Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ...

Ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των δρόμων

Είναι κοινή διαπίστωση όλων των πολιτών που κυκλοφορούν στους...

δρόμους της πόλης μας, ότι το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.
Οι δρόμοι μας έχουν σοβαρότατες βλάβες με αποτέλεσμα την καταπόνηση και την σημαντική φθορά των οχημάτων, αλλά και έναν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού οι οδηγοί υποχρεώνονται σε ξαφνικούς ελιγμούς.
Εκτός των δρόμων που έχουν αρκετά μεγάλο διάστημα να συντηρηθούν, υπάρχουν εκατοντάδες κατεστραμμένα σημεία, από τις παρεμβάσεις εργολάβων των ΔΕΚΟ και του Φυσικού Αερίου, που έχουν δημιουργήσει επικίνδυνα και πολλές φορές δυσδιάκριτα βαθουλώματα.
Σύμφωνα με το Νόμο 3481/06 και το Νόμο 3155/55 σε συνδυασμό  με το από 25/28-11-29 Π. Δ/γμα για την κωδικοποίηση των διατάξεων για την κατασκευή και συντήρηση των οδών, οι αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες του Δήμου υποχρεούνται να ελέγχουν, τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο, τις οδούς αρμοδιότητάς τους, για τη διαπίστωση βλαβών του οδοστρώματος και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού (πεζοδρόμια, σήμανση κλπ) και να καταγράφουν τα ευρήματα σε ειδικό βιβλίο, που τηρείται με ευθύνη του προϊσταμένου τους.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να προβαίνει σε γραπτή ειδοποίηση των αρμόδιων για τη συντήρηση υπηρεσιών, με οποιοδήποτε μέσο (όπως τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυδρομική επιστολή).
Η πληροφορία περί βλάβης της οδού καταχωρίζεται από τις ως άνω υπηρεσίες στο τηρούμενο ειδικό βιβλίο του φορέα συντήρησης της οδού. 
Ορίζεται επίσης ότι η αρμόδια προς συντήρηση της οδού υπηρεσία υποχρεούται να πραγματοποιήσει με όργανά της αυτοψία της βλάβης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες αφότου λάβει με οποιοδήποτε μέσο γνώση αυτής και να  συντάξει συνοπτική έκθεση περί της έκτασης και του είδους της και της ύπαρξης ή μη ανάγκης άμεσης αντιμετώπισης. Εφόσον κατά την αυτοψία διαπιστωθεί επικινδυνότητα της βλάβης για την οδική ασφάλεια, λαμβάνονται άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωρινή της αποκατάσταση, εφόσον αυτή είναι δυνατή, άλλως για την οριοθέτηση και την κατάλληλη σήμανσή της, προς αποφυγή ατυχημάτων.
Η αποκατάσταση των βλαβών που κρίνονται επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια ολοκληρώνεται υποχρεωτικά εντός δέκα (10) ημερών από τη διενέργεια της αυτοψίας.
Οι ενέργειες  αυτές καταγράφονται σε ειδικό Πρωτόκολλο Αντιμετώπισης Βλαβών, το οποίο συντάσσεται και υπογράφεται από τον υπάλληλο ή τους υπαλλήλους που ορίστηκαν υπεύθυνοι κατά τα ανωτέρω και θεωρείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας.
Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων με υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. 
Η υποχρέωση λοιπόν συντήρησης των δρόμων από τον δήμο δεν είναι μια ευκαιριακή υπόθεση που μπορεί να προγραμματίζεται κάθε δύο ή τρία χρόνια και επιλεκτικά, για μια ομάδα δρόμων κάθε φορά, αλλά μια συνεχής, καθημερινή λειτουργία του δήμου.
Στο δήμο μας όμως διαπιστώνουμε ότι οι βλάβες των δρόμων και των πεζοδρομίων παραμένουν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτές.
Η παράταξη 8Προτάσεις από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχει επισημάνει στην δημοτική αρχή, τόσο την αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης διαρκούς συντήρησης οδών και οδοστρωμάτων, όσο και την μέθοδο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας της «Συμφωνίας Πλαίσιο» για να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια και χρονοτριβές, ενώ ταυτόχρονα να ελαχιστοποιείται το κόστος.
Με την ευκαιρία επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, την πλημμελή από μεριάς της δημοτικής αρχής, επιθεώρηση των έργων κατά την εκτέλεσή τους και την τεράστια επικινδυνότητα που παρουσιάζουν λόγω αμέλειας των υποχρεωτικών από το νόμο όρων ασφαλείας. Ένα φαινόμενο που οδηγεί και στις κακοτεχνίες και στις βλάβες των δρόμων. 

8 σχόλια:

  1. Η χώρα είναι ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ . Δεν υπάρχει κράτος ισοπέδωσαν τα πάντα οι αλήτες αριστεροί . Οι ανθέλληνες του ΣΦΥΡΙΖΑ / ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλεύομενοι τα εγκλήματα της ΝΔ κορόιδεψαν τους αφελείς και θα ρημάξουν ότι έχει μείνει όρθιο. Οι προδότες ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ του Τσίπρα έδωσαν ιθαγένεια σε εκατομμύρια ισλαμιστές . Η Ελλάδα έχει χαθεί . Κανείς δεν μιλάει . Θα σας κρεμασουμε για εσχατη προδοσία ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΡΩΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ . ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχετε η καταστροφή με τον αλήτη τον Τσίπρα και τους αναρχο Συριζαίους της σφαλιάρας . Οι τοκογλύφοι ετοιμάζουν πάλι τον προδότη κα δοσίλογο Σαμαρά . ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ . Έρχετε πείνα , δυστυχία και διαμελισμός της Ελλάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ 3 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ 10 ΕΚΑΤ. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ . ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕΡ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομορφότερη χώρα του κόσμου έγινε πειραματόζωο για τους παγκόσμιους δυνάστες γιατί οι ανθέλληνες πολιτικοί Σαμαράς , Βενιζέλος , Κουβέλης , Καρατζαφέρης και ο Τουρκόγυφτος Μογγόλος Τσίπρας είναι προδότες και θέλουν κρέμασμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που σου ζητούν Τσίπρα,δεν γίνονται! Αν τα δεχθείς και υποχωρήσεις,θα είσαι ένας προδότης,γιατί με την υπογραφή σου,θα καταστρέψεις οριστικά την χώρα σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας. Τον τουρισμό,την μεταποίηση,το εμπόριο,την βιοτεχνία,τους μισθούς και τις συντάξεις...όλα! Ανοιξε τα σύνορα να φύγουν όλοι οι ισλαμιστές και να πλημμυρίσουν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Βερολίνο,Παρίση,Στοκχόλμη,Μαδρίτη,Ελσίνκη,Κοπεγχάγη,Βρυξέλλες κ.λ.π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και στη Χάγη και στη Λισσαβώνα και στη Βιέννη και στο Μονακό ακόμη,έτσι για να καταλάβουν τι εστί βερύκοκο...κάντα πουτάνα ρε Τσίπρα,μόνο και μόνο για να σε θυμούνται και να τσούζει ο κώλος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή