Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"!

ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

« Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ »
Αναστάσεως 38Α και Κλειούς 15561 Χολαργός
E-MAIL   en.ephol.pap@gmail.com
Τηλ. 210-6537146
6945-803334

 Δελτίο Τύπου


 Απόλυτα Επιτυχημένο το Αφιέρωμα στα

«90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης»
Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενώπιον 450-500  μελών και φίλων της Ενώσεως, η συναυλία-αφιέρωμα....

προς τιμήν ενός μεγάλου, πολύ μεγάλου ανθρώπου του Πολιτισμού, ενός ανθρώπου που το πέρασμά του από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πατρίδας μας είναι σταθμός.


 Χαρακτηριστικά έργα μελοποιημένης ποίησης του Μεγάλου Συνθέτη παρουσίασε με τρόπο μοναδικό η «Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού» υπό την εκπληκτική διεύθυνση του μαέστρου κ. Αιμίλιου Γιαννακόπουλου. Ο ηθοποιός κ. Γιώργος Γεωγλερής απέδωσε μοναδικά από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη τη «Μεγάλη Έξοδο», καθώς και άλλα επιλεγμένα κείμενα.

          Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας στην  προσφώνησή του τόνισε ότι το πιο σημαντικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, δηλαδή η σύνθεση λαϊκής μουσικής, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων Ελλήνων και ξένων ποιητών, όπως οι Νομπελίστες Γιώργος Σεφέρης, Πάμπλο Νερούδα και Οδυσσέας Ελύτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού κ. Σκούρτης Χαράλαμπος, ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας κ. Παπανδρέου Γιάννης, ο πρώην βουλευτής                κ. Μπρακατσούλας Βασίλειος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου        κ. Κουβέλης Γεώργιος, οι Ομότιμοι Καθηγητές κκ. Μαλλάς Ηλίας                  Παπαδημητράκης Ιωάννης, και Παλασόπουλος Γεώργιος.

 Ακόμη παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Στρατηγός κ. Δανιάς Ευάγγελος, η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ζουρούδη κ. Καλλιοντζή Κων/να, οι πρώην Αντιδήμαρχοι κκ. Ρετσινιάς Κώστας, Παντελεάκος Μιχάλης και Γιαννακοπούλου - Ρετσινιά Βάνα, οι νυν και πρώην Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι  κκ. Ρουφογάλη Μιμή, Μακρίδης Παναγιώτης, Ρίζος Λουκάς, Χριστοδουλοπούλου Βούλα και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος των Λακώνων κ. Γκλεζάκος Θεόδωρος.

         Από τους πολιτιστικούς συλλόγους παρέστησαν η Πρόεδρος  της «Πανελλήνιας Οργάνωσης Ελληνική Εστία» κ. Οικονόμου Μαίρη, η Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Οργάνωσης Οικογένειας και Νεότητας» κ. Ζουρμπάκη Γωγώ, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλέξανδρος» κ. Βογιατζής Αλέκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παπαγιωτών και Φίλων» κ. Ηλιάδης Στάμος, ο Πρόεδρος της «Περιηγητικής Λέσχης» κ. Κρανιώτης Βάιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ρουμελιωτών» κ. Καζάκος Νίκος, η Γενική Γραμματέας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Υμηττός» κ. Ρούσου Θωμαΐς.
Επίσης παρέστησαν η Γενική Γραμματέας της «Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων» κ. Γούλα-Ντόντου Ρένα, η Γενική Γραμματέας των «Καρδιτσιωτών της Αθήνας» κ. Τσίπρα Θωμαΐς, ο Πρόεδρος «Φίλων των Αναπήρων» κ. Κούτρας Κων/νος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων              κ. Μπουζαμπαλίδης Γιάννης, η πρώην Πρόεδρος των Θεσσαλών κ. Τσίντζα Παρασκευή, η δραστηριότατη κ. Κουμπλή Νανά, ο Πρόεδρος της «Ενώσεως Χορωδιών Ελλάδος» κ. Οικονόμου και οι Μαέστροι     κκ. Κουρής, Μουζάκης και Γκίτσας. Από πλευράς Τοπικού Τύπου παρέστησαν ο εκδότης του Ανεξάρτητου Παρατηρητή κ. Βραχιολίδης Μάκης, του Αντίλογου κ. Δεληγιάννης Κώστας και της Φωνής του Δημότη κ. Καραμανέας Πέτρος

        Ένα τεράστιο ευχαριστώ αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε προς τους 500 περίπου φίλους και μέλη της Ενώσεως, που μας τίμησαν και μας τιμούν σταθερά με την παρουσία τους. Θέλουμε ακόμη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τόσους φίλους που μη βρίσκοντας κάθισμα αναγκάσθηκαν να φύγουν. Ειλικρινά πέσαμε έξω στους υπολογισμούς μας και ζητάμε και πάλι συγγνώμη.  
         Τελειώνοντας είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια αυτό που όλοι μας ακούσαμε από τους Υπέροχους Χορωδούς του Υπουργείου Πολιτισμού, τον Εκπληκτικό Μαέστρο κ. Αιμίλιο Γιαννακόπουλο αλλά  και τον Μοναδικό κ. Γιώργο Γεωγλερή για τις αναγνώσεις του. Μια κουβέντα και μόνο.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.


                                                                      14 Οκτωβρίου 2015

          Ο Πρόεδρος                                     Ο  Γενικός Γραμματέας

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας                           Γιάννης Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου