Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: "ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ"

KDIGOGLOY
Αντέδρασε το σωματείο των δημοσιογράφων μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Η ΕΣΗΕΑ να ζητά την παραίτηση του από μέλος της, ενώ τον κάλεσε να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Μάλιστα η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη διαβάζοντας την ανακοίνωση χθες το απόγευμα από το μικρόφωνο της ΕΡΑ είπε πως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
11 Ιουνίου 2013
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.
Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.
Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου