Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ!

Η γυναίκα που δολοφόνησε εν ψυχρώ με οκτώ σφαίρες τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη τον Ιούλιο του 1997, επέστρεψε στο σπίτι της μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού. Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι η Κάτια Γιαννακοπούλου γύρισε στο σύζυγο και το παιδί της.
Το συμβούλιο Εφετών Θήβας με βούλευμά του έκανε δεκτή την αίτηση της Κάτιας Γιαννακοπούλου και της χάρισε την ελευθερία της, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, αν και ισοβίτισσα, έχει εκτίσει 16 χρόνια κλειστής φυλακής, έχει επιδείξει καλή διαγωγή και κατόπιν αυτού μπορεί να αποφυλακιστεί.
 
Ηταν τότε 42 ετών και θολωμένη από μια καταστροφική ερωτική σχέση με τον αρχιμανδρίτη, που δολοφόνησε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Δύο μέρες μετά, όπως θυμίζει η Espresso, αστυνομικοί συλλαμβάνουν έξω από το μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε φτάσει με ποδήλατο και μεταμφιεσμένη με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά, την Κάτια Γιαννακοπούλου.
Ομολογεί στις αρχές ότι έστρεψε το όπλο εναντίον του αρχιμανδρίτη, με τον οποίο τη συνέδεε ένας απαγορευμένος έρωτας, ενώ κάνει αναφορές και σε διάφορα χρηματικά ποσά. Κατά τους ισχυρισμούς της τότε, σε μια πρωτοφανή υπόθεση για την Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης της είχε πει πως είδε στον ύπνο του την Παναγία που του ζήτησε να κατασκευάσει ένα μεγάλο εκκλησιαστικό έργο. Η Γιαννακοπούλου είπε ότι τον βοήθησε δίνοντάς του σταδιακά 27.500.000 δραχμές.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο ιερέας ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα για να μετατραπεί η σχέση τους από πνευματική σε ερωτική. Οταν ο Ανθιμος ένιωσε να ασφυκτιά, έφυγε για το Λονδίνο. Συναντήθηκαν ξανά στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου του 1997, στο σπίτι του. Διαπληκτίστηκαν και η Γιαννακοπούλου τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό. Τον Ιούνιο του 1997 πήγε στην Ομόνοια, αγόρασε ένα οκτάσφαιρο πιστόλι των 500.000 δραχμών κι όταν ο αρχιμανδρίτης επισκέφτηκε και πάλι την Ελλάδα, πήγε στο σπίτι του, ζήτησε να τον δει, εκείνος την έδιωξε, μα αυτή περίμενε. Οταν ο Ανθιμος κατέβηκε για να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητό του, της έστρεψε την πλάτη, παρότι η Γιαννακοπούλου προσπάθησε να του μιλήσει και τότε αυτή πυροβόλησε οκτώ φορές.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου