωπικού κοντά στην εθνική οδό,  με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον άτυχο στρατιώτη.
Το δεύτερο μέλος του πληρώματος, ένας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 401 ΓΝΣ για προληπτικούς λόγους
Το όχημα εκινείτο σε φάλαγγα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Ανήκε στο 475 Τάγμα Πεζοναυτών του Αυλώνα.
Όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος σε θέματα υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενόπλων δυνάμεων ιστότοπος “
defencenet», το τεθωρακισμένο όχημα Μ113 είναι πεπαλαιωμένο. Το χαρακτηρίζει "αρχαίο", ενώ μαζί με μια σειρά άλλων ιδίου τύπου, το ελληνικό κράτος  το είχε προμηθευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Στρατό, είχε δε πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο του  Βιετνάμ!!!
Τα Μ113 είναι απαρχαιωμένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η συντήρηση τους ελλείψει χρημάτων καθίσταται αδύνατη. Με άλλα λόγια, το τεθωρακισμένο όχημα που καταπλάκωσε και σκότωσε τον Έλληνα στρατιώτη ήταν ένας… κινούμενος τάφος και αργά ή γρήγορα το κακό θα γινόταν.
Το σοβαρό όμως  ζήτημα που θέτει ο συγκεκριμένος ιστότοπος, είναι ότι  ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε μερικά ακόμη εκατοντάδες "σάπια" οπλικά συστήματα από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, καθώς δεν διαθέτει κονδύλια για την αγορά καινούργιων!
«O Ελληνικός Στρατός είναι ο μόνος σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί σε κύρια καθήκοντα τα Μ113 ως ΤΟΜΠ. Ακόμα και ο τουρκικός Στρατός τα έχει αντικαταστήσει από την δεκαετία του 1980 με το AIFV», σημειώνει χαρακτηριστικά το “
defencenet”.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ!
Ως τουλάχιστον ανεπαρκής και ακατάλληλος, κρίνεται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλος. Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Ο τραγικός θάνατος του στρατιώτη  λόγω της ανατροπής του τεθωρακισμένου οχήματος, ανέδειξε την θλιβερή πραγματικότητα: ότι τα σάπια-επικίνδυνα οπλικά συστήματα με τα οποία έχουν εφοδιαστεί οι ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο αποτρεπτικά για τον εχθρό δεν είναι, αλλά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του έμψυχου δυναμικού  τους.
Ο  κ. Παναγιωτόπουλος τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωνε «υπερήφανος» για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, επισημαίνοντας επιπλέον ότι: «είμαστε περήφανοι ως Έλληνες για το αξιόμαχο, την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, το φρόνημά τους, το ήθος τους, την προσήλωσή τους στην πατρίδα, στο Έθνος, στο Σύνταγμα, στο καθήκον»!!!
Επρόκειτο περί προκλητικών δηλώσεων του υπουργού, ειδικά στον τομέα της «επιχειρησιακής ετοιμότητας», η ανυπαρξία της οποίας καταδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, με το παμπάλαιο τεθωρακισμένο να κόβει το νήμα της ζωής του άτυχου στρατιώτη. Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, κατέληγε με τις εξής δηλώσεις: «Εάν θέλουμε ο λαός μας να φέρει σε πέρας την τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσει η χώρα να σωθεί και να σταθεί όρθια από τον οικονομικό πόλεμο που της επιβλήθηκε από τις αγορές, για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού Λαού, πρέπει να υπάρξει μία απαραίτητη προϋπόθεση: Να έχουμε ασφάλεια και σταθερότητα».  
Με ποιο τρόπο όμως κύριε Υπουργέ θα υπάρξει ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα; Με τα απηρχαιωμένα-σάπια πολεμικά συστήματα; Με αυτά θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους; Ή μήπως θα αποκρούσουμε την τουρκική επίθεση καταργώντας το Α’ και Β’ Σώμα στρατού και ένα σωρό ακόμη στρατιωτικές μονάδες που εξανεμίζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων; 
Κύριε Υπουργέ, οι υπογραφές σας και η συναίνεσή σας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση των ενόπλων δυνάμεων και στο ξεδόντιασμα της αμυντικής γραμμής της χώρας. Εξ’ ου και τραγικά αποτελέσματα σαν το χθεσινό στον Ωρωπό.
Πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Παναγιωτόπουλε. Αυτή θα είναι η ελάχιστη υπηρεσία σας στην Πολιτεία.
  "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου