Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΙΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ! ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕ"!

γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΣΠ. ΚΑΖΑΚΟΣ
Πολιτικός Mηχανικός Ε.Μ.Π.
Αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Παπάγου 
                            
                                   
  Παρέλαση (αρμοδιότητες και ευθύνες)

       Συμμετείχα, ως γονιός, στην χθεσινή ταλαιπωρία των παιδιών μας με την συνεχή αμφιβολία για την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης. Η συνεχιζόμενη βροχή οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων να μην επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην παρέλαση. Η Ένωση Γονέων, μέσω του Δ.Σ. της, σε επικοινωνία της με τον Δήμαρχο, του μετέφερε την δυσφορία  των γονέων, με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών. Με...


 την πίεση των γονέων, ο Δήμαρχος εξωθήθηκε στην ακύρωση της παρέλασης.
     Ποιος, όμως, έχει την ευθύνη της συμμετοχής των μαθητών στην παρέλαση?
     Ο Δήμος έχει την ευθύνη της οργάνωσης και διεξαγωγής της παρέλασης. Όμως, την ευθύνη της συμμετοχής των μαθητών στην παρέλαση (όπως και σε κάθε άλλη εκδήλωση του Δήμου) την έχει, αποκλειστικά, η σχολική κοινότητα. Οι Διευθυντές των σχολείων, αντί να ψάχνουν τον Δήμαρχο, έπρεπε να ψάχνουν τον Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ως τον μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την συμμετοχή των μαθητών  στην παρέλαση. Δεν λοιδορώ και δεν θέλω να αδικήσω τους εξαιρετικούς Διευθυντές των σχολείων μας. Η έλλειψη  σχετικής προϊστορίας και εμπειρίας, έχει οδηγήσει, εθιμικά, στην απουσία, λόγω αργίας, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τα γραφεία τους. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι διευθυντές μας, μη έχοντας το δικαίωμα της απόφασης, στηρίζονταν στην απόφαση του Δημάρχου. Ενώ δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν την υγεία των μαθητών τους, δεν είχαν το δικαίωμα της απόφασης.
     Έτσι, λοιπόν, καταλήξαμε στην περίεργη χθεσινή κατάσταση. Ξεκαθαρίζοντας, όμως, τις σαφείς αρμοδιότητες όλων των φορέων, κατανέμονται δικαιότερα και οι ευθύνες. Στις επόμενες παρελάσεις, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να βρίσκονται  στα γραφεία τους, ως ο μόνος αρμόδιος φορέας να λαμβάνει σχετικές αποφάσεις.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις αυτές είναι καθαρά προσωπικές και δεν δεσμεύουν την Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού ούτε τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Παπάγου.  

15 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΚΑΛΕ ΜΗ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ......

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ "ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ" ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ , ΟΧΙ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ .

    ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΤΩΡΑ ΜΗ ΚΡΥΩΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ........ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ....ΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΕΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΕΤΑ....
    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.....

    ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ.

    ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ .

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΩ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .

    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.

    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΧΩ ΠΟΛΥ "ΑΓΡΙΕΣ" ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ" ,ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΝΤΑΪΛΗΚΙ ΚΑΙ ΤΗ "ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΙΑ" ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ . ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ . ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ........ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ . ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ..... ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΝΟΥΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΑΡΕΜΙΑ .... ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΘΑ ΣΑΣ Γ.......... ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η χώρα δεν αξίζει κάτι καλλίτερο . Έχει τους ηγέτες που της ταιριάζουν και ένα βρωμο λαό που αξίζει τα χειρότερα . Είναι όλοι τους σάπιοι και διεφθαρμένοι ανθέλληνες και υποταχτικοί των ξένων . Δεν υπάρχει Εθνική Συνήδειση ούτε Ιερό ούτε Όσιο . Είναι ζήτημα χρόνου οι τοκογλύφοι της Μέρκελ να μας ισοπεδώσουν και αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουν οι Τούρκοι στατοκράτες . Με την πρώτη ευκαιρία θα μας ΛΙΩΣΟΥΝ με εκατόμβη θυμάτων . Πιος θα αντιστεθεί . Όχι πάντως οι μπούληδες που οι μαμάδες τους φοβήθηκαν τάχα την βροχούλα . Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων είναι φροντιστήρια και γκέτα ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ . Ειναι παραμάγαζα του ΒΡΩΜΟ ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΚΕ . Μισούν την Ιστορία , τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις του τόπου μας . Είναι η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ . Αυτός ο Δήμαρχος ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ . Τον επόμενο χρόνο θα καταργήσει τα πάντα . ΧΑΝΕΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ....Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ . ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πας καλά ρε φίλε ??? ο κόσμος αυτόν ψήφισε για δήμαρχο όχι τους γονείς ...αυτός είναι υπέυθυνος για τις αποφάσεις του!! Αμα οι γονείς τον πίεσαν για να μπορέσει να πα΄ρει μια τόσο απλή απόφαση τότε φαντάσου σε τίποτα πιο σημαντικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή τοποθέτηση.Τελικά ποιές είναι οι υπευθυνότητες του δημάρχου;Ο ίδιος ο δήμαρχος τις γνωρίζει;

      Διαγραφή
  5. Το να πάρεις λάθος απόφαση είναι κακό αλλά συμβαίνει όταν κάποιος δρα ή εργάζεται.Το να μη δέχεσαι τις επιπτώσεις ή τις ευθύνες της απόφασής σου είναι χειρότερο.Το να κρύβεσαι πίσω από τους άλλους,ειδικά αν είσαι δημόσιο πρόσωπο,είναι απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με το πιο πάνω σχόλιο που κάνει λόγο για Δικτατορία . Είναι η μόνη λύση σε αυτή την διεφθαρμένη χώρα που την κυβερνούν κλέφτες και δοσίλογοι . Δεν υπάρχει άλλος δρόμος . Όλα γύρω μας έχουν καταρεύσει . Σε λίγο θα κλαίμε την μοίρα μας όλοι , μα θα είναι αργά . Ο σημερινός Δήμαρχος είναι ανίκανος και επικίνδυνος . Οι σύλλογοι γονέων αποτελούν ότι χειρότερο έχει βγάλει αυτή η πόλη εδώ και δεκαετίες . Είναι ο σκουπιδότοπος μιας ανθελληνικής και βρώμικης παιδείας . Οσοι γονείς ψηφίζουν αυτά τα ελεεινά κομματόσκυλα έχουν τις ίδιες ευθύνες . Η χώρα πάει κατά διαόλου και όσοι δεν το βλέπουν είναι άξιοι της τύχης τους . Μακάρι να είχαμε ένα Παπαδόπουλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑΡΘΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙΡΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ...... . ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΛΥΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ...... . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ..... Η ΞΕΝΗ ΑΚΡΙΔΑ ........ ΟΒΡΑΙΟΙ , ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ , ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ .... ΦΤΙΑΞΕ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΣ ..... ....... Ο ΒΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ .......... ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με Το Δεξί Χέρι Ψηλά Μέχρι Τον Έναστρο Ουρανό Χαιρετίζω Ήρωες Και Αθανάτους Ενός Ένδοξου Παρελθόντος Κόσμου . ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ 1821 . ΑΡΚΑΔΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελα καζακο, βγηκες στην ενωση με τη βοηθεια του, σταματα το γλειψημο, τελειωσαν οι εκλογες. Το παιζεις κ αριστερος τρομαρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι γράφουμε άλλα αντί άλλων προσπαθώντας να καλύψουμε δεν ξέρω και εγώ ποιόν ή ποιους. Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω την εγκυρότητα των όσων αναγράφονται σχετικά με την προβλεπόμενη διαδικασία και τις αρμοδιότητες. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Καζάκος πώς είναι δυνατόν να γράφει για ακύρωση παρελάσεως, αφού υπήρξαν άλλα μέτρα για Παπάγο, άλλα για Χολαργό, άλλα Σχολεία παρήλασαν (τραγελαφικό: Δημοτικά ναι-Γυμνάσιο/Λύκειο όχι) και άλλα όχι και, το ίδιο "επιλεκτικά" ίσχυσε και για άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Λύκειο Ελληνίδων, Πρόσκοποι, Οδηγοί κλπ). Αν ήταν μια προσπάθεια να καλύψετε τον κ. Δήμαρχο και τους υπεύθυνους για θέματα Παιδείας στο Δήμο, ήταν αξιέπαινη ομολογουμένως, αλλά παντελώς ατεκμηρίωτη ως προς τα πραγματικά συμβάντα. Πόσα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αγαπητέ; Μήπως δόθηκε μια ανεύθυνο-υπεύθυνη οδηγία να ενεργήσουν κατά την κρίση τους όλοι οι εμπλεκόμενοι;
    Ένας υπεύθυνος γονέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ" ΠΛΑΤΩΝ ( 427-347 ) Π.Χ. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Σου το αφιερώνω κ. Καζάκο.......Κρίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι ο Θρύλος Γεώργιος Καραϊσκάκης που το όνομα του είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στις αετοράχες του Ολύμπου . Στα σχολεία οι καθηγητάδες θα έπρεπε να διδάσκουν τα κατορθώματα του και τα Ελληνόπουλα να υποκλίνονται στην αντρειοσύνη του . Οι σύλλογοι γονέων θα πρέπει να γεμίσουν τις σχολικές αίθουσες με την μορφή του Ήρωα για να αποτελεί παράδειγμα για τις νέες γενεές και όχι μέσα σε αυτές να διαμορφώνουν γενίτσαρους . ΔΙΓΕΝΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς κύριε Καζάκο τι έχετε διδάξει στα Ελληνόπουλα και στα παιδιά σας για τον Γεώργιο Καραΐσκάκη και το 1821 από την θέση την οποία έχετε ....... Τους έχετε πει ποιος είναι η τους κρύβεται την αλήθεια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή