Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετρήσεις ακτινοβολίας
από το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει  στις εργασίες του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, που έχει ως αρμοδιότητα...

το διαρκή έλεγχο της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μέσω ενός διασυνδεδεμένου συστήματος σταθμών επεξεργασίας και σταθερών, κινητών και φορητών σταθμών μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Οι σταθμοί αυτοί είναι ουσιαστικά κεραίες, που λαμβάνουν το σήμα της ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα και δεν εκπέμπουν κανενός είδους ακτινοβολία οι ίδιοι. Λαμβάνουν τα σήματα από το περιβάλλον και τα ελέγχουν – μετρούν, ώστε να γνωρίζουμε, εάν αυτά βρίσκονται εντός των νομίμων ορίων. Τις μετρήσεις τις συγκεντρώνει η ΕΕΑΕ, τις επεξεργάζεται και ακολούθως ενημερώνει τους πολίτες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.
Στα πλαίσια αυτής της δράσης , εγκαταστάθηκαν στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού τέσσερις (4) σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Στόχος, ο διαρκής έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία.
Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται  από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), σε συνεργασία με το Δήμο Παπάγου – Χολαργού.


Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

1 σχόλιο:

  1. Ελάτε να δείτε τσ χάλια σας εδώ στον Υποσταθμό της ΔΕΗ Σερίφου και Θεμιστοκλέου . Μια μέρα θα ΚΑΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή