Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ...


Αναρτούμε ως ξεχωριστή είδηση το σχόλιο ενός 15χρονου για τις παρελάσεις. Όταν μιλάνε οι νέοι αποτελεί ξεχωριστό γεγονός. Προς το παρόν δεν απαντούμε στον αγαπητό νέο. Ο λόγος του ανήκει. Όποιος θέλει με ευπρέπεια μπορεί να κάνει από κάτω τα σχόλιά του.

"Ειμαι 15 χρονων και μαθητης της Β Λυκειου.
Το θεμα στο οποιο θελω να εκφρασω το σχολιο μου ειναι ασχετο αλλα δεν με πολυενδιαφερει...
Αυτο το σχολιο απευθυνεται προς τον κ Μακη και ολους τους ενηλικους αναγνωστες.
Το θεμα με την παρελαση της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ πρεπει να σταματησει.
Εγω παλαιωτερα ημουν προσκοπος και ξερω τι θα πει παρελαση.Την παρελαση δεν την κανεις ουτε για τον μπαμπα σου ουτε για την μαμα σου ουτε για κανεναν.Την κανεις για τον προσωπικο σου λογο που εσυ ξερεις ποιος ειναι αυτος και δεν σε αναγκαζει κανεις να κανεις παρελαση αλλα θελεις και το κανεις.
Ειναι ετσι ανουσιο να μιλαμε για τα 15ποντα που φορανε μαθητριες στην Ροδο ...



και τα μινι που φορανε μαθητριες στον χολαργο.Ειτε σας αρεσει ειτε οχι κανουν παρελαση αυτο που θελετε εσεις να δειτε να χειροκροτησετε και να σχολιασετε.Εαν αυτα τα παιδια ηθελαν πραγματικα να κανουν παρελαση θα την εκαναν σοβαρα και οχι με βηματισμο σαν να πανε για καφε. Αλλά πανε στην παρελαση επειδη εσεις το θελετε. Εαν ηταν στο χερι τους ουτε απο εξω δεν θα περναγαν. ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ Α ΧΑΛΆΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ 2 ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. Εμενα προσωπικα μου μιλησαν για την παρελαση και την ολη αυτη διαδικασια οταν ημουν στους προσκοπους και για αυτον ακριβως τον λογο τωρα που σταματησα να πηγαινω στους προσκοπους -δεν προλαβαινω-ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΞΕΦΤΙΛΑ!
Αυτα ειχαν να πω ελπιζω να μου πειτε την γνωμη σας επι του θεματος και να σταματησει πλεον αυτη η κοροιδια".

9 σχόλια:

  1. Ειμαι ο 15χρονος που έγραψε το παραπάνω σχόλιο και ευχαριστώ τον κΜακη για την ευκαιρία που μου έδωσε να ακουστεί η άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ;
      ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΑΣ , ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ;
      ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ;
      ΑΣ ΠΕΙΤΕ ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ,ΤΕΛΟΣ !
      ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ;
      ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ ;

      Διαγραφή
  2. Φιλε 15χρονε, αν ηταν στο χερι σας ουτε και σχολειο θα πηγαινατε γιατι δεν θα θελατε. Μπορει να θελατε να ειστε ολη μερα σε μια καφετερια - αληθεια με βημα πατε εκει γιατι ετσι το περιγραφεις - και να σας ζουν οι γονεις σας. Μαθε λοιπον οτι εκτος απο δικαιωματα εχεις και υποχρεωσεις και μια απο αυτες ειναι και η μαθητικη παρελαση. Απο εκει και περα αν δεν εχεις καταλαβει τη σημασια της παρελασης αλλα ξερετε αρκετοι απο εσας να τρεχετε σε "αντιφασιστικα" συλλαλητηρια, τουλαχιστον παρελαστε σωστα για μια ιστορικη αποφαση ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ και σεβαστειτε τη χωρις να την ξεφτυλιζετε λες και κανετε πασαρελα στη Συγγρου. Οι παρελασεις ειναι ΤΙΜΗ σου, καποιοι πεθαναν αγωνιζομενοι για να βγαινεις εσυ τωρα και να μιλας χωρις να εχεις απο πανω εναν κατακτητη ξενης χωρας να σε εχει της φαπας. Δες τι γινεται στη Μ. Ανατολη που καποιοι σφαζουν οσους εχουν διαφορετικη αποψη για να καταλαβεις τι γιορταζεις και που δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να νομιζεις οτι ειναι ξεφτιλα ή καταναγκασμος. Καποιοι σε αλλες χωρες γιορταζουν με χαρα τις παρελασεις γιατι θυμουνται τι μοιρα γλυτωσαν απο τους καταπιεστες τους. Ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις σκεφτει καν ποια θα ηταν η ζωη σου αν οι Ελληνες δεν ειχαν κανει τους αγωνες που εχουν κερδισει μεχρι τωρα. Για αυτο μην πας να γινεις αυτο που θελουν οι σημερινοι αθεοι και ανθελληνες πολιτικοι να σε κανουν. Δηλαδη ενα αβουλο ον που θα πιστευει οτι η Ιστορια εχει μηδενικη αξια, οι παρελασεις μονο των gay και των μειοψηφιων ειναι in και ολα τα αλλα ειναι αναχρονιστικα. Ευχομαι να προβληματιστεις για το μελλον σου αλλα και το μελλον των απογονων σου και σκεψου ποια ειναι η σημερινη πολιτιστικη κληρονομια σου και ποια ηταν αυτη των παππουδων σου για να καταλαβεις σε τι θελουν να σε μετατρεψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι ο 15χρονος που εγραψε το σχολιο απο πανω και σου απαντω.
      Απο οσα γραφεις φαινεται οτι δεν καταλαβες αυτο που θελω να πω.Εσυ λες οτι δεν εχω καταλαβει τον λογο που κανω παρελαση και το βλεπω σαν μια αγγαρια.ΛΑΘΟΣ.ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ?
      ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ 15χρονος ΕΦΡΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ.Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η δημοτικου μεχρι την 3η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ.ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΥΣΑ.ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΟΥΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΡΟΣ (ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ )ΕΚΑΝΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
      ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.
      Ο λογος που δεν κανω παρελαση με το σχολιο ειναι γιατι το θεωρω ξεφτιλα να περπατησω 10 μετρα με το τζιν μου να γελαω σαν μαλακας καθ ολη την διαρκεια της παρελασης και στο τελος να παω για καφε.Για αυτο δεν παω για παρελαση με το σχολιο και οχι επειδη δεν ξερω τι θα πει να τιμας τους προγονους σου.
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΛΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Τωρα το τερματισες. Αν εσυ νομιζεις οτι επειδη εχει ξεπεσει ο θεσμος της παρελασης πρεπει οντως να καταργηθει οπως λες και λες ολα αυτα για τους παππουδες σου, με συγχωρεις αλλα εχεις παραδωσει πνευμα. Και η εκπαιδευση στα σχολεια εχει ξεπεσει. Μηπως να την καταργησουμε και αυτη; Να μην την καλυτερευσουμε; Και η διατροφη μας εχει ξεπεσει. Μηπως να την καταργησουμε και αυτη; Να μην την καλυτερευσουμε; Και η ποιοτητα της ζωης μας εχει ξεπεσει. Μηπως να την καταργησουμε και αυτη; Να μην την καλυτερευσουμε; Δεν καταλαβαινεις τι σου γραφω; Ποναει το νυχακι του δαχτυλου σου και λες "ας το κοψω απο τον ωμο." Σου φαινεται αυτο λογικο; Το αρθρο σου αυτη την απαντηση δινει. Και για αυτο σου εξηγησα ο,τι σου εξηγησα στην πρωτη μου αναρτηση. Μην περιμενεις τα παντα απο τους αλλους αλλα αξιωσε και αγωνισου και εσυ να καλυτερευσεις στην προκειμενη περιπτωση το θεσμο της παρελασης. Εσυ ζητας ομως να την καταργησουμε. Ετσι θα πας μπροστα στη ζωη σου; Οπου δεις τα δυσκολα, αντι να αγωνιστεις να γινουν καλυτερα, ζητας να γινει το πιο ευκολο που θα ειναι και το πιο ακυρο; Οι μαθητικες παρελασεις παλιοτερα δεν ειχαν να ζηλεψουν τιποτα απο τις προσκοπικες. Αντι να τις παμε παλι ομως σε εκεινο το επιπεδο εσυ ζητας την κατάργησή τους; Ε, αυτο ρε φιλε με ξεπερναει και απλα δειχνει τη διάθεσή σου. Και δυστυχως η διαθεση σου ειναι ωχαδελφιστικη. "Ποιος μωρε τωρα να ασχοληθει με την παρελαση; Καταργηστε την να τελειωνουμε." Αντι να πεις "Ρε βαλτε φουστα μεχρι το γονατο και επιπεδο παπουτσι που πατε σαν ξεκωλα και μην γελατε σα μαλακες". Αλλα αυτο δεν το ειπες ποτε. Ξερεις γιατι; Γιατι ειναι η δυσκολη λυση. Η ευκολη λυση ειναι "καταργηστε την παρελαση". Τι να σου πω; Μπροστα σου θα τα βρεις ολα αυτα. Και τοτε δεν θα σε παιρνει να πεις "καταργηστε το" αλλα τοτε θα ειναι αργα.

      Διαγραφή
    3. Ειμαι ο 15χρονος και σου ξανά απαντώ.
      Δεν έχεις καταλάβει Χριστο!
      Για πες μου στο σχολείο στα Νεα Ελληνικά τι βαθμό είχες?
      0 είχες.
      Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω.
      ΔΕΝ ΛΈΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΛΈΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΈΛΑΣΗ.
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (αν και δεν νομίζω).
      Α και κάτι άλλο πες μου σε παρακαλώ ακριβώς που είπα τις λέξεις να καταργηθούν οι παρελάσεις.
      ΠΟΥΘΕΝΑ!!

      Διαγραφή
  3. Σωστά τα είπες συνσχολιαστή 11.18 Ευχομαι να τα λάβει υπ'οψιν ο νεαρός και αν όχι άμεσα,τουλάχιστον έως να τελειώσει το Λύκειο.Πάντως,μπράβο στον μικρό,έχει το θάρρος της γνώμης του και είπε αυτό που αισθάνεται με ειλικρίνεια.Αυτό του το αναγνωρίζω. ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ , ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.
    ΕΙΜΑΙ Ο Ανώνυμος31 Οκτωβρίου 2014 - 5:32 μ.μ.

    ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΤΙ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ .

    ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΦΟΥ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ,ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΠΟΥΤΑΚΙ,ΚΩΛΟ,ΒΥΖΙ ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΤΣΙ.
    ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ;
    ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ;

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ Η Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ;

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.

    ΑΝ ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ" , ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;
    ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ;
    ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ;
    ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ;

    ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΣΕΙ ΤΑ @@ ;

    ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ;

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ .

    ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΑΣ , ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΛΟΥ Ή ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ;

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΗΛΑΔΗ !
    ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ; ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ "ΑΝΤΡΙΚΙΑ" ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι ο 15χρονος και σου απαντώ
      Πραγματικά κάποιους μπορεί να τους εκφράζει η παρέλαση με το σχολείο και να πηγαίνουν.Βεβαια αυτό που κάνουν οι περισσότεροι που πανε ειναι οτι δέχονται να κάνουν παρέλαση μονο και μονο για να χάσουν μάθημα τις ώρες που θα κάνουν πρόβες.
      Προσωπικά δεν ξέρω κάτι για τον λυκειαρχη η τον σύλλογο γιατι ακριβώς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για την παρέλαση του σχολείου.
      Πιστεύω ακράδαντα οτι εαν ειναι να κανεις κάτι μονο για να το κανεις και να μην το εννοείς καλύτερα μην το κανεις καθόλου.
      Ετσι είσαι έντιμος και ειλικρινής με τους γύρω σου αλλά πάνω απο όλα με τον εαυτό σου.

      Διαγραφή