Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΑ! ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΩΝ!


Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Αντίλογος Χολαργού" του Κώστα Δεληγιάννη, αναμένονται ολικες ανατροπές στις αντιδημαρχίες από την 1η Δεκεμβρίου. Όλες οι Αντιδημρχίες αλλάζουν χέρια, ωστόσο διατυπώνονται διάφορα ερωτήματα....
Δείτε τι αναφέρει το άρθρο:

Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει όλους τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων από την 1η Δεκεμβρίου, αφού συμπλή­ρωσαν 16 μήνες θητείας στα πόστα τους.
Η απόφαση αυτή έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλους εγκαίρως, προ­φανώς για να προλάβει αντιδράσεις και να σηματοδοτήσει αυτό που είχε πει αμέσως μετά τη νίκη της παράταξής του στις εκλογές, ότι όλοι οι αντιδήμαρχοι θα αλλάζουν εκ περιτροπής κάθε 16 μήνες για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ασκώντας εξουσία στο Δήμο.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως υπάρχουν και τα «αλλά». Δηλαδή όλοι οι εκλεγέντες που απαρτίζουν σήμερα την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου, μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας αντιδημαρχίας κυρίως σε εξειδικευμένους τομείς;
Π.χ. μπορεί ο καθένας, έχει τις γνώσεις που απαιτούνται να αναλάβει τα καθήκο­ντα του αντιδημάρχου δημοσίων έργων, ή τα οικονομικά του δήμου;
Είναι δυο τομείς πολύ ευαίσθητοι που, εκτός από διάθεση και μεράκι χρειάζονται και γνώσεις.
Άλλη ερώτηση: Τι θα γίνει αν ο δήμαρχος αποφασίσει να αναθέσει σε κάποιον συγκεκριμένα καθήκοντα, και εκείνος αρνηθεί γιατί δεν γνωρίζει το αντικείμενο;
Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο του «ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ» ότι για να παραχθεί έργο στο Δήμο, δεν είναι απαραίτητο να τηρηθεί απαρέγκλιτα η επετηρίδα. Εντάξει, να μπουν όλοι, να πάρουν θέση όλοι. Όμως, το ζητούμενο δεν είναι για να αποφύγει ο δήμαρχος τις γκρίνιες, να τους αλλάξει όλους. Το ζητούμενο είναι να μπουν οι ικανοί και οι ειδικοί. Ο δήμαρχος δεν κρίνεται μόνο μέσα στην παράταξή του, αλλά πρωτίστως τι έργο παράγεται και πόσο αυτό το αποτιμά και το αξιολογεί ο πολίτης. Απ' αυτόν θα ζητήσει αύριο την ψήφο του και απ' αυτόν θα κριθεί αν πέτυχε ή όχι στο έργο του. Έγκυ­ρες πληροφορίες του «ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ» αναφέρουν πως πάνω σε όλα αυτά προβληματίζεται ο κ. Αποστολόπουλος γιατί όπως και να το κάνουμε έχει να λύσει ένα δύσκολο σταυρόλεξο για να είναι ικανο­ποιημένοι όλοι.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στους τομείς ευθύνης που υπήρχαν μέχρι σήμερα στις αντιδημαρχίες. Π.χ. μπορεί ο ίδιος να θελήσει να καταργήσει κάποια αντιδημαρχία, να την αναλάβει ο ίδιος και να θεσμοθετήσει κάποια άλλη που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει εξαγγείλει προεκλογικά. Ύστερα αναμένεται να υπάρξουν και καραμπόλες. Δηλαδή θα προταθεί σε κάποιον μια θέση, εκείνος να μην την αποδεχθεί, να ζητήσει κάποια άλλη και εκεί να υπάρξει το μπέρδεμα.
Ακόμα υπάρχουν κι εκείνοι που απαξιούν την αντιδημαρχία καθαριότητας Παπά­γου, γιατί από ότι ακούγεται υπάρχουν έντονα παράπονα από τους δημότες ότι η πόλη έχει εγκαταλειφθεί και ότι η καθαριότητα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν επί Ξύδη.
Πάντως πολύ σύντομα ο δήμαρχος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του.
Ποια είναι τα νέα πρόσωπα
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της εφημερίδος μας υποψήφιοι που θα κλη­θούν να πλαισιώσουν τις αντιδημαρχίες φέρονται να είναι η κ. Μουντάκη, η κ. Τσικρικώνη, η κ. Ρουφογάλη, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Χαρακτηνιώτη ο οποίος προορίζεται για τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου