Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΦΙΓΓΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ!

Οι ανασκαφείς συνεχίζουν τις προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες προσπαθώντας να βρουν λύση για την...
ταυτότητα του νεκρού ή των νεκρών μέσα στο ταφικό μνημείο.

Η Κατερίνα Περιστέρη δηλώνει συγκινημένη από την πορεία των εργασιών και εξηγεί ότι :

«Η αρχαιολογία είναι πάντα μαγεία και πάντα είναι το άγνωστο… Δεν ξέρουμε τι θα μας κρύψει και τι θα μας βγάλει η αυριανή μέρα. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Ποτέ δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, αλλά πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε ωραία πράγματα».

Την ίδια ώρα η ομάδα Greektoys.org έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση των Σφιγγών:
Δείτε τη:
Η Κατερίνα Περιστέρη, έχοντας στο πλάι της αξιόλογους επιστήμονες και το υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζει απτόητη, με την ανασκαφική ηρεμία που τη διακρίνει και βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο. 

Δεν την απασχολεί να βρει χρυσάφια και πολύτιμα κινητά αρχαιολογικά ευρήματα. «Το ίδιο το μνημείο είναι από μόνο του ένα αριστούργημα καταπληκτικών καλλιτεχνών» θα επαναλάβει αρκετές φορές το τελευταίο τρίμηνο. Ο τρίτος θάλαμος μένει να μας δώσει τι κρύβει και αν κρύβει τον νεκρό του, καλά κλεισμένο στον πυθμένα του. 

Κρύπτη ή καταπακτή, αυτό θα το δείξει η συστηματική έρευνα της αρχαιολογικής σκαπάνης της Κατερίνας Περιστέρη, που σε ανύποπτο χρόνο, πριν από τις τελευταίες αρχαιολογικές εξελίξεις στο λόφο Καστά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα θα πάρει μία καλύτερη θέση στην καρδιά των ανθρώπων. 

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι. Είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό θα πρέπει να κοινωνούν τα αγαθά του πολιτισμού και της ιστορίας. Και εμείς είμαστε κοιτίδα του πολιτισμού, ας μην το ξεχνάμε και είναι καλό αυτό να το δίνουμε προς τα έξω».
paraskinia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου