Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ! ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΡΕΥΝΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Τα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να βγει από το δωμάτιό της και στη συνέχεια να...


διαφύγει από τους χώρους του ιδρύματος είναι πολλά, ενώ πιθανό είναι το σενάριο της παροχής βοήθειας από μέσα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η απόδραση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε άριστα με την αρωγή ανθρώπων «ειδικών αποστολών».

Από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της, ενώ άνδρες της αστυνομίας έχουν διεξάγει έρευνες σε τουλάχιστον έξι σπίτια, στα οποία διαμένουν συγγενείς και φίλοι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ανάμεσα στα σπίτια που ερευνήθηκαν είναι και αυτό που βρίσκεται στο Ζέλι Λοκρίδας στη Φθιώτιδα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο 8χρονος γιος της μαζί με τη γιαγιά του.

Το σπίτι στο Ζέλι

Το σπίτι των γονιών της Βίκυς Σταμάτη
Το σπίτι των γονιών της Βίκυς Σταμάτη

Στο Ζέλι Φθιώτιδας το πατρικό της όπου διαμένει ο 8χρονος γιος της
Στο Ζέλι Φθιώτιδας το πατρικό της όπου διαμένει ο 8χρονος γιος της

Πηγή φωτό: lokrisnews.blogspot.com
Πηγή φωτό: lokrisnews.blogspot.com


Τα πιθανά σημεία της διαφυγής:


Ελεύθεροι οι εξωτερικοί φρουροί - Διετάχθη άρση απορρήτου


Την ίδια ώρα, να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις φρουροί που είχαν βάρδια στο ίδρυμα όταν απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη και να κληθούν σύντομα να δώσουν εξηγήσεις όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών , αποφάσισαν από κοινού ο εισαγγελέας Εφετών Γρ. Πεπόνης, οποίος χειρίζεται την έρευνα και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. 

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν, καθώς οι
 εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων, από τη στιγμή που διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο ζήτημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του zougla.gr, η εισαγγελία θα ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Άμεσα θα ελεγχθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες συγγενών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, αλλά και εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το λουκέτο του ιδρύματος δεν ήταν παραβιασμένο αλλά ανοιχτό, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος συνεργός της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου της άνοιξε την πόρτα, ώστε να «φύγει ως κυρία».

«Δεν είχαν οι φρουροί τα κλειδιά»


Όπως εξήγησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο zougla.gr o κ. Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
 Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΠΟΥΕΦ), οι συνάδελφοί του που είχαν την ευθύνη φύλαξης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την απόδρασή της.

«Δεν ευθύνονται οι φρουροί για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, καθώς το λουκέτο της καγκελόπορτας από την οποία έφυγε η κρατούμενη ήταν ανοιχτό και όχι παραβιασμένο. Τα κλειδιά του λουκέτου βρίσκονται συνεχώς στο γραφείο της προϊσταμένης του νοσοκομείου, δεν τα έχουν οι φρουροί.

«Χθες, στις 22.00 το βράδυ ανέλαβε η βραδινή βάρδια. Αφού έγινε έλεγχος του χώρου και ελέγχθηκε 
και η καγκελόπορτα, που πραγματικά ήταν κλειδωμένη, ανέλαβε υπηρεσία. Αυτό που πρέπει να βρεθεί είναι το ποιος άνοιξε την πόρτα», σημείωσε.

Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι δηλώσεις του κ. Χρήστου Σωτήραλη, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης.

Ο κ. Σωτήραλης, μιλώντας στο zougla.gr, υπογράμμισε ότι οι φρουροί που είχαν υπηρεσία όταν απέδρασε η κα Σταμάτη δεν έχουν ευθύνη για το περιστατικό, καθώς, όπως σημείωσε και ο κ. Αναγνώστου, δεν είχαν τα κλειδιά που άνοιγαν την πόρτα. 

«Πριν από ενάμιση χρόνο τα κλειδιά που άνοιγαν την πόρτα ήταν στην ευθύνη των φρουρών. Το νοσοκομείο, όμως, διαφώνησε με αυτήν την τακτική και ζήτησε τα κλειδιά να τα έχει το προσωπικό του νοσοκομείου», ανέφερε.

«Γιατί δραπέτευσα»

Όσον αφορά στα σημειώματα που άφησε πίσω της η Β. Σταμάτη, σε αυτά, όπως αποκάλυψε το zougla.gr,
 καταγγέλλει τους δικαστές που απέρριψαν το αίτημά της για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου άφησε τρία σημειώματα, με τα οποία στρέφεται κατά των δικαστών που δεν της επιτρέπουν να αφεθεί ελεύθερη, υποστηρίζοντας πως είναι ανεπίτρεπτο μια μητέρα να είναι μακριά από το παιδί της.

«Στα σημειώματα (σκισμένες σελίδες) καταγγέλλει τους δικαστές που απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισής της, λέει ότι μια μητέρα πρέπει να είναι μαζί με το παιδί της, ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και ότι δεν πρόκειται να περιμένει να πεθάνει στο ίδρυμα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το σημείωμα είναι ασύντακτο και ασυνάρτητο και ότι ο γραφικός χαρακτήρας είναι κακός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε απορριφθεί εκ νέου το αίτημά της να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Όπως ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», υποστήριζε ότι πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και ότι δεν κοιμάται πάνω από δύο ώρες την ημέρα.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου