Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ



ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
                                   Κουντουριώτου 42 Χολαργός  6945021783



        Φίλτατε Χάρη Κουγιουμτζόπουλε.
      Σε άφησα να χαρείς την ...παγώνια έπαρσή σου για τα όσα νομίζεις ότι μου απευθύνεις, μόνο που κοιτούσες τον εαυτό σας στον καθρέφτη όταν τα έλεγες.
  Όπως έγραψε ο Μάρκος Αυρήλιος «.. γνωρίζω και την φύση αυτού που σφάλλει, ότι μου είναι συγγενής, όχι γιατί προέρχομαι από το ίδιο αίμα ή σπέρμα, αλλά επειδή προέρχομαι από τον ίδιο νου και έχει και εκείνος κάποιο μέρος θείο, δεν είναι δυνατόν να με βλάψει κανείς από εκείνους, κανείς δηλαδή δεν θα με περιβάλει με το αίσχος του. Ούτε μπορώ να οργίζομαι εναντίον του συγγενούς μου ούτε να τον αποφεύγω, διότι έχομε γεννηθεί, για να συνεργαστούμε»
    Εγώ προσπαθώ να μην παρασύρομαι από τις επιθυμίες μου όταν είναι αντίθετες από το κοινωνικό συμφέρον, εσύ;
    Το κοινωνικό συμφέρον είναι να έχουν οι καταστηματάρχες  την φωνή τους (πινακίδες) και συγχρόνως να μην ενοχλούν την αισθητική των άλλων κατοίκων της πόλης. Άρα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την απάνθρωπη ισότητα. Ο Ελληνικός πολιτισμός, αντίθετος της παγκοσμιοποίησης, έχει ως βάση του την ανοχή της ιδιαιτερότητας. Κάθε πινακίδα είναι διαφορετικής ενέργειας. Η Πολιτεία  μπορεί να θεσπίσει διατάξεις που να επιτρέπουν την ειρηνική συμβίωση όλων. Εμείς ως εμπορικός σύλλογος, κάναμε προτάσεις. Οι πινακίδες 0,50 χ1,00 Μ φωτιζόμενες απαλά ή και καθόλου φωτιζόμενες, όχι σε πεζοδρόμια αλλά σε μέρος που δεν ενοχλούν, στις πρασιές μας, ή και μία ενιαία στήλη ανά οικοδομικό τετράγωνο, με τα όλα καταστήματα του τετραγώνου, ή ξύλινες με Ελληνική γραφή ή και κάποιες άλλες ιδέες που θα ακουστούν, να τις συζητήσουμε.
  Εσείς όπως και οι αρχές, ανένδοτοι, με επιβολή κατακτητή, λέτε: "να κατέβουν όλες". Βεβαίως εσείς δεν έχετε εργαστεί στην πιάτσα. Έχοντας συνηθίσει να λαμβάνετε τον μισθό σας βρέξει χιονίσει, δεν μπορείτε να καταλάβετε  τον επιχειρηματία που όπως λέει και η λέξη, επιχειρεί να βγάλει το μεροκάματο του. Δεν μπορείτε να καταλάβετε την ψυχολογία του όταν όλα και όλοι είναι εναντίον του και προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός, τι νοιώθει όταν έρχεστε εσείς με την απειλεί του προστίμου των 1.000 €, αν δεν κατεβάσουν τις πινακίδες. Ο καταστηματάρχης νοιώθει ότι του παίρνετε το διαβατήριο, ότι τον εξορίζετε  από την εργασία του, ότι του δίνετε την χαριστική βολή της οικονομικής του ζωής, ότι του ρίχνετε την χαριστική βολή της προσπάθειας του να βάλει το μεροκάματο του, ότι τον δολοφονείτε δια της αυτοκτονίας του.
  Σίγουρα  κάποιοι, και μάλιστα μη Έλληνες, σας είπαν συγχαρητήρια που κατεβάσατε τις πινακίδες. Αυτοί οι λίγοι, είναι άνθρωποι που τον βρήκαν έτοιμο τον μισθό του δημόσιου κυβερνήτη. Τον λαό δεν τον ενόχλησαν  ποτέ οι πινακίδες, αντιθέτως  νοιώθει πιο ασφαλής που φωτίζεται καλύτερα ο δρόμος και δεν φοβάται να διαβεί όπως πχ στην σκοτεινή  Ναυαρίνου.     
 Αντί να εξυβρίζεις  φίλε Χάρη  και να κατεβάζεις ιδέες και μόνο ιδέες, κάνε τες  αν μπορείς έργο.
Όπως είπε ένας σοφός (πάλι εσύ μπορείς να δεις αντιγραφή και όχι την ουσία των λόγων), «ηρωισμός δεν είναι να σκοτώσεις δέκα ανθρώπους με μία σφαίρα, αλλά να δώσεις ζωή σε έναν άνθρωπο».
 Πήγαινε στα καταστήματα και ρώτα τους, τι νομίζουν; Είναι και αυτοί που πρέπει να έχουν άποψη για το θέμα τους και όχι εσύ μόνον. Και εγώ σου λέω την ιδέα μου: τα πεζοδρόμια να γίνουν 1,50 μ, να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στα γκαράζ μόνον. Καλή ιδέα. Από εφαρμογή; Μπαρμπούτσαλα.
Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που λενε οι καταστηματάρχες ότι συντονίζεσαι στο κατέβασμα των πινακίδων για να αυξηθεί η διαφημιστική πίτα, των εφημερίδων. Λάθος  σκέψη έχεις.
Όσο για την Μικρασιατική καταστροφή. Γιατί κοιτάς  τόσο πίσω;  Το σήμερα, της καταστροφής της Ελλάδος, θα το δεις μετά  από 90 χρόνια; Και τότε θα κατηγορήσεις εμένα, και όχι τους σαν εσένα, που είναι ταυτισμένοι με τα καταστροφικά μνημόνια; Διότι και στις δύο καταστροφές είναι οι τραπεζίτες, που δέχεσαι ο λαός να πληρώνει την χασούρα τους. Τότε ήσαν τα πετρέλαια της Μουσούλης, σήμερα τα πετρέλαια του Αιγαίου.  
Η δική μου λαμπίτσα πετρελαίου είναι το ένας ναός πολιτισμού, το πέτρινο θέατρο Μάνης «Κώστας Καζάκος» 900 θέσεων που το είδες, το έχτισα με τα χεράκια μου, με το χρήμα 20 χρόνων που μάζεψα, και το χάρισα στην Δυτική Μάνη, ως "ευχαριστώ" στον τόπο που με γέννησε.
Για τον θρίαμβο σου, για την απομάκρυνση του ΙΚΑ, δείχνει ότι αυτό που σε νοιάζει είναι η δική σου έπαρση και όχι ο κοινός αγώνας για το καλό του κοινωνικού συμφέροντος. Ίσως γι’ αυτό δεν συμμετείχες στον αγώνα για την διατήρηση του ΙΚΑ στον Χολαργό.
Το μνημόσυνο που θα γίνει από τον Σύλλογο μας δεν είναι για τους υπουργούς αλλά για για τις αυτοκτονίες, για τους 4.400 Έλληνες που τους δολοφόνησαν οι μνημονιακοί φίλοι σου.
Αλλά εσύ θα μείνεις στην αντιγραφή πάλι και όχι στο υψηλό νόημα των αντιγραμμένων.
 
                       Φιλικά στον κατά Μάρκο Αυρήλιο συγγενή μου
                                           Άγγελος Μπελιτσάκος                                         Πρόεδρος Καταστηματαρχών Παπάγου- Χολαργού



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου