Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΔΩΣΕ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 500 ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ & ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!


ΑΡΧΙΣΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣXΕΣΕΩΝ!!! Ω ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!Κατασχέσεις

Λίστες με πολίτες που χρωστούν στην εφορία (τουλάχιστον) 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, άρα και των καταθέσεων, ζητά από τις εφορίες ο Χάρης Θεοχάρης. Από τη μέγκενη των κατασχέσεων δεν γλιτώνουν ούτε τα περιουσιακά στοιχεία των συνυπευθύνουν των χρεών (γυναίκες, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία).

Μάλιστα, ζήτησε μέσα σε 14 μέρες και εν μέσω θέρους να αρχίσουν να του στέλνουν ονόματα και ποσά οφειλετών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης όχι μόνο γι΄ αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει της ληξιπρόθεσμης οφειλές τους, αλλά και για όσους δεν είναι συνεπείς στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν κάνει.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατίας» από μεγάλη ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου ορίστηκε και «ταρίφα» αριθμού, που φτάνει τα 500 ονόματα σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», αυτό στάλθηκε στις ΔΟΥ με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013 και με τίτλο «Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών», ο τρόμος των κατασχέσεων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τις διακοπές.
Στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά πίνακα φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμη βασική οφειλή τουλάχιστον 10.000 ευρώ, με στοιχεία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, στοιχεία δικαστικού (λήψη αναγκαστικών μέτρων), συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτικών κλπ, προκειμένου για τις άνω οφειλές, και εφόσον συντρέχει περίπτωση, να προβείτε άμεσα στην κίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των οφειλετών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή δεν είναι ενήμεροι στις δόσεις ρυθμίσεων».
Στη συνέχεια του κειμένου επισημαίνεται ότι «για τις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται σχέση συνυπευθυνότητας, οι αρμόδιες για την είσπαρξη ΔΟΥ θα πρέπει να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία του φακέλου, προκειμένου να διαπιστώνεται αν υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα για την πληρωμή της οφειλής ευθύνη.»

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου