Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-"ΒΟΜΒΑ" ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΜΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"!

Είναι από τις πιο ισχυρίες παρεμβάσεις με καταγγελτικό τρόπο που έχει κάνει ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, δισεισδύοντας στο πηρύνα της οικονομικής κρίσης και στηλιτεύοντας τον Δήμαρχο για ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να αφήσει παντελώς εκτεθειμένους τους δημότες. Δείτε την καταγγελία του...


Μόνοι τους οι δημότες Παπάγου-Χολαργού απέναντι στην κρίση

Δυστυχώς οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ούτε σχεδιάζει, ούτε ετοιμάζει κάποια δομή για την υποστήριξη των δημοτών απέναντι στην κρίση.
Ο Δήμος μας αγνοεί παντελώς το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας, που δεν είναι άλλο από την οικονομική δοκιμασία της κρίσης και την αγωνία τους να βελτιώσουν τη θέση τους στην εργασία και στην αγορά ή ακόμη και να την διατηρήσουν σταθερή.
 Στο δημοτικό συμβούλιο και στην παρατήρησή μας ότι ο δήμος:
Δεν έχει εκπονήσει καμία ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης και δεν έχει φτιάξει ούτε θεσμούς υποστήριξης για την τοπική αγορά.
Δεν έχει πολιτική κατάρτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.
Δεν έχει φτιάξει δομές νομικής και οικονομικής συμβουλευτικής υποστήριξης εργαζομένων, ανέργων και επαγγελματιών.
Δεν έχει φτιάξει δομές επιχειρηματικής υποστήριξης και αναβάθμισης.
Δεν έχει αναπτύξει δομές επιχειρηματικότητας, κυψέλες start up ή crowd funding
Δεν έχει εκπονήσει προτάσεις χρηματοδότησης για να φτιάξει τους απαραίτητους θεσμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους δημότες μας να βελτιώσουν είτε την εργασιακή, είτε την επιχειρηματική τους θέση στην αγορά...
Ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι περιμένει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής, σε αντίθεση βέβαια με πολλούς άλλους δήμους.

Οπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο:
Η κρίση έχει επιπτώσεις ανέχειας η οποία σε ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτεται ενδοοικογενεϊακά και υποκρύπτεται.
Εχει επιπτώσεις ανεργίας και αδρανοποίησης.
Μείωσης των εισοδημάτων και αδυναμία εκπλήρωσης αναλειφθησών από το παρελθόν οικονομικών υποχρεώσεων (δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές κλπ).
Εχει επιπτώσεις εξάντλησης των οικογενειακών αποθεματικών και των περιουσιών.
Είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας και ο δήμος έχει πρώτιστο καθήκον να ασχοληθεί με αυτό, πριν από τα σιντριβάνια και τις μπασκέτες, τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική εδράζεται στον άξονα που περνάει από την καινοτομία και καταλήγει στην απασχόληση χρηματοδοτώντας με τεράστια ποσά σχετικές τοπικές πρωτοβουλίες.
Και αυτό που πρωτίστως θα έπρεπε να απασχολεί το δήμο, είναι η τοπική ανάπτυξη, η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης μέσω της αγοράς και η βελτίωση της θέσης των δημοτών στην αγορά εργασίας.

Ο Δήμος μας θα έπρεπε να έχει συστήσει συμβουλευτικό γραφείο για την αγορά εργασίας και την ένταξη ανέργων και επαγγελματιών σε ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
Να έχει εκπονήσει προγράμματα κατάρτισης για τα συμπληρωματικά προσόντα προστιθέμενης αξίας που χρειάζεται ένας εργαζόμενος ή υποψήφιος εργαζόμενος.
Να έχει δημιουργήσει ένα κέντρο start up για τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.
Να διαθέτει γραφείο για νομικές και ασφαλιστικές συμβουλές και διεκπεραιώσεις.
Να οργανώνει τακτικά σεμινάρια marketing για τους επαγγελματίες και τους εμπόρους.
Να διοργανώνει events και εκστρατείες τόνωσης και ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.
Να έχει δημιουργήσει one stop shop για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών σε γραφειοκρατικά θέματα.
Να έχει βάση δεδομένων με τοπικά επιχειρηματικά σχέδια με το σύστημα crowd funding.
Να έχει αναπτύξει συνεργασίες με οργανισμούς όπως το ΕΒΕΑ και τα Οικονομικά Πανεπιστήμια που εκπονούν συνεχώς προγράμματα για την αγορά εργασίας και τις καινοτόμες δράσεις επιχειρηματικότητας.
Και τέλος να έχει εκπονήσει Τοπικό Πρόγραμμα Απασχόλησης με σκοπό την άντληση πόρων από τα Διακρατικά και τα Τομεακά Προγράμματα Χρηματοδότησης που καθημερινά πια κάνουν προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων, αλλά ο δήμος μας τα αγνοεί!
 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ . ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή