Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Οι περικοπές, η κρίση και η αδικία δεν πάνε διακοπές στην Ελλάδα. Οι απόστρατοι στρατιωτικοί πρώτοι “γεύονται” την νέα “επιδρομή” στην τσέπη τους. Αυτή τη φορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης όσων θίγονται “αρπάζει” κανονικά από την τσέπη στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν ως “ευδοκίμως τερματίσαντες της σταδιοδρομία τους”, μεγάλα ποσά από την σύνταξή τους ,αναδρομικά από το 2005!!!

Απόστρατος στρατιωτικός που “πήρε τη κρυάδα” ενημερώνει τους συναδέλφους του για την “αναδρομική ληστεία”:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
με έκπληξη, και σωρεία άλλων συναισθημάτων, πληροφορήθηκα σήμερα ότι από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ έχει αρχίσει η αποστολή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ,  με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν κανονιστεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους συναδέλφους (Από Αντισυνταγματάρχη  και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ότι αποστρατεύονται "ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ".

Από την επισυναπτόμενη Πράξη (έχω διαγράψει το ονοματεπώνυμο, αν και έχω εξουσιοδοτηθεί να το δημοσιοποιήσω) του συναδέλφου, θα διαπιστώσετε ότι το Γ.Λ.Κ. κινήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό ( προθεσμίες κ.λ.π.), με βάση τον Ν. 4151/2013, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν  καταλογιστικές πράξεις για όλα τα ληφθέντα ποσά (προ ....δεκαετίας και πλέον) και την βεβαιωσή τους στις αρμόδιες ΔΟΥ προς είσπραξη (δείτε την πρώτη παράγραφο του εγγράφου).


Αντιλαμβάνεσθε ότι το θέμα, είναι τεράστιο και λίαν επώδυνο για όλους,  αφορά δε εκατοντάδες αν όχι  χιλιάδες συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αφού είναι γνωστό από το παρελθόν ότι ελάχιστοι είχαν την τύχη να αναγράφεται ότι αποστρατεύονται ως ευδοκίμωε τερματίσαντες ....), οι οποίοι μάλιστα εν  μέσω καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να ασκήσουν τα όποια ένδικα μέσα εντός 60 ημερών, ήτοι εντός του Σεπτεμβρίου 2013, αφού το έγγραφο αποστολής της  πράξης που σας στέλνω φέρει ημερομηνία 29/5/2013, ενώ παραλήφθηκε από τον συνάδελφό μας σήμερα. Το ίδιο έγινε και με άλλο συνάδελφο της Επαρχίας (Κόρινθο), ο οποίος μάλιστα Υποστράτηγος ων, έχει λάβει σύνταξη στον βαθμό του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. και τώρα του κανονίζεται η σύνταξη στον Αντιστράτηγο.
Σας επισυνάπτω τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα τόσο για ενημέρωσή σας, όσο και ενημέρωση άλλων συναδέλφων για να έχουν υπόψη τους  το θέμα που δημιουργείται και για τις όποιες ενέργειες κρίνουν σκόπιμες.
Σημείωση: Αν κάποιους από τους παραλήπτες συναδέλφους δεν τους αφορά το θέμα ας μας συγχωρήσουν την ενόχληση.

Την ΠΟΑΑΣΑ παρακαλώ, αν το κρίνει σκόπιμο,  να ενημερώσει και τις άλλες Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ κ.λ.π.).-

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς”.

Μυρίζει μπαρούτι...  
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου