Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ!!!

Εμείς προτείνουμε μια άλλη πολίτικη για την Τρίτη Ηλικία

Η παράταξη 8Προτάσεις για μια φορά ακόμη αντέδρασε και διαφοροποιήθηκε μέσω της εκπροσώπου της, Ελευθερία Σιαμέτη,  στο...

πρόγραμμα δράσης του ΚΑΠΗ, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει και οι δαπάνες του, πρέπει να αφορούν όλους του ηλικιωμένους κατοίκους του δήμου μας και όχι ένα κλειστό κλαμπ προνομιούχων εκλογικής πελατείας.
Είναι μη αποδεκτό από εμάς: να δίνεται  ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως από το δήμο, για εκδρομές, εκδηλώσεις θεατρικές παραστάσεις, και καφέδες για λίγους και εκλεκτούς. 
Είναι απαράδεκτο να απολαμβάνουν τις επιδοτήσεις του δήμου κάποιοι ευκατάστατοι, που πρόλαβαν ή ειδοποιήθηκαν να γραφτούν μέλη και την ίδια στιγμή, να αποκλείονται ηλικιωμένοι που πραγματικά έχουν ανάγκη και αδυνατούν να απολαύσουν σχετικές υπηρεσίες.
 Είναι πάγια θέση μας ότι το ΚΑΠΗ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αλλάξουν οι λειτουργίες και η δομή του. 
Έχουμε προτείνει να δημιουργηθεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων που θα τους απαλλάξει από την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας και θα τους προστατεύσει από τις νομικές παγίδες του δημοσίου και της αγοράς.

Πρέπει να αναπτύξει σταθερά προγράμματα συμβουλευτικής ιατρικής και τηλεϊατρικής για νιώσουν ασφαλείς οι ηλικιωμένοι στην πόλη μας.

Πρέπει να αναπτύξει προγράμματα Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης και να δημιουργήσει Τράπεζα Χρόνου, για να νιώσουν οι ηλικιωμένοι χρήσιμοι πολίτες με ίσα δικαιώματα και όχι επαίτες και υπόχρεοι φιλανθρωπίας.

Πρέπει τέλος να μπουν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια μέχρι πλήρους απαλλαγής, σε όλες τις επιδοτούμενες εκδηλώσεις διασκέδασης και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του ΚΑΠΗ. 

Οι δημόσιοι οργανισμοί δεν λειτουργούν ως κλειστά κλαμπ παροχών, ούτε στα πιο απάνθρωπα ακραία νεοφιλελεύθερα μοντέλα.
" Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις" 

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΜΩΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΑΡΤΟΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑΒΛΙΑΡΙΖΟΥΝ .

    ΑΝΤΕ ...........ΖΩΑ ........ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ .

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ; ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Ή ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ;

    ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ .



    ΑπάντησηΔιαγραφή