Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ: "ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΟΥ .."!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
Αγαπητέ Ηλία,
Διάβασα την συνέντευξη τύπου που παραχώρησες με θέμα την προσφορά μου της μελέτης για το Πολυιατρείο-ΚΑΠΗ Παπάγου και έχω να παρατηρήσω τα εξής...



1.       Με αποκαλείς  ψεύτη , αναξιόπιστο και άσχετο και ταυτόχρονα εκφράζεις την συμπάθειά σου στο πρόσωπό μου . Φαντάζομαι τους χαρακτηρισμούς αν δεν με συμπαθούσες.
2.       Χαρακτηρίζεις «μελέτη πρωτοετούς φοιτητή» τον φάκελο της προσφοράς μου για την δωρεά που ήδη εγκρίθηκε από το 2009. Στα 30 χρόνια επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως διπλωματούχος Αρχιτέκτων μηχανικός του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κανείς δεν αμφισβήτησε την ικανότητά μου ως επαγγελματία. Από τονRichard Branson ο οποίος μου ανέθεσε πριν είκοσι χρόνια την κατασκευή του κτιρίου γραφείων της Virgin Atlanticστο Λονδίνο μέχρι τον προσωπικό μου φίλο Rudy Giuliani πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης του οποίου την κατοικία κατασκεύασα το 2007 στο Water Mill της ίδιας πόλης. Από τον Gerard Loubere γενικό διευθυντή τηςCarrefour ο οποίος μου ανέθεσε την κατασκευή 22 κτιρίων υπεραγοράς τροφίμων στη μισή Ευρώπη μέχρι τον Πάνο Μαρινόπουλο του οποίου την εξοχική κατοικία 1.200 τ.μ. κατασκεύασα στη Μύκονο. Και βέβαια πλείστοι άλλοι επιχειρηματίες και ιδιώτες. Από ότι γνωρίζω το επίπεδο γνώσεων και μόρφωσής σου σταματά στο Απολυτήριο Λυκείου. Θα πρέπει να τελείωσες το καλύτερο σχολείο του πλανήτη ώστε να σου παρείχε τόσες πολλές γνώσεις ώστε να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τόσο καλά την Αρχιτεκτονική. Εκτός και άν μαζί με το Απολυτήριο Λυκείου σου έδωσαν και Πτυχίο Αρχιτεκτονικής. Οι άριστες γνώσεις σου βέβαια αποδεικνύονται από το γεγονός ότι πήρες την Αντιδημαρχία Τεχνικών έργων και δεν την έδωσες σε Αρχιτέκτονα Μηχανικό.
3.       Μετά από είκοσι μέρες περίπου από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αντίλογος» η οποία ανέδειξε το θέμα χάρη στο δημοσιογραφικό δαιμόνιο του κου Δεληγιάννη , οργάνωσες ολόκληρη συνέντευξη τύπου με μοναδικό σκοπό την απαξίωση μου.Και μάλιστα χωρίς να με καλέσεις ώστε να εκφράσω και εγώ την άποψή μου. Σε κάθε δημοκρατική χώρα φίλε Ηλία θα πρέπει να ξέρεις ή να σου το πεί κάποιος από τους συμβούλους σου , ότι συνηθίζεται να ακούγεται και η αντίθετη άποψη είτε συμφωνεί κανείς μαζί της είτε όχι. Και κυρίως στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία ο μονόλογος χωρίς αντίλογο είναι επιεικώς απαράδεκτος και κατακριτέος. Ποιός ήταν ο φόβος σου ; ότι θα αντικρούσω τα επιχειρήματά σου με αποδεικτικά στοιχεία περί των αντιθέτων. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο ώστε να φοβάσαι μήπως χάσεις τις εκλογές ούτε είμαι αντίπαλός σου .Θα πρέπει να μάθεις να υπερασπίζεσαι την άποψή σου έχοντας ενώπιόν σου και αυτόν τον οποίο κατηγορείς διαφορετικά επαφίεσαι στην κρίση της κοινής γνώμης να κρίνει τη στάση σου.
4.       Είναι ψευδέστατο το γεγονός ότι έλαβα απάντηση στην αίτηση που είχα καταθέσει στις 2 Οκτωβρίου και αφορούσε την δωρεά της μελέτης επειδή ουδέποτε την έλαβα. Μάλιστα σε τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσα στον Νοέμβριο σε είχα ρωτήσει γιατί δεν μου απαντάς επισημα με πρωτόκολλο και μου έλεγες ότι δεν το έχει δει ακόμη η κα Βασάλου η δεν πρόλαβες να το συζητήσεις μαζί της. Και βέβαια επιμένω όσο και να το χαρακτηρίζεις ψεύδος στο γεγονός ότι μου ανέφερες ρητά και κατηγορηματικά ότι ο διαγωνισμός δεν μπορεί να ακυρωθεί.
5.       Είναι λυπηρό φίλε Ηλία να αναφέρεσαι στα τρία θέματα τα οποία υποσχέθηκα και δεν τα πραγματοποίησα. Η ζωή των μελών του ΚΑΠΗ Χολαργού δεν άλλαξε επειδή δεν πήγαν στο Παρίσι τρεις μέρες. Η ζωή όμως των 55.000 δημοτών που εξυπηρετήθηκαν από το Πολυϊατρείο Παπάγου για το οποίο δαπάνησα 200.000 ευρώ αγοράζοντας και προσφέροντας όλο τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό  θεωρώ ότι έγινε πιο εύκολη. Η ζωή των μελών του ΚΑΠΗ Χολαργού δεν άλλαξε επειδή δεν κατασκεύασα το κυλικείο στην ταράτσα. Η ζωή όμως των χιλιάδων δημοτών οι οποίοι μαζί με σένα απολαμβάνουν το πλήρως ανακαινισμένο Κηποθέατρο κάθε καλοκαίρι και για το οποίο δαπάνησα 180.000 ευρώ βελτιώθηκε στον τομέα του Πολιτισμού. Και βέβαια η ζωή των υπαλλήλων Καθαριότητας έγινε πιο εύκολη αφού απολαμβάνουν το υπερσύγχρονο κτίριο που ανακαίνισα. Και βέβαια η ζωή των αστυνομικών του Τμήματος Παπάγου έγινε πιο εύκολη αφού ούτε κλιματιστικά δεν έιχαν στο κτίριο που ανακαίνισα. Και βέβαια οι νέοι του Δήμου μας απολαμβάνουν το γήπεδο beach volley που κατασκεύασα εξ αρχής. Για όλα αυτά χρειάστηκαν αρχιτεκτονικές μελέτες που πίστεψέ με ένας πρωτοετής φοιτητής δενθα μπορούσε να εκπονήσει. Όσον αφορά την Πεζογέφυρα του 2ου Γυμνασίου Χολαργού σε αυτό σε παραπέμπω στον κο Δασκαλόπουλο τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας για να σου δώσει όλες τις απαντήσεις. Και βέβαια εσκεμμένα δεν ανέφερες την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ίδιου Γυμνασίου που κατασκεύασα και προσέφερα μετά απο 20 χρόνια που τη ζητούσαν οι αρμόδιοι , ούτε την επέκταση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού Ταξιαρχών που προσέφερα ως δωρεά στο Κοιμητήριο Χολαργού. Αποκαλείς αναξιόπιστο και ψεύτη έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει όσα κανείς άλλος στην ιστορία του Δήμου. Αλήθεια η δική σου ανιδιοτελής προσφορά σε τι συνίσταται ;
6.       Σε παραπέμπω σε μιά φράση που γράφω στο βιβλίο μου και αναφέρεται σε ένα παραμύθι που εξιστορεί η δασκάλα στα παιδάκια της πρώτης δημοτικού : «Γιέ μου Βασιλιάς έγινες , Άνθρωπος δεν έγινες» Ο προκάτοχός σου Βασίλης Ξύδης φίλε Ηλία καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου εκτός της αναγνώρισης όλων των δωρεών που έχω προσφέρει και των τιμών που μου απέδωσαν δεν ξέχασαν ποτέ ούτε απαξίωσαν το έργο μου. Ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις ήταν στο πλευρό μου και με υποστήριζαν όχι για τις προσφορές ούτε απο ιδιοτέλεια αλλά επειδή είχαν κάτι βαθύτερο που δεν μαθαίνεται στα σχολεία ούτε στις καρέκλες εξουσίας και που δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη σε καμιά γλώσσα του κόσμου και λέγεται «φιλότιμο».

7.       Αναφέρεσαι στο γεγονός ότι έπρεπε να συμμετάσχω στον διαγωνισμό με μια καλή οικονομική προσφορά. Μα έτσι θα ακύρωνα τον ίδιο μου τον εαυτό και την δωρεά της μελέτης που ήδη έγινε αποδεκτή από το 2009.Ο προκάτοχός σου και αγαπητός μου φίλος Βασίλης Ξύδης το οποίο τιμώ και σέβομαι πάντα μου είχε προτείνει πολλές φορές να συμμετάσχω σε διάφορους διαγωνισμούς για έργα του Δήμου τις οποίες αρνήθηκα όλες. Θα πυροδοτούσα με αυτό τον τρόπο σχόλια του τύπου , ο Στάικος εξαργυρώνει τις δωρεές του . Δεν πήρα ούτε θα πάρω το παραμικρό αντισταθμιστικό όφελος φίλε Ηλία από τον Δήμο που αγαπώ και κατοικώ με την οικογένειά μου από εικοσιπενταετίας.
8.       Και κλείνω την επιστολή μου με την τελευταία παρατήρηση : Είτε είναι 360.000 είτε 60.000 είτε 6.000 είτε 6 ευρώ , αποτελούν χρήματα των δημοτών τα οποία σου τα εμπιστεύονται για να τα διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο. Θα μπορούσες να τα εξοικονομήσεις και να τα διαθέσεις διαφορετικά . Δεν δέχτηκες την προσφορά μου και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά σου σύμφωνα με την ψήφο που σου εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας. Τα υπόλοιπα στην κρίση τους.Εγώ δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω και κλείνω εδώ το θέμα.
9.       Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένειά σου και παρά τη άδικη επίθεση εναντίον μου , θα είμαι στο πλευρό σου για ότι με χρειαστείς επειδή αποτελείς τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των συνδημοτών μου.

Με τιμή
Μπάμπης Στάικος

18 σχόλια:

  1. Α ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΡΙΧΤΟΥΣ ΕΝΑ ΦΑΣΚΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς έτσι τιμάμε τους ευεργέτες. Τους φτύνουμε. Αν δεν σ αρέσει να πας αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επι της ουσίας, κοκοκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ, ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ,,,ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ - ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ. ΠΗΡΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ, ΜΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΤΕΛΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι δεν αναφέρεις αγαπητέ ανώνυμε ένα και μόνο έργο που κατασκεύασα στο Δήμο Παπάγου επί 20.χρόνια ? Η ανωνυμία είναι καλή για λάσπη αλλά το θάρρος της γνώμης το έχουν λίγοι. Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟ. ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ ΡΕΕΕΕ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑ ΛΙΓΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΑΚΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος" παλιό αλλά επίκαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. File eisai swstos. Esy prosfereis alla emeis se vrizoume. Afou psifisame symfwno symviwsis gia tis aderfes kai tis lesvies se sena tha kolisoume. Kwlosyrizaioi liga einai ta pswmia sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΠΑΠΑΓΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΕ . ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ ένα δεν έχω καταλάβει και ας μου το εξηγήσει κάποιος. Ο δήμαρχος τελικά είναι αρχιτέκτονας η δεν είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν το ήξερες καλέ ...εδώ ανέλαβε αρμοδιότητες Αντιδημάρχου Τεχνικών Εργών για την επόμενη διετία

      Διαγραφή
  12. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΕΑΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ δηλαδή που μπήκα το 78 στο ΚΑΤΕΕ Κλωστουφαντουργίας και δεν πήρα πτυχίο μπορώ να κατέβω για Δήμαρχος ; Άκου να δεις και νόμιζα ότι πρέπει να είσαι πτυχιούχος για γίνεις δήμαρχος. Άρε άχρηστοι όλοι γίνατε άρχοντες από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΕ ΣΤΑΙΚΕ. Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο Β ΣΤΕΚΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΩΝ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να μας πεί ο Δημαρχος ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ γιατι σήμερα ο Δημος δεν έχει Αντιδημαρχο Τεχνικών Εργών ????
    τι κρυβετε πίσω από την απόφαση του αυτή ??

    γιατί διατηρεί το ίδιο πρόσωπό στα τεχνικά έργα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή