Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ: Η ΜΑΝΑ ΕΙΧΕ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΦΟΦΟ ΤΗΣ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕ!

Των Πέτρου Κουσουλού, Δημήτρη Πανόπουλου
Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας τις 60χρονης εκπαιδευτικού από τον ίδιο της τον γιο αποκαλύπτει το ereportaz μέσα από την πολυσέλιδη δικογραφία. Σύμφωνα με την γνωμάτευση ψυχιάτρου, ο 24χρονος που δολοφόνησε με «μένος» τη μητέρα του, μαχαιρώνοντας την περισσότερες από 40 φορές πάσχει από σχιζοφρένεια και έχρηζε άμεσης νοσηλείας. Την ίδια στιγμή, σoκ προκαλεί η κατάθεση της οικιακής βοηθού της οικογένειας που τονίζει ότι η 60χρονη της είχε εκφράσει φόβο ότι θα δολοφονηθεί από τον γιο της.
Η δολοφονία
VOULA1_603_355
Ο κατηγορούμενος, δεύτερος γιος της οικογένειας, δεν εργαζόταν και συνήθως έμενε όλη τη μέρα στο σπίτι τους μαζί με την μητέρα του. Εισήχθη στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με εξαιρετικές επιδόσεις ωστόσο κατά το 3ο έτος άρχισε να παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα...

Εξετάστηκε από ψυχιάτρους των Ιδρυμάτων «Δαφνί» και «Αττικόν» και διαπιστώθηκε οτι έπασχε απο «Ψυχωτικές Καταστάσεις». Οι γονείς του επέμεναν να λάβει σχετική φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε ωστόσο ο ίδιος ο 24χρονος ήταν αρνητικός και δεν λάμβανε τα φάρμακα. Το γεγονός αυτό αποτελούσε συχνά την αιτία τσακωμών του ίδιου με την μητέρα του.
Στις 20 Μαρτίου τα μέλη της οικογένειας Ζώη, έφυγαν απο την οικία τους για να πάνε στο εκπαιδευτήρια που διατηρούν. Στο σπίτι έμειναν μόνο ο 24χρονος και η μητέρα του.Στις 2 το μεσημέρι ο σύζυγος της 60χρονης ενημερώθηκε απο τα παιδιά του οτι Αστυνομικοί του Α.Τ. Νεμέας Κορινθίας τους ενημέρωσαν ότι βρήκαν εγκαταλειμμένο το αυτοκίνητο της ενώ ο γιός του εθεάθη να περιφέρεται άσκοπα στην ευρύτερη περιοχή. Αμέσως τα αδέρφια του πήγαν στην περιοχή της Νεμέας ενώ καλούσαν συνέχεια στο τηλέφωνο την μητέρα τους η οποία δεν απαντούσε. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός οτι λίγα μέτρα μακριά απο το αυτοκίνητο βρέθηκαν τα παπούτσια του κατηγορούμενου και ο ίδιος συνέχιζε να περπατά ξυπόλητος.
Μεσημβρινές ώρες της 23ης Μαρτίου ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε απο Αστυνομικούς να κινείται πεζός στην Στιμάγκα Κορινθίας και προσήχθη στο Α.Τ Βραχατίου απ όπου οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με την Ιατροδικαστή που προσήλθε στο σημείο, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, στον τράχηλο στον κορμό και στα άκρα. Απέναντι απο το σπίτι, υπήρχε ένας πλαστικός κάδος απορριμάτων μέσα στον οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα μαξιλάρι και ένα σεντόνι με αίματα και ίχνη καύσης. Μέσα στο σεντόνι υπήρχε και ένα κουτί σπίρτα, τα οποία χρησιμοποίησε ο 24χρονος στην προσπάθεια του να κάψει το πτώμα.

Φοβόταν ότι θα την σκότωνε
Εξεταζόμενη απο τους άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας, η οικιακή βοηθός της οικογένειας ανέφερε οτι ο κατηγορούμενος διαπληκτιζόταν συχνά με τα αδέρφια του. Επιπλέον κατέθεσε οτι το η άτυχη εκπαιδευτικός της είχε εκμυστηρευτεί πολλές φορές οτι φοβόταν πως θα την σκοτώσει ο γιός της.
Καταθέτοντας στους αστυνομικούς ο σύζυγος της 60χρονης, δήλωσε με σιγουριά πως υπεύθυνος για την δολοφονία είναι ο γιός του και η αιτία είναι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Το γεγονός ότι η μητέρα και ο γιος διαπληκτίζονταν συχνά επειδή ο 24χρονος αρνιόταν να λάβει την φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε, επιβεβαίωσαν και οι γείτονες της οικογένειας, τονίζοντας οτι πολλές φορές άκουγαν φωνές και φασαρία.
Πάσχει απο σχιζοφρένεια, σχιζοφρενικές και παραληρηματικές διαταραχές
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε απο Ψυχίατρο της ΕΛ.ΑΣ. και παραδέχθηκε οτι αυτός δολοφόνησε το θύμα. Σύμφωνα με τη γιατρό, ο κατηγορούμενος έχρηζε άμεσης ψυχιατρικής εξέτασης και νοσηλείας.
Μετά απο εισαγγελική εντολή ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαίτειο προκειμένου να εξεταστεί. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε, ο κατηγορούμενος πάσχει απο σχιζοφρένεια, σχιζοφρενικές και παραληρηματικές διαταραχές και η νοσηλεία του είναι απαραίτητη για να αποτραπούν  πράξεις βίας κατά του ίδιου ή τρίτων. Για το λόγο αυτό, ο 24χρονος δεν απολογήθηκε και πραγματοποιήθηκε ακούσια νοσηλεία του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο 24χρονος κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου