Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!! Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ...ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΙΔΕ ΚΙ ΑΠΟΕΙΔΕ ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ!!!

Το οικόπεδο χάθηκε για τον Δήμο, παρά το ότι είχε παρθεί απόφαση για την αγορά του και την ανέγερση Νηπιαγωγείου
Η αποκάλυψη-βόμβα ανήκει στον Πέτρο Καραμανέα και στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας του "Φωνή του Δημότη"! Πρόκειται για είδηση που θα προκαλέσει τριγμούς στον δήμο, δεδομένου ότι χάθηκε ένα οικόπεδο-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Πίνδου! Αν και το οικόπεδο αποφασίστηκε από τον Δήμο να αγοραστεί έναντι 350.000 ευρώ, η δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε την απόφαση αυτή (πού είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου;) με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια να πουλήσει το οικόπεδο σε ιδιώτη! Σύμφωνα δε με πληροφορίες πούλησε το οικόπεδο με 300.000 ευρώ (!), κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος μπορούσε να τις κατεβάσει κι' άλλο την τιμή! Όπως λέγεται λοιπόν, η ιδιοκτήτρια έψαχνε τους αρμόδιους του Δήμου για να εκτελέσουν την δική τους απόφαση, αλλά ...τζίφος η υπόθεση. Είδε κι απόειδε η γυναίκα με συνέπεια να απευθυνθεί σε ιδιώτη, που...έπιασε το κελεπούρι και ήδη ξεκίνησε εργασίες για να χτίσει πολυκατοικία!!! 
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τη Φωνή του Δημότη του εκδότη-δημοσιογράφου Πέτρου Καραμανέα: 



Ο Δήμος έχασε το οικόπεδο που θα γινόταν νηπιαγωγείο. Έκθετος ο Δήμαρχος  που δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο δημοσιογράφος-εκδότης
Πέτρος Καραμανέας ο οποίος
αποκάλυψε την είδηση-σοκ!
Δυστυχώς λόγω κωλυσιεργίας του Δήμου ή κρυφής ατζέντας του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής οι κάτοικοι του Παπάγου έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ιδιόκτητο νηπιαγωγείο σύγχρονο και ασφαλές.
Ας πάρουμε όμως το θέμα από την αρχή. Πέρσι στις 15 Απριλίου 2014 ο τότε Δήμαρχος Ξύδης φέρνει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά ακινήτου στου Παπάγου προκειμένου να στεγάσει το 3ο Νηπιαγωγείο, αφού αυτό φιλοξενείται από το 2012 σε ενοικιαζόμενο σπίτι επί της οδού Ροδόπης 3 και Βυζαντίου. Οι χώροι όμως του κτιρίου αυτού δεν επαρκούν καθώς τα νήπια αυξάνονται συνεχώς. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 25 με 30 νήπια.
Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και πιεζόμενος από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ο Ξύδης προσπαθεί να βρει μία λύση και τη βρίσκει προτείνοντας την αγορά ενός ακινήτου για να στεγάσει το νηπιαγωγείο.
Το φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15 Απριλίου 2014 το θέμα. Η επιτροπή που είχε συσταθεί αποτελούμενη από τις τότε Αντιδημάρχους Φασούλη και Ρετσινιά και μία υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας, διερευνά τέσσερα ακίνητα τα οποία βρίσκει ακατάλληλα για νηπιαγωγείο για διαφόρους λόγους.
Πλην όμως το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του Δημοτικού Κώδικα και των κείμενων διατάξεων μπορεί να κρίνει ότι ένα ακίνητο είναι το μόνο κατάλληλο για την εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού και να αποφασίσει την απευθείας αγορά του. Ο Δήμαρχος Ξύδης λόγω του σοβαρού προβλήματος που έχει ανακύψει με την μη ύπαρξη επαρκών χώρων για την στέγαση των νηπίων, προτείνει στο ΔΣ να αποφασίσει για την αγορά του ακινήτου επί της οδού Αργυροκάστρου και Μπιζανίου. Το ακίνητο αυτό έχει επιφάνεια 470 τετραγωνικών μέτρων και κτίσμα 117 τετραγωνικών. Η αξία του βάσει της εκτίμησης Ορκωτής Εκτιμήτριας έφτανε τα 450.000 ευρώ. Η ιδιοκτήτρια το έδινε 350.000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε την ευκαιρία για το Δήμο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 90/15-4-2014 αποφασή του, την αγορά του ακινήτου αυτού ως μόνου κατάλληλου. 

Εδώ η απόφαση του Δήμου: 
Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες και ψήφισαν υπέρ οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι: Ηλίας Αποστολόπουλος (σήμερα Δήμαρχος), Ειρ. Βεντουζά (σήμερα Πρόεδρος ΔΟΚΜΕΠΑ), Κ. Τσοχαλής (σήμερα Γεν. Γραμματέας Δήμου), Α. Αυγουρόπουλος (σήμερα Αντιδήμαρχος), Β. Μπουφούνου (σήμερα Υπεύθυνη Δια βίου μάθησης), Α. Τσικρικώνη (σήμερα δη. Σύμβουλος πλειοψηφίας) και Μ. Δημητριάδου (σήμερα  Αντιπρόεδρος ΔΟΚΜΕΠΑ). Επίσης υπέρ της αγοράς είχε ψηφίσει και η Χρ. Παρίση ως Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και σήμερα Αντιδήμαρχος Παιδείας.
Τι έγινε μετά; ΤΙΠΟΤΑ. Αν αγοράστηκε το ακίνητο; ΟΧΙ μόνο δεν αγοράστηκε αλλά πουλήθηκε σε άλλον αγοραστή και μάλιστα με χαμηλότερη τιμή όπως μάθαμε.
Αν πάτε τώρα στο χώρο του ακίνητου επί της οδού Αργυροκάστρου , το κτίσμα έχει γκρεμιστεί και θα ξεκινήσουν οι εργασίες οικοδόμησης ενός νέου κτιρίου κατοικιών.
Γιατί έγινε αυτό θα αναρωτιέστε, αφού όλη  σχεδόν η σημερινή δημοτική αρχή είχε ψηφίσει την αγορά. Μάλλον κάτι άλλαξε από την 25η Μαΐου 2014 και μετά. Ξέρετε οι εκλογές αλλάζουν τους ανθρώπους και μερικές φορές τους αλλοιώνουν.
Μέσα στα ονόματα που συμφώνησαν για την αγορά θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτό της τότε Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Τζίνας Αρβανίτη και σημερινής Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, η οποία ως αρμόδια τότε για το θέμα δεν διαφώνησε δημοσίως με την αγορά άρα συμφωνούσε και εκείνη.
Τι έγινε όμως μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014 που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή; Από πληροφορίες που συλλέξαμε, με εξαιρετική δυσκολία οφείλουμε να πούμε, η ιδιοκτήτρια «ενόχλησε» αρκετές φορές  τις υπηρεσίες του Δήμου και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους αλλά σαφή απάντηση δεν έπαιρνε. Καταλαβαίνετε σε πόση δύσκολη θέση ήταν η εν λόγω κυρία. Να χρειάζεσαι άμεσα τα χρήματα, να δίνεις πολύ χαμηλή τιμή, να έχεις απόφαση στα χέρια σου του Δημοτικού Συμβουλίου που δεσμεύει ουσιαστικά το ακίνητο σου, να έχεις τις διαβεβαιώσεις του Δήμου μέχρι 31 Αυγούστου ότι θα αγοραστεί και μετά…
Να σου το παίζουν όλοι κινέζοι! Αυτό ακριβώς συνέβαινε όταν πήγαινε στο Δήμο για να ρωτήσει τι θα γίνει με την αγορά του οικοπέδου της που είχε αποφασιστεί από το Μάρτιο! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι την εν λόγω κυρία δεν την γνωρίζουμε ούτε εξ όψεως. Αλλά η αδικία του Δήμου απέναντι σε μια δημότισσα και η κοροϊδία απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς είναι μεγάλη.
Τελικά η γυναίκα πούλησε το οικόπεδο και μάλιστα κοψοχρονιά αφού είχε άμεση ανάγκη τα χρήματα.
Το θέμα που ανακύπτει εδώ για το Δήμο και προσωπικά για το Δήμαρχο είναι νομικό και ηθικό. Είναι νομικά καλυμμένος ο Δήμος στη περίπτωση που η ιδιοκτήτρια προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον για διαφυγόντα κέρδη, αφού δεν υπάρχει απόφαση που να αλλάζει την υπ αριθμ 90/15-4-2014 περί αγοράς του ακινήτου; Υπάρχει ζήτημα παράβασής καθήκοντος και απιστίας εις βάρος του Δημοσίου για το Δήμαρχο Αποστολόπουλο, το Πρόεδρο του ΔΣ Οικονόμου και τη Δημοτική Αρχή που δεν υλοποιήθηκε απόφαση του ΔΣ σχετικά με δημοτική περιούσια; Υπάρχει ζήτημα ηθικής αφού το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε επισήμως για την απόφαση που προφανώς είχε η νέα Δημοτική Αρχή για τη μη αγορά του ακινήτου; Υπάρχει ζήτημα ηθικής για τον ίδιο τον Δήμαρχο που ενώ υποσχόταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα (σελίδα 22) «Καλύτερα σχολεία για την πόλη μας» στέρησε την πόλη από ένα ιδιόκτητο και άνετο για τα παιδιά νηπιαγωγείο;
Μερικοί λένε ότι ο Αποστολόπουλος το ψήφισε μαζί με την τότε ομάδα του για να κάνει τον καλό στο Δήμαρχο Ξύδη για να έχει την εύνοια για τις εκλογές. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ότι μπορεί ένας νέος άνθρωπος να είναι τόσο ρηχός. Αλλά θα πρέπει να απαντήσει γιατί έχασε ο Δήμος το οικόπεδο, γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει μια άλλη απόφαση και τέλος τι θα γίνει με το 3ο Νηπιαγωγείο; Που θα πάνε τα μικρά παιδιά της πόλης μας;



3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΛΕΙΟΥΣ ΡΗΜΑΖΕΙ .

    ΚΛΕΙΟΥΣ 6 'Η 8 ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ.

    ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ .

    ΓΑΜΗΣΤΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ , ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΤΑΦΗΣ Ή ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ .

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN YPARXEI KOYTRA GIA NA KANEI NHPIAGVGEIA KAI TOY PAPAGOY STH RODOPHS KAI STO XOLARGO TO TRITO NPIAGVGEIO AYTH TO DIMHOYRGHSE ME TIS GNVRIMIESTHS!!!! TI KANEI ANTIDMARXOS PAIDEIAS!!!!!!! KYRIA ARBANITH????OI SYMBOYLOI TREXOYN OXI O DMARXOS......MEIZVN UEMA H AKYRVSH THS AGORAS...ALHUEIA POOIOS TO AGORASE!!!!!!!!!!!!?????????????KALO EINAI PETRO NA TO MAUEIS.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδειας ειναι η Παρίση ασχετε, ε ασχετε.KAI STAMATA NA GRAFEIS GREENGLISH. ARE YOU TOO STUPID TO WRITE GREEK???

    ΑπάντησηΔιαγραφή