Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΡΕΛΑΝΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ!


newego LARGE t 1101 54207144
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και να μην δεχτεί μια ακόμη ήττα , όσον αφορά την απόφασή του να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ. Μάλιστα, ειρωνεύτηκε τους διαδηλωτές, λέγοντας πως «μπορεί να κατασκευάσουμε ένα μουσείο...».
«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή, ενώ τόνισε ότι «στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».
Η νύχτα που πέρασε ήταν άλλη μια νύχτα τρόμου όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε Σμύρνη κι Άγκυρα, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Το πρώτο φως της μέρας έδειξε την έκταση των καταστροφών στην πλατεία Ταξίμ.
Και όλα αυτά ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να πει αν υπάρχουν νεκροί και πόσοι είναι. Στα τουρκικά ΜΜΕ έχει επιβληθεί σιωπή και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν.
Η Διεθνής Αμνηστία, πάντως, ανακοίνωσε πως υπάρχουν δυο νεκροί. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί στην Κωνσταντινούπολη κι άλλος ένας στην Άγκυρα.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου