Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ!!!

Σύμφωνα με το Al Arabiya, ελληνική φρεγάτα εντόπισε δύο πτώματα νότια της Μεσογείου, ενώ νωρίτερα, 230 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της...

Κρήτης εντοπίστηκαν συντρίμμια από την άτρακτο του αεροπλάνου της EgyptAir που συνετρίβη τα ξημερώματα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την ΕΡΤ .
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, επικαλούμενη το δίκτυο Al Arabiya, εκτός από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της Egyptair βρέθηκαν και δύο πτώματα από ελληνική φρεγάτα νότια της Μεσογείου τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου της EgyptAir βρέθηκαν 230 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως βρέθηκαν τόσο μακριά από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα. Η απόσταση είναι 100 ναυτικά μίλια και δεν μπορεί ακόμη να εξηγηθεί πως βρέθηκαν εκεί συντρίμμα, πιο δυτικά δηλαδή ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι βοριάδες.

 Reuters: Βρέθηκαν κομμάτια πλαστικού

Σύμφωνα με το Reuters, ελληνική φρεγάτα που συμμετείχε στις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος εντόπισε δυο μεγάλα πλαστικά αντικείμενα να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή 230 μίλια νότια από την Κρήτη. Μάλιστα επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα δυο αντικείμενα φαίνεται να είναι κομμάτια από πλαστικό, άσπρου και κόκκινου χρώματος που εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή απ’ όπου μεταδόθηκε σήμα νωρίτερα.

Ανατροπή στην πτώση του αεροπλάνου της EgyptAir

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.
Δεν γνωρίζουμε να υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την ασφαλεία των επιβατών της πτήσης αλλά διεξάγονται περαιτέρω έλεγχοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο υπουργός δήλωσε ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα όσον αφορά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.
Το αεροσκάφος της Egyptair σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ…συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.
Στο μεταξύ η ανταλλαγή συλλυπητηρίων μεταξύ του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών και της Γαλλίας για την «πτώση», φουντώνει τα τραγικά σενάρια που κάνουν λόγο για τον χαμό όλων των επιβατών της μοιραίας πτήσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.
Αλλά και το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

Ολάντ: Το αεροπλάνο συνετρίβη

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι γαλλικές αρχές, το αεροπλάνο συνετρίβη αλλά δεν υπάρχει καμία υπόθεση για την αιτία που προκάλεσε την τραγωδία. «Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, υπουργοί, μέλη της κυβέρνησης και αιγυπτιακές αρχές, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, ότι έχει συντριβή. Έχει χαθεί» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Εντείνονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών (EgyptAir) που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/5) ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο.
Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε επέβαιναν 69 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ αυτό πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν από εμπορικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μια λάμψη στον ουρανό και αμέσως ενημέρωσαν τις Αρχές.
Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ» ανέφερε η εταιρία σε ανάρτησή της, στο Twitter.
Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.Σύμφωνα με την καταγραφή της πορείας του αεροσκάφους στα ραντάρ, ξαφνικά, από τα 37.000 πόδια το αεροσκάφος έπεσε στα 9.000 πόδια και λίγα δευτερόλεπτα μετά το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με το flightradar24.com, το αεροσκάφος ήταν Airbus Α320.
Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου στο Κάιρο.
Από ελληνικής πλευράς συνδράμουν για τον εντοπισμό και χτενίζουν την περιοχή νότια της Καρπάθου όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», ένα σούπερ πούμα, ένα C130, ένα F-16 και ένα αεροπλάνο-ραντάρ.
Ωστόσο αυτή την ώρα οι έρευνες έχουν στραφεί στο θαλάσσιο χώρο της Καρπάθου  για τον εντοπισμό τυχόν συντριμμιών που αφορούν στην πτήση της EgyptAir. Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους της πτήσης MS 804 των αιγυπτιακών αερογραμμών.
Την ίδια ώρα ,τραγικές φιγούρες αποτελούν οι οικογένειες των επιβατών του αεροσκάφους που έχουν καταφθάσει στο αεροδρόμιο με την ελπίδα ότι θα έχουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Στο αερολιμένα βρίσκονται επίσης και γιατροί που παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς.
Oι επιβάτες
Οι εθνικότητες των επιβατών που αγνοούνται είναι:
30 Αιγύπτιοι
15 Γάλλοι
2 Ιρακινοί
1 Βρετανός
1 Βέλγος
1 από το Κουβέιτ
1 από τη Σαουδική Αραβία
1 Σουδανός
1 Αφρικανός
1 Πορτογάλος
1 Αλγερινός
1 Καναδός
H πορεία της πτήσης σύμφωνα με το Flightradar.com
Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας
fliadg

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του πιλότου
Η πτήση MS804 της Egypt Air, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο,  χάθηκε από τα ραντάρ λίγο πριν ξεκινήσει την προσγείωσή του στο Κάιρο. 
Οι έλληνες ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας συνομίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους όσο αυτό βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν ανέφερε την ύπαρξη προβλημάτων, μεταδίδει το Reuters.
«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»
Η Γαλλία «δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο» μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Egyptair που πραγματοποιούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο και θα συνεργασθεί στενά με την Αίγυπτο για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος», ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Oλάντ συνομίλησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι και οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση το συντομότερο δυνατόν των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους». «Καμία υπόθεση δεν αποκλείεται για τα αίτια», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.
Ο Φρανσουά Ολάντ συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στις 09.30 (ώρα Ελλάδος).
Κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης συγκροτήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Λιντζεράκος ανέφερε πως το αεροσκάφος μπήκε στις τρεις παρά πέντε τη νύχτα στο ελληνικό FIR με κατεύθυνση νότια, προς το FIR του Καΐρου. Πάνω από την Κέα, όπως περιέγραψε, η ελληνική Πολιτική Αεροπορία ήρθε σε επαφή με το αεροσκάφος, του έδωσε συντεταγμένες και αυτές ακολούθησε ο πιλότος μέχρι την έξοδό του από το ελληνικό FIR.
Περιγράφοντας την πορεία του αεροσκάφους πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ ο κ. Λιτζεράκος είπε ότι 2:55 το Airbus A320 μπήκε στο ελληνικό FIR και πετούσε στα 37.000 πόδια. «Πάνω από τη νήσο Κέα το κέντρο περιοχής Αθηνών μίλησε με τον πιλότο και δεν από αυτόν δεν δηλώθηκε κάποιο πρόβλημα» περιέγραψε τι συνέβη ο κ. Λιτζεράκος.
«Κατά πάγια τακτική όταν ένα αεροσκάφος αλλάζει FIR οι ελεγκτές από το FIR από το οποίο φεύγει επικοινωνούν με τον πιλότο για να τον ενημερώσουν ότι πλέον θα επικοινωνεί με τις υπηρεσίες που καλύπτουν τον επόμενο εθνικό εναέριο χώρο. Έτσι έκαναν και οι δικοί μας ελεγκτές αλλά ο πιλότος της EgyptAir δεν ανταποκρινόταν» περιέγραψε τι συνέβη ο κ. Λιτζεράκος.
Μεγάλη η κινητοποίηση στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες
  • Η EgyptAir δεν επιβεβαιώνει τη συντριβή
    Η αεροπορική εταιρεία με tweets δεν επιβεβαιώνει την συντριβή του αεροσκάφους της.
    Η EGYPTAIR αρνείται όλες τις μη επίσημες πληροφορίες που δημοσιεύονται από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  σχετικά με τους λόγους της εξαφάνισης της πτήσης EGYPTAIR MS804 και η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι η αιτία της εξαφάνισης δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
    Ζητά μάλιστα από τα ΜΜΕ να συμμορφωθούν με τις επίσημες ανακοινώσεις τύπου που εκδίδεται από το κέντρο πολυμέσων EGYPTAIR.

     Eurocontrol:  οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές στην περιοχή

    Δεν υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα και στην περιοχή όπου το αεροσκάφος της EgyptAir στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι εξαφανίστηκε σήμερα το πρωί, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης του ευρωπαϊκού δικτύου αεροπορικής κυκλοφορίας Eurocontrol.
    Δεν είναι ακόμη γνωστό τι συνέβη στο αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ νωρίς σήμερα το πρωί πάνω από τη νότια Μεσόγειο ενώ πετούσε από το Παρίσι στο Κάιρο.
    Οι αιγυπτιακές, οι ελληνικές και οι γαλλικές αρχές στέλνουν αεροπλάνα και σκάφη για να βοηθήσουν τις έρευνες για το αεροπλάνο που αγνοείται.
    «Δεν υπάρχει σημαντική επίπτωση στην κυκλοφορία αυτή την ώρα, αν και διεξάγονται επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή».
    Για πτώση μιλά το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πτώση» του αεροπλάνου. Είναι η πρώτη ένδειξη από πλευράς των επίσημων αιγυπτιακών αρχών ότι η πτήση MS804 μπορεί να συνετρίβη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Γαλλίας επικοινώνησαν και αντάλλαξαν συλλυπητήρια και συμφώνησαν να συνεργαστούν για να ερευνήσουν τι συνέβη.
    Αυτά ήταν τα μέλη του πληρώματος
    Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν από τα αιγυπτιακά μέσα φωτογραφίες και ονόματα των μελών του πληρώματος από το αεροσκάφος της Egyptair που φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.
    Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα πρόκειται για τους:
    Mohammed Saeed Ali Shakir (κυβερνήτης), Mohammad Ahmed Mahmud Ahmed Assem (συγκυβερνήτης).
    Η ανακοίνωση της ΥΠΑ για το αεροπλάνο της EgyptAir
    Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών αερογραμμών,  που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 02:24 πμ τοπική ώρα. Αναγνωρίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τον αρμόδιο Ελεγκτή Εναερίου Κυκλοφορίας, για την πορεία της πτήσης του.
    Στις 02:48 πμ μεταβιβάζεται στον επόμενο τομέα Ελέγχου  και εξουσιοδοτείται από τον αρμόδιο ελεγκτή, για το σημείο εξόδου από το FIR Αθηνών. Ο πιλότος ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε στα Ελληνικά.
    Στις 03:27 πμ το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος για μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο  FIR Καΐρου.
    Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε, οπότε ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας κάλεσε στην συχνότητα κινδύνου χωρίς απόκριση από την πλευρά του αεροσκάφους.
    Στις 03:29 βρίσκεται πάνω στο σημείο εξόδου.
    Στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το
    ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου.
    Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανό εντοπισμό στόχου, χωρίς αποτέλεσμα.
    Στις 03:45 πμ ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης μέσω ΕΚΣΕΔ, ΕΚΑΕ και ΚΕΝΑ, με παράλληλη ενημέρωση του  Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Καΐρου.

    «Ψάχνουν»  απαντήσεις στο πλήρωμα εδάφους της EgyptAir!

    Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επικαλούμενο πηγή της γαλλικής συνοριοφυλακής, γράφει πως οι Γάλλοι ερευνητές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πλήρωμα εδάφους της EgyptAir στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle για να διευκρινιστεί αν κάποιος από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου παρέβη τα μέτρα ασφαλείας.
    Η ίδια πηγή είπε πως στο παρελθόν είχαν βρεθεί πολλοί Σαλαφιστές, ακραίοι συντηρητικοί μουσουλμάνοι, να έχουν πρόσβαση σε περιοχές που χρησιμοποιούνταν για την φόρτωση και την εκφόρτωση των αεροπλάνων.
    Η Figaro υπενθυμίζει επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, το επικεφαλής της υπηρεσίας αεροδρομίων του Παρισού, Ογκουστίν ντε Ρομανέ, είχε ανακοινώσει ότι από την αρχή του 2015 είχαν ανακληθεί οι άδειες πρόσβασης από σχεδόν 70 υπαλλήλους που δούλευαν στα πιο ασφαλή σημεία του αεροδρομίου του Παρισιού και ένας από τους λόγους ήταν η ριζοσπαστικοποίηση.                                        ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου