Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΡΙΧΤΕΡ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ: ΦΥΤΡΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ!


Επιτέλους. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διόρθωσε ένα φοβερό προηγούμενο λάθος: αφαίρεσε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου...


Κρήτης από τον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ επειδή προκάλεσε και εξύβρισε τους Κρήτες που αντιστάθηκαν στη γερμανική εισβολή των ναζιστών του Χίτλερ σαν σήμερα, το 1941! 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ekriti, η Αιτιολογική Έκθεση για την αφαίρεση του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, η οποία φέρει τις υπογραφές του Καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας Δημήτρη Ι. Κοτρόγιαννου και του Επίκουρου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Δημήτρη Ξενάκη, ήρθε την παραμονή της 75ης Επετείου από την Μάχη της Κρήτης, όταν ένα ολόκληρο νησί μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα και τα ελάχιστα ελληνικά τμήματα αντιστάθηκαν στους Γερμανούς εισβολής, οι οποίοι μετά από ένα δεκαήμερο σκληρών μαχών και μεγάλων απωλειών, ξέσπασαν στον άμαχο πληθυσμό καίγοντας και σκοτώνοντας αδιακρίτως.
Με την Έκθεση αυτή, αναμένεται να μπει ένα οριστικό τέλος σε μια περιπέτεια που για περισσότερο από έναν χρόνο ταλάνισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δοκίμασε την διαχρονική του σχέση με την τοπική κοινωνία και εξέθεσε το ίδρυμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου